Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 23 1 2 3 4 5 11 ... PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 574

Hybrid View

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Desire HD, N900, N8, E72
    Operater
    Tele2/T-Mobile
    Bodovi
    19.415
    Nivo
    33
    Bodovi: 19.415, Nivo: 33
    Bodovi: 19.415, Nivo: 33
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

[Samsung I9000 Galaxy S] - dojmovi, iskustva, recenzije

Evo, nadam se da se kolege moderatori slazu da se otvori ovakva tema.

Danas sam imao prilike napraviti mali preview novog Androida iz Samsunga. I moram priznati da je Samsung napravio dobar posao. No da ne duljim, fotke:

Ukratko, dojmovi ovog novog Samsung Android smartphonea su pozitivni. Zasigurno ulazi u 1 GHz klasu, a to znaci borbu sa HTC Desire, HTC HD2 te Sony Ericsson Xperia X10. Takodjer ne zaboravimo i najavljenu Nokiju N8. U odnosu na proslu godinu i prvi Galaxy model, osjecamo znacajan napredak u izradi i samom dotjerivanju OS-a. HD mogucnost snimanja je definitivno trend i Samsung ga dobro prati.

Samsung I9000 Galaxy S

General: GSM 850/900/1800/1900 MHz, UMTS 900/1900/2100 MHz, HSDPA 7.2 Mbps, HSUPA 5.76 Mbps

Dimenzije: 122.4 x 64.2 x 9.9 mm, 118 g
    Ekran: 4" 16M-color Super AMOLED capacitive touchscreen, 480 x 800 pixels
    CPU: Samsung Cortex A8 Hummingbird 1 GHz

Memorija: 8/16GB storage, microSD card slot

Kamera: 5 megapixel auto-focus sa detekcijom lica i 720p video snimanje na 30fps

Povezivost: Wi-Fi, Bluetooth 3.0 with A2DP, standard microUSB port, GPS receiver with A-GPS, 3.5mm audio jack

Ostalo: TouchWiz 3.0 UI, built-in accelerometer, multi-touch input, proximity sensor, Swype text input
    Pravi adut ovog uredjaja je Super AMOLED kapacitivni ekran, koji osim izvrsne rezolucije i prikaza ima dobar odaziv i prikaz pri suncu te se priblizava kvaliteti ekrana Sony Ericsson Xperije X10 (obzirom na prikaz pri suncu) te iPhoneu 3GS (za iPhone4 ne znamo jer nismo mogli usporedit).

Vise na LINK

Molim momke koji su ga ovdje kupili, da malo podjele iskustva!

Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Jul 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao beetleman
    Molim momke koji su ga ovdje kupili, da malo podjele iskustva!
    Ja bih ga rado kupio prije mora, ali ne vidim da se igdje prodaje osim na crno. Neki savjet?

EDIT:

Da moje pitanje ne bude spam, moj dojam je da je Galaxy S (international verzija) trenutno jedan od najboljih smartphonea na tržištu kojemu je (barem meni) jedina mana iphone izgled i plastična izrada kućišta koja (prema nekima) pri dodiru ostavlja jeftin dojam.

Nedostatak led-a i nije toliki nedostatak pošto kamera prilično dobro funkcionira pod lošim osvjetljenjem. Ipak taj dodatak bi bio poželjan.

Također da spomenem izvrsno trajanje baterije od 7.25 sati pri konstantnom gledanju videa. To ga postavlja pri sam vrh uređaja te vrste te su jedino bolji iPhone 4 (9.40h) i Samsung Wave (8.40h).

Toliko od mene.
    Zadnji uredio r1m : 24-07-2010 u 15:15

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Nov 2008
    Mobitel
    SE C905, Samsung Galaxy S
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Meni bi trebao stić sutra pa kada ga proučim napišem dojmove

Forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    Samsung Galaxy i9000 S
    Operater
    T-Mobile HR
    Bodovi
    6.426
    Nivo
    19
    Bodovi: 6.426, Nivo: 19
    Bodovi: 6.426, Nivo: 19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja se već mjesec dana igram na njemu...Što reći, negdje sam pročitao da je proglašen najboljim smartphoneom u Europi za 2010.godinu...ne znam zašto ga službeno još nema u HR...Osim ako čekaju nadograđeni, na OS Android (Froyo) v2.2, sa ovoga Androida (Eclair) v2.1

Pozdrav

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    May 2007
    Mobitel
    Samsung Galaxy S
    Operater
    T-mobile
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uf, samo čekam da više službeno dođe u nas. Na samsung.mobile.hr je velika reklama za njega gdje pise "Uskoro", ali to stoji već tjedan i pol, bez ikakvih dodatnih informacija.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Nov 2008
    Mobitel
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dakle još uvijek ne postoji službeni Froyo za njega? A vidim na youtubu da su neki već flashali uređaj sa froyom, kako to? To je neka neslužbena verzija pretpostavljam?

7 days registered

Datum registracije
    Jun 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Innov8 Pregledaj post
    Dakle još uvijek ne postoji službeni Froyo za njega? A vidim na youtubu da su neki već flashali uređaj sa froyom, kako to? To je neka neslužbena verzija pretpostavljam?
    sluzbena je ali je beta verzija... ima vec puno romova i svega za njega ali na xda forumu... a firmware sluzbeni ti je sav na ovoj stranici: http://samsung-firmware.webs.com/samsungi9000.htm

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Nov 2008
    Mobitel
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aha, a zašto ima 3 izdanja verzije 2.2 i još u crvenoj boji ?

I kao šta sam reka, da napišem par stvari o samom mobitelu.
    Imam ga već 3 dana i oduševljen sam. Pod obavezno ga treba rootat i aplicirat lagfix, tada je puno brži. Zapravo je taj developer napravia nešto šta je samsung mora u startu napravit...

Baterija: uz često korištenje i nemar, dakle dopisivanje, pozivi, ne gašenje 3G-a, internet, facebook, updejtanje statusa, vremenskih prognoza i ostalih widgeta, bez spajanja iti jednom na usb kabel ili punjač trajat će dan, dan ipo nategnuto, šta je po meni OK jer kad splasne entuzijazam i tolika učestala upotreba onda će trajat dosta duže. Također neke sitnice puno znače, npr. malo pažnje i instaliranje JuiceDefendera, gašenje 3G-a kada vam ne treba, disableanje automatskog refreshanja widgeta, itd. dosta produžuje trajanje baterije, a nijedna od tih stvari nije na odmet niti smeta, dapače.

Ekran: nešto najbolje šta sam ja do sada vidio, po suncu je vidljivost mnogo bolja nego kod npr. HTC Desirea.

Kamera: iznenađujuće dobre slike po danu. Noć možete zaboravit jer nema flash, iako pravu noćnu snimku nisam još testira (npr. neka noćna panorama gdje ne treba flash). Video je posebna priča, snima ga u max. 1280x720 (720p) pri 30fps-a i izgleda odlično.

Brzina uređaja: uz lagfix, gotovo trenutno otvara sve, naravno osim nečeg gdje ovisi o nekom drugom faktoru, poput otvaranja webstranica i slično.

User interface: jednostavan i lagan za korištenje, doduše ovo mi je prvi android uređaj pa nemam baš iskustva, ali prijatelj ima Desire i sve je to nekako slično, razlike su u sitnicama iako mislim da je kod samsunga to bolje riješeno + šta ima veći ekran pa se može više widgeta stavit odjednom
    Također ugrađeni swype je dušu dao za brzo pisanje na engleskom, kod poruka ga ne koristim, ali recimo kad surfam, pretražujem google ili pišem neki email na engleskom, nevjerovatno kako se brže i lakše piše s njim, samo se treba malo ispraksirat. Inače postoji ista stvar sa hrvatskim jezikom, zove se SlideIT, to sam također isproba i dosta su slični, samo ima jedna sitnica koja mi smeta, a to je kada pišem, onda SlideIT automatski stavlja u poruku riječi sa dijakritičkim znakovima, npr. idem napisat "idemo u kafic, dodji tamo sta prije", on automatski stavlja "idemo u kafić, dođi tamo šta prije", a dijakriticki znakovi u SMS-ovima zauzimaju više mjesta nego obični, pa vam se lako može desit da zbog takve kratke rečenice pošaljete SMS od 3 stranice.

PC software: na ovo se spaja Samsung Kies, standardan proljev samsungovog softvera koji mnogima ne radi iako bi treba, ne može puno napravit sa samim uređajem (uspoređujući sa npr. Sonyericssonovim MyPhoneExplorerom), a ono šta može je dosta limitirano.

Pakovanje: uređaj dolazi bez microSDHC kartice, ali ima ugrađeno 8gb memorije šta je za početak (barem meni) sasvim dovoljno. Slušalice nisam testira.

Ostali detalji: jedna od stvari koja mi je smetala je ovo: snimim na uređaj neke ringtonove, i ne mogu ih postavit za zvono ili notifikaciju, nego moram ponovo spojit uređaj i napravit posebne foldere u koje se oni smjeste i onda ih možeš izabrat (budu ponuđeni među tvorničkim). Drugi problem je šta još nema Android 2.2 za ovaj uređaj (triba bi službeno izać tokom 9-og miseca), a to znači da nemate flash u web browseru. Dakle ako gledate neku web stranicu u kojoj ima neki video - nećete ga moć pogledat, već će vam umjesto njega bit mala ikona adobe flash playera. Još jedan problem koji sam uočia je da nijedan browser (ni ugrađeni, ni Opera ni Dolphin) ne mogu prikazat ekran za rezervaciju filma na ovoj stranici, dakle kad kliknete na film izbaci vam novi ekran gdje možete odabrat vrijeme rezervacije - to meni ne radi.
    Od ostalog, odlično je konfiguriranje widgeta, ima stvarno korisnih i zanimljivih, no to prepuštam vama da istražujete. Meni je sada na glavnom ekranu vremenska prognoza sa velikim digitalnim satom i animiranim vremenom (slično kao kod Desirea), google bar za brzo pretraživanje, statusna ikona koja pokazuje koliko sam MB potrošia od svog paketa, ikone za brzo pokretanje facebooka, gmaila, nove poruke i web browsera (koristim Dolphin HD). Uz sve to mi ribice u akvariju plivaju u pozadini
    Ekran desno od toga je veliki facebook widget sa statusima koji se može sam updateovat ili manualno, a još desno od toga je samsungov widget "buddies now" koji na zanimljiv način prikazuje kontakte koje vi odredite da želite tu, nešto kao speed dial, samo sa slikama i animirano, daje mogućnost poziva ili slanja poruka, a u isto vrijeme pokazuje status te osobe, bilo sa facea, tweetera, mypsacea ili šta već odaberete. To izgleda ovako.
    Posebno bi izdvojia palikaciju Fring, koja samo za androide daje mogućnost video poziva, dakle nešto kao skype za kompjutere. Besplatna je, odete s mobitelom na fring.com i skinete je. Ako vaš prijatelj/cura/šta već imaju isto android uređaj, onda i oni naprave isto, dodaju vas na listu, stisnete home botun i aplikacija vam sjedi u pozadini i preko nje možete primati obične pozive, poruke (izbaci notifikaciju) i video pozive za koje se onda koristi prednja kamerica. Provjereno radi!

Toliko od mene zasad, ako ima pitanja pitajte
    Zadnji uredio Innov8 : 19-08-2010 u 23:34

7 days registered

Datum registracije
    Jul 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Toliko od mene zasad, ako ima pitanja pitajte
    Gdje si ga kupio? I svi vi ostali koji ga imate?

7 days registered

Datum registracije
    Dec 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    statusna ikona koja pokazuje koliko sam MB potrošia od svog paketa

OK, kako si ti napravio? Ja koristim VIP, poslao sam upit, ali zanima me da li koristiš neku posebnu aplikaciju ili si morao zatražiti uključenje neke opd usluga, ako da, koliko te to košta? Da li je moguće prikazati i potrušnju minuta, odnosno preostale minute u paketu, kao i broj preostalih poruka ili možda trenutnio informativni račun. Znam da se to može rješiti smsom na broj servisne sliužbe,ali ovo mi zvuči kao zanimljiv widget....

Unaprijed hvala

Veteran5000 Experience Points1 year registered

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    P990i
    Operater
    VIP
    Bodovi
    6.322
    Nivo
    18
    Bodovi: 6.322, Nivo: 18
    Bodovi: 6.322, Nivo: 18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    koja je to ikona (aplikacija) koja pokazuje koliko si potrošio MB od paketa i kako si je stavio na desktop ?
    Hvala !!
    landy

EMP moderator Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    40
    Bodovi
    32.026
    Nivo
    43
    Bodovi: 32.026, Nivo: 43
    Bodovi: 32.026, Nivo: 43
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Vatrogasac Pregledaj post
    tek sam sad primjetio da galaxy s ima continuous auto-focus , dal je to dobio sa 2.3.3. fw ili je to imao i sa prijašnjim verijama fw
    To ima od 2.1 verzije...

= Citat = Izvorno postao landy Pregledaj post
    koja je to ikona (aplikacija) koja pokazuje koliko si potrošio MB od paketa i kako si je stavio na desktop ?
    Hvala !!
    3G Watchdog i dodaš je kao widget.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Nov 2008
    Mobitel
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    preko oglasnika, ne znam jel se detalji ovde smiju iznosit, ako te zanima pošaljem ti na pm

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Nov 2008
    Mobitel
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo zašto triba lagfix-at Galaxy S, ovo je konkretno slika mog moba, a korišten je Quadrant benchmark program koji testira brzinu svih komponenti mobitela:

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2010
    Mobitel
    HTC EVO 3D
    Operater
    vIp,tele2
    Bodovi
    5.575
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.575, Nivo: 17
    Bodovi: 5.575, Nivo: 17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Inov8,Kako radi video editor na GalaxyS?

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Nov 2008
    Mobitel
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Loše, nema ga instaliranog tvornički, barem ne ovaj moj ROM

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Jul 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Po izgledu dibidus isti kao Iphone...malo su ukrali...
    Ali citao sam i neke specifikacije i samo dobre ocene je dobio ovaj uredjaj...
    Bogami svi su opasno shvatili trku u razvoju tehnologije, jer da nisu vec odavno bi propali...

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Sve redom
    Godina
    36
    Bodovi
    17.563
    Nivo
    32
    Bodovi: 17.563, Nivo: 32
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo imam telefon sad već cca mjesec dana pa mislim da sam sposoban napisat kratak review...

Prvi dojam
    Mobitel sam kupio od jednog naizgled poštenog čovjeka. Naravno obavezna garancija iz VIP-a 2 godine. Mobitel je bio kratko korišten, no nije mi smetalo kad je bio bez ogrebotine ko nov. Nevjerojatno kako je mobitel lagan za svoju veličinu. Da je bar zadnja maska rađena od nekog drugog materijala a ne plastike tako da manje klizi iz ruku. Meni je ispao jednom sa pola metra na beton, vidi se da se maska malo izgrebala na kutu od pada... Inače mobitel mi nije ispao valjda par godina...

Ekran
    Nakon što sam ga upalio prvo što sam primjetio na mobitelu je ekran, nevjerojatno vjeran prikaz boja i svega... stvarno nešto neviđeno na mobitelu, od prikaza pixela, boja, kontrasta, vidljivosti na suncu, prikaza crne boje koja je crna ko noć... strašno najbolje što sam vidio do sad... Ne znam da li znate ali ekran je sposoban istovremeno prepoznati čak 5 prstiju na ekranu, znači multitouch al ne samo sa 2 prsta nego možete svih 5 koristiti. Sigurno se pitate super, al šta će mi 5 prstiju na ekranu. Pa recimo nije loše imat na PSX simulatoru. Istovremeno se krećete držeći gore desno i držeći brzo trčanje na kocku a preskakajući nešto na x recimo xD

Baterija
    Ogromno razoračaranje... Evo primjerice sinoć prije spavanja sam napunio mobitel do kraja, jutros sam pol sata upalio mjuzu na mobitelu dok sam se spremao, cijeli dan mi je sinkroniziran sa emailom, znači prima šalje emailove, cca oko 40-ak emailova dnevno, isto tako i facebook inbox, oko pol sata razgovora, nešto malo čačkanja i mobitel oko 5 sati popodne pokazuje obavijest molimo ukopčajte punjač (ili kako već piše)... ovo nije samo danas, baterija je stvarno očajna... ako navečer izlazim van iz kuće obavezno ga moram napunit inače je prazan do ponoć. Po mojoj procjeni trajanje baterije je oko 18 sati...

Software
    Znači mobitel nema nikakvih lagova (instaliran voodoo lagfix), sve radi savršeno brzo, najsporija stvar je čekanje od sekundu ipol dok se kamera recimo upali... Internet browser radi uredu, jedino nisam baš skužio za orjentaciju, nema automatsku? može bit i da ima al nije mi se dalo namještat... album kamere trenutno zauzima oko 3 GB i otvara ga 5 sekundi, to je najdulje čekanje od svega, ali znači u 5 sekundi učita svih 3 GB slika i svega i tap na bilo koju od mapa instantno otvara stotinjak slika... Mislim da igre po grafici mogu parirati ps2, stvarno nešto super (možda sam malo pretjerao za ps2 al nije daleko sigurno). Aplikacija ima more i nikad nije dosadno s mobitelom...

Kamera
    Snimanje u HD rezoluciji... što se tiče slike stvarno nemam pogovora, kvalitetno snima. pogovor ide na audio snimku. snimao sam svašta i gdje god je neka malo veća buka mikrofon strašno krči, pogotovo je jako slab na niske frekvencije, recimo kontrabas... Slikanje po danu je sasvim solidno, ništa pretjerano dobro ni loše. Razočarao sam se što nema posebnog gumba za kameru, tako da morate zapravo na ekran tapnut za slikat se što nije recimo dobro ako sebe želite slikat ili neznam ni ja, u svakom slučaju bolje da ga ima nego nema. Također nema ni flash, pa ni onaj socijalni u obliku led diode, nekako sam uvijek govorio da to ničemu ne služi al evo uvjerio sam se sinoć da stvarno ima neku svrhu... Ksenon bi bila majka al što je tu je.

Zaključak

U zadnje vrijeme sam isprobao stvarno ogroman broj uređaja, svih hi tech vrsta i svega, ali ovaj je definitivno najbolji od svih.
    iphone 4 je možda trenutno najbliže njemu, ali nakon ovog iphone ima jednostavno premal ekran, a i android majka.
    Desire HD sam kratko vidio neki dan, naizgled vrhunski mobitel, super ekran, volio bi ih usporediti nisam nažalost imao prilike, za moj ukus, 0.3 incha prevelik ekran, taman izvan dosega palca tako da se ruka mora premještat. Osjetno je teži pa možda bolje leži u ruci, ali ne i u džepu, SGS ni ne osjetim u džepu... Obični desire ima lošiji ekran.. i tako svašta hehe negdje drugo čitajte usporedbu xD
    Xperia X10, čak i sa update 2.1 i dalje je iza SGS-a. Definitivno ima bolju kameru, led flešku i gumb za kameru, SE je tu hardverski stvarno dobro odradio posao, puno bolje leži u ruci, nemoguće da mobitel isklizne zbog "gumirane" zadnje strane, ali... ekran je na SGS bolji 2 klase, nema multitouch (ima ali SE DT ga nije složio pa je lakše reć da ga nema, što ne znači da XDA DT neće složit njihov neki update uskoro..), nekako je rad cijelog mobitela sporiji nego na SGS, lošije sučelje ima (barem po meni). I da, SGS dobiva Froyo, navodno i onaj Gingerbeard (ili kako se zove) do Božića (živi bili pa vidjeli) što znači podrška za flash... Aplikacije sporije nekako rade...
    Nadam se da sam pomogao nekome tko se možda dvoumio između nekih od ovih uređaja ili ga je zanimalo nešto o mobitelu. Tu sam za sve informacije...

19. 'Hvala' kaže:

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    DHD SGS N8
    Operater
    tele2/bonbon
    Bodovi
    9.969
    Nivo
    23
    Bodovi: 9.969, Nivo: 23
    Bodovi: 9.969, Nivo: 23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Baš sam ga nedavno vrtio po rukama nekoliko sati, oduševljenje na sve strane.

To je inace bio moj jedini kontakt s androidom do sada, stvar leti. Brz je, ekran je nevjerojatan baš kao i touch kontrole. Isprobao sam neke aplikacije i surfanje i lakoću spajanja na wlan itd. U svakom slučaju sam oduševljen i preporučio bih aparat svima.

Forumaš
    Datum registracije
    Oct 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Smile

Moze li mi netko objasniti sto je taj lag fix za samsung? I gdje to naci?

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Nov 2008
    Mobitel
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo tu sve piše: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=751864
    Pažljivo pročitaj sve i nema problema.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kako ti radi Samsung Kies i općenito spajanje na komp? Vidim tu ima podosta problema.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo, gotova je i prva opširna recenzija Samsunga Galaxy S.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    1000 Experience PointsVeteran

Datum registracije
    Sep 2010
    Mobitel
    Samsung Galaxy S II
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    3.291
    Nivo
    13
    Bodovi: 3.291, Nivo: 13
    Bodovi: 3.291, Nivo: 13
    Ukupna aktivnost: 14,0%
    Ukupna aktivnost: 14,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Problem s ekranom ili prikazom boja

Pozdrav,

Prije cca. mjesec dana sam kupio Galaxy S preko broja iz oglasnika Njuskalo.
    U oglasu je pisalo da se dotični mobitel prodaje za 3330kn zapakiran sa pismenom, ovjerenom i važećom garancijom. Odlučio sam ga kupiti, te sam nakon par dana dobio mob čija je kutija bila otvarana, odnosno naljepnica "do not accept if seal is broken" prerezana, jer je to jedini način da se kutija otvori. Bez obzira na to, mobitel i sve stvari unutra su bile netaknute, sa zaljepljenim zaštitnim celofanom, itd.
    Ispod samog uređaja je bila garancija, ali ne Samsungova nego od neke firme koja servisira i prodaje mobitele (nije poznata ovako javno, mislim da se radi o nekoj maloj firmi u ZG). Račun, naravno, nisam dobio, ali koga je i briga za to dok imaš važeću garanciju od 2 godine?

Od dana kupnje, mobitel je radio dobro cca. tjedan dana. Jedno jutro sam se probudio, upalio mob (bio je na punjenju) i vidim da se nešto dogodilo s ekranom, odnosno ne prikazuje boje dobro i kao da je netko pojačao brightness prekomjerno.

Nakon malo više analiziranja, mislim da bih taj problem mogao najlakše opisati kao da je netko ušao u settingse od display drivera i promijenio dubinu boja sa 32-bit na 16 ili čak 8-bit. Problem se najviše primjeti kada se gledaju tamnije slike. Za test sam skinuo 2 tamnije HD slike s interneta. Normalno te slike izgledaju savršeno, no na mobitelu izgledaju očajno. Također se problem vidi kod nekih menija koji imaju gradijent, npr. kada zovete nekog i ostvarite poziv, na ekranu se pojavi zelena boja koja pri dnu ide u tamno, i to u originalu fino izgleda jer je taj prijelaz toliko fin da je oku nevidljiv. U mom slučaju taj prijelaz je vrlo vidljiv, jer umjesto toniranog prijelaza ja imam debele crte zelene boje koje pri dnu postaju sve tamnije i tamnije.

Pošto nisam "početnik" što se tiče mobitela, prvo sam isključio najočitije solucije. Formatirao i resetirao sam mob - nije pomoglo, prešao sam sve settingse, uključujući i settingse boja u video playeru - nije pomoglo.
    Kontaktirao sam taj servis gdje mi je garancija i, nakon što sam bio napadnut da sam vjerovatno ja nešto sjebo (a nisam jer iznimno pazim i volim ovaj mob), rekli su da ga pošaljem. Napisao sam im kratko pismo opisujući problem i rekao posebno da pogledaju tamnije slike, jer se tako najbolje primjeti, i da ga usporede sa drugim Galaxyjem S.

Mobitel je bio u njih 2 tjedna i stalno su kao nešto testirali da bi bili sigurni. U međuvremenu meni je čovjek govorio kako ga je usporedio s drugim mobitelom i da je s ekranom sve u redu. Normalno, pomislio sam da se stvarno to nekako popravilo samo od sebe, ili su možda oni re-flashali firmware pa je to riješilo problem. U svakom slučaju, pošalju ga oni meni nazad i....pogađate, problem je još tu. To je bilo u petak. Sutra ih zovem i ponovo im šaljem mobitel.
    Eto, htio sam izbaciti frustraciju i s vama podijeliti svoje iskustvo s ovim mobitelom, a također sam o ovome pisao na XDA forumu gdje su i slike dotičnog problema, pa koga zanima nek baci pogled: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=773765

Osim toga, mobitel je odličan i mislim da će s Froyom biti najbolji android smartphone trenutno na tržištu, a i jako dugo.

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Sve redom
    Godina
    36
    Bodovi
    17.563
    Nivo
    32
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja ga imam priliku kupiti sad za 3000 kn, ali volio bi od nekoga čut kolika je razlika između njega i X10 jer trenutno imam X10... Zar je uistinu toliko bolji? Na X10 uskoro stiže 2.1 i snimanje u HD. Dok za 2.2 nema ni govora...

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 23 1 2 3 4 5 11 ... PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. [9520 Storm 2] dojmovi, iskustva, recenzije
    By beetleman in forum BlackBerry RIM
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 21-02-2011, 10:45
  2. [Samsung I9000 Galaxy S]-novost
    By Vepar in forum Samsung
    Odgovora: 21
    Posljednji post: 24-09-2010, 14:50
  3. Odgovora: 4