Mislim da samo u Švicarskoj postoji trenutno zabrana za prikazivanje fiksni kamera .
Pozdrav svima,
uskoro idem za Njemacku, planiram voziti sa Garminom na koji bih ubacio razlicite POIe, izmedju ostalog i za fiksne kamere. Cuo sam da je to ilegalno u nekim zemljama pa bih htio znati hocu li imati problema na mojoj ruti (HR, SLO, Austrija, Njemacka). Ja ih imam i koristim za BIH, ali daleko smo mi jos od EU
Unaprijed hvala i lijep pozdrav
Mislim da samo u Švicarskoj postoji trenutno zabrana za prikazivanje fiksni kamera .
"Svaka je zamisao laka kad se ne uzme u obzir stvarnost."
nije legalno nigdije , zato prije nego dozvolite ukljuciti tu opciju na navigaciji (jer tvornicki je iskljucena ta opcija) lijepo vas upozori da to sto uradite podlijeze kaznenom zakonu u svim eu zemljama , samo u nekima progledaju a u svicarskoj kontroliraju kad vas zaustave i onda su kazne prilicno velike , e sad tko je kakve srece !?POI za speed cams, legalno u EU?
Zadnji uredio zuzo : 04-04-2015 u 09:02
Mislim da se i Slovenija drži tog pravila , ne pomaže izmotavanje ; "ja nisam znao da je uključeno , to je bilo tako original ne razumijem se u detalje navigacije" , plati 300€ kazne isključi opciju i vozi dalje ...
Zadnji uredio walter66 : 04-04-2015 u 10:10
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Kazna zbog uključene te opcije je isto kao naplata autorskih prava na prazan CD. Nije u redu, al možeš se bunit koliko hoćeš, moraš platiti.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Hvala vam na odgovorima dobri ljudi. Ma ne insistiram ja na tim vrazjim kamerama, nisam neki brz vozac, a i vozim obitelj sa sobom (supruga i mala beba) pa mi ne pada na pamet izigravat shumahera po autobahnuMozda jedino nekad kad se covjek zaprica i zamisli da ne naleti na kameru. Tamo cu mozda voziti po bavarskoj, van autoputeva pa mozda i naletim na koju.
Kako god, kako ja to mogu ugasiti na mom Nuvi 52, gledao sam ima opcija POI alerts, tamo imam dvije opcije, Garmin safety camaras i Custom POIs, je li trebam obje ugasiti da bi nestale obavijesti o kamerama?
neznam dali ces to moci sve iskljuciti kad te zaustave , ali je napametnije da ti navigacija nije na vjetrobranu (sofersajbi) , , ne na vidljivom mijestu , nego negdije na konzoli iznad radia ili pokraj , ljudi grijese pa stavljaju na vjetrobran da imaju bolji prijem a i za policiju bolji vidik !!
Ja bih to ugasio prije polaska na put, ne bih cekao da me murija zaustavi pa onda. Samo ne znam je li trebam obje opcije iskljuciti.
Garmin safety camaras , samo to iskljuci
i vozi po propisu kojih desetak km moze brze ali od dvadeset pa na dalje su kazne velike , dakle pamet uglavu i ostat ce koji evro u djepu !!
Zadnji uredio zuzo : 08-04-2015 u 23:17
Kaznjivo je u u skoro svim zemljama Evropske Unije za Vozača!
Suvozača niko nije spominjao
Prema njemačkom zakonu kažnjivo je samo za vozača, evo isječak iz zakona:
"Die Straßenverkehrsordnung verbietet nur dem Fahrer, ein Gerät zu betreiben oder betriebsbereit mitzuführen, das dafür bestimmt ist, Verkehrsüberwachungsmaßnahmen anzuzeigen",
"Folglich kann ein Beifahrer nicht bestraft werden, wenn er sein eigenes Navigationsgerät mit aktiviertem Blitzerwarner oder ein Smartphone mit entsprechender App im Auto anbringt."
Bookmarks