Imam kineski telefon DOOGEE Shoot 1 kupljen preko webshopa , dosta dobrih karakteristika i povoljne cijene .
5.5" FHD 1920*1080 display, capacitive touch screen
CPU: MT6737T quad core 1.5GHz; GPU: ARM Mali T720MP
Android 6.0 OS,2GB RAM +16GB ROM,SD card support up to 256GB(not included)
Dual cameras, front camera 8.0MP, dual rear cameras 13.0MP+8.0MP
Dual SIM card dual standby(1 Micro + 1 Micro or 1 Micro + 1TF card)
Support 4G/WIFI/Bluetooth/multi-language/Touch ID/OTG
2G:GSM 850/900/1800/1900MHz; 3G:WCDMA 900/2100MHz;
4G:FDD-LTE 800/900/1800/2100/2600MHz .
Imam problem sa telefonom nakon što je pao na pod , nema nikakvih fizičkih oštećenja jer je bio u originalnoj silikonskoj navlaci i sve zajedno u kožnoj preklopnoj zaštiti .
Uređaj u dolazu prima pozive i čuje sugovornika , dok ovaj s druge strane ne čuje nikakvu modulaciju , znači ne dolazi glas do sugovornika . Najprije sam pomislio da da bi problem mogao biti u mikrofonu i da se je nešto od spojilo prilikom pada .
Pokušao sam s snimačem glasa snimit govor i sve korektno učita i čuje se glas . Po tome sam zaključio da mikrofon radi i zvuk odnosno glas su odlični na snimci . Sad ne znam kako na snimaču glas radi , a na telefoniranju ga nema u odlazu , sumnjam da uređaj ima dva mikrofona , ali od kineza se svašta može očekivati . Telefon je kupljen prije 15 dana ima i neku garanciju , ali slati ga u Kinu koštao bi više Shipping nego telefon . To je rizik kupovanja preko kineskih Shopova . Nije bitna niti garancija , ali da se barem negdje može popraviti .
Imao sam sličan problem kad sam mijenjao bateriju na HTC One X , jer sam kod zatvaranja poklopca i uguravanja stakla u kućište prignječio kontakte zvučnika i nije se čuo glas , ovdje je problem s mikrofonom koji je ukopčan vjerojatno žicom i nekim džekom na MB . Nisam otvarao telefon jer mikrofon na snimaču radi , a i nije baš tako jednostavno , postoji mogućnost da nešto polomim i na kraju mikrofon može biti ispravan . Udarac je dobio na donjem dijelu gdje su rupice za zvučnik i mikrofon . Interesantno je da nakon pada telefona moglo se razgovarati na njega nekoliko sati i na jednom u sred razgovora je izgubio odlaznu modulaciju .
Ne znam , dali je netko imao sličan problem , jednostavno ne znam što napraviti . Telefon nije moj , ali je od moje kćerke koja misli , ako sam serviser za računala da se razumijem i u telefone .

Odgovori uz citat

Bookmarks