Neznam koliko se uopće isplati ulagati u 3g. Čak i na ht mreži pokrivenost nije najbolja.
Malin Holmberg, predsjednica uprave Tele2 Hrvatska najavila je investiciju u visini nekoliko stotina milijuna kuna u novu, vrhunsku mrežu. Rekla kako će nova mreža osigurati 3G tehnologiju na svim lokacijama kao i da kompanija ulaže u izgradnju novih infrastrukturnih objekata. Ove investicije pokrenuti će širok raspon nadogradnji koje će povećati brzinu, kapacitete, pokrivenost i performanse za korisnike.
Investicija u nadogradnju mreže u 2015 godini dostići će ukupan iznos uložen u mrežu u proteklih šest godina.
...istaknuli su da još ne planiraju lansirati 4G mrežu jer smatraju da za to još nije pravo vrijeme.
zaključak:
napokon! neko vrijeme koristio promostart s 3gb za 35kn i uvidio kako je tele2 katastrofa od mreže iako koristi bazne stanice od ht (nacionalni roaming). najgora je bila brzina surfanja. jedva prelazio 1 mb/s, a na HT-u, bonbonu i vipnetu na istoj lokaciji imao min 3-5 mb/s pa sve do nekoliko desetaka mb/s.
zbog toga napustio tele2 i ubrzo se vratio na vip i ht (+bonbon) jer s tim mrežama nemam nikakvih problema.
Neznam koliko se uopće isplati ulagati u 3g. Čak i na ht mreži pokrivenost nije najbolja.
Meni osobno za moje potrebe je 3G i više nego dovoljan. LTE je fora za testiranje na Speedtestu i za bržu potrošnju baterije. Istina, nisam baš neki super napredni mobile net korisnik tako da nisam reprezentativni primjerak
Potvrdujem info od Ispravljacha iz prve ruke
Naime,unaprijeđuju staru mrežu i ugrađuje se sve novo. Znači stare bazne stanice van,nove in
Ekipa u Zadru bi već trebala vidjet poboljšanje![]()
Ajde napakon jer ovo do sada je bio kriminal.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
planiran zavrsetak radova je 1.11.2015.
Pa mogli su onda, kad već ugrađuju novu opremu, inatslirati 4G mrežu. Jedino ne znam kako je s koncesijom jer je svojevremeno nisu ni tražili (za LTE) ...
Nije ovo za mene ...
Jedan detalj koji se bas i ne spominje je da ove godine istice roaming sa HT-om tako da se i zato zure (da dovrse do 11.2015).
vidit cemo kako ce to šljakat kasnije nemaju full mreze ni u zg i okolici a kamo dalje da i ne govorim...sesvete nula bodova!!
Odakle ti takva inf.?
Ako ne naprave novi ugovor sa Ht-om i dograde mrezu u postojecim okvirima,mislim da ce biti mnogo valjanih razloga za raskide ugovora.
Naime ja uz madjarsku granicu nema sanse da koristim Tele2 usluge bez odasiljaca Ht-a ili Vipa.
Kaj se tice komentara da 3g nije dovoljno ili da je zastarjelo ma to su bedastoce ,lte bi trebalo jos dobrano dograditi da bi radilo kako treba.
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
Da ,ali se postavljaju odmah dvije frekvencije. ide na 900mhz i na još jednoj,e sad da ne provjeravam . Znam čovjeka koji direktno postavlja te bazne postaje na terenu.
Ovdje je to zgodno opisano,mada djelomično točno,jer oprema podrzava LTE
http://www.mobil.hr/novosti/operater...do-42-mbs-6792
Zadnji uredio rboki : 30-03-2015 u 18:36
ništa od 4G za tele2 do 2019. jer nisu zakupili digitalnu dividendu ... tek 2019 će se ponovo raspisati natječaj
a zakupili su još 2 frekvencijska bloka
http://www.poslovni.hr/strane-kompan...videndi-286065
Zadnji uredio Memphis : 31-03-2015 u 07:58
Tele2 stavar problem što uglavnom "rade" na 1800MHz, a na toj frekvenciji signal ima slabiji domet od onoga na 900MHz
Nije ovo za mene ...
Danas sam dobio ovaj letak i dvije promo sim kartice.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
U kojem si dijelu HR?
edit:
Vidim da si Istra... Moja firma je mijenjala bazne za Tele 2,krenuli su prvo juznog dijela HR pa preko Dalmacije,Istre i Kvarnera pa prema unutrasnjosti i Slavoniji. Thats the plan![]()
Nisam skroz u toku, samo me zanima jeli taj posao završen? Zadnji put (prije mjesec dana) kad sam išao od Zagreba prema Zadru mi je javilo da sam u Sloveniji i da će mi se internet naplatiti, zajedno sa nekom ponudom paketa za EU.
Sad sam upalio speedtest na mobitelu, 15 Mbps na 3G. Nije baš 42, ali sam zadovoljan![]()
U Kninu je inače bio neloš signal, zadnja 2-3 dana katastrofa,gotovo nemoguće surfanje. Nadam se da je zbog radova,al čisto sumnjam da toliko traje.
... pax in domus!!!
Bookmarks