Bok,
evo želim vam predstaviti najnoviji model kineske tvrtke Oukitel, naime riječ je o K4000 Lite. pa se sigurno pitate koja je glavna razlika između prvobitnog modela K4000 i ove Lite verzije. Pa koliko ja vidim jedina razlika između ova dva mobitela je rezolucija ekrana, gdje je K4000 Lite ima nižu rezoluciju odnosno qHD rezoluciju.Također kao što sam i naslov kaže, glavni aduti su svakako baterija velikog kapaciteta, solidan hardver i vrlo niska cijena.
Po pitanju dizajna i kvalitete izrade tu se iskreno nema što previše reći jer je riječ doista o nekom klasičnom dizajnu. Gdje je kućište napravljeno od plastike s tim da je okvir mobitela od metala. Sve u svemu nije loše jer sam iskreno vidio i puno lošije mobitele koji su bili i dvostruko skuplji od ovoga.
Znači Oukitel K4000 Lite ima 5 inčni ekran s rezolucijom 960 x 540 (qHD). Po nekima je to preniska rezolucija za ovakav tip ekrana, ali moram priznati da svejedno se dobro izgleda i nije previše zrnasto. osim toga iz svakog kuta je dobra vidljivost uključujući i na jakom suncu. Također a oni navode da je ekran vrlo otporan ali mene je previše strah pa to nisam isprobao.
Po pitanju ugrađenog hardvera tu je više manje klasika jer za ovaj cjenovni razred koji je inače ispod 100$ nudi vrlo dobar hardver poput 4 jezgrenog procesora, 2GB RAM-a, 16GB unutarnja memorije koju možete nadograditi sa microSD karticom 32GB. Sve što sam pokušao raditi na mobitelu uključujući i igranje igrica je radilo sasvim normalno, tako da će mobitel zadovoljiti većinu potencijalnih korisnika.
I sad najzanimljiviji dio o softveru, naime ovaj mobitel nudi opciju gdje možete odabrati koji tip korisničkog sučelja želite koristiti. Standardno sučelje normalno je dostupno ako ga želite koristiti, ali ovdje je i korisničko sučelje koje je mnogo pojednostavljeno. znači primarno je namijenjen za ljude koji ne znaju koristiti pametne telefone ali i za ona koji slabije vide. Jer korisničko sučelje koristi velike ikone uključujući i velika slova odnosno font. Dosta funkcija je pojednostavljeno pa doslovce u jedan klik možete koristiti kameru, napisati poruka ili nekoga nazvati.
Očigledno kamera nije bila u primarnom fokusu jer kvaliteta fotografija je srednja. Same boje, svjetlost su dobre ali nisam nikako uspio dobiti potpuno izoštrenu sliku. U nastavku možete vidjeti primjere slika. Ali realno gledajući ne možete očekivati ne znam kakvu sada kvalitetu kamere od mobitela čija je cijena svega 90$. Jer vrlo dobro znate da mobiteli koji su puno skuplji s cijenama oko 150 do 200$ nemaju baš vrhunsku kameru.
I svakako najveći adut ovog mobitela je baterija sa velikim kapacitetom koji bi trebao biti 4000mAh, gdje prema mojim kalkulacijama ima oko 3100mAh kapacitet. s obzirom da mobitel nije veliki potrošač bez problema može nekoliko dana uz prosječno korištenje može trajati.
Trenutna cijena za Oukitel K4000 Lite iznosi oko 90$ što ga čini vrlo povoljno mobitelom. Isto tako ako vas zanima možete više informacija vidjeti na blogu.

Odgovori uz citat

Bookmarks