Taj mobitel će raditi kod nas jedino bi moglo biti problema sa 3G jer neki operateri kod nas koriste 900 MHz-a u ruralnim područjima. Standardno se koristi 2100 MHz ali neki koriste i 900.
Poštovani ,zanima me kad se kupuje telefon na Ebay-u,što je potrebno paziti kod karakteristika,kako bi taj tel .bio u potpunosti funkcionalan kod nas i podržavao naše 3g mreže i ostalo.
Unaprijed se zahvaljujem svima.
Evo koji smartphone me zanima,konkretno.
Taj mobitel će raditi kod nas jedino bi moglo biti problema sa 3G jer neki operateri kod nas koriste 900 MHz-a u ruralnim područjima. Standardno se koristi 2100 MHz ali neki koriste i 900.
Računaj da moraš platiti carinu i PDV na cijenu mobitela.
Plaća se samo PDV. Na elektroniku se ne plaća carina.
Pošto dolazi iz kine plaća se i carina+pdv. Samo za uređaje iz EU se ne plaća carina.
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Koliko ja znam, nikad se nije placala carina na mobitele, bez obzira otkud dosli.
Ne širiti dezinformacije. Stopa carine na elektronske uređaje je 0% bez obzira odakle oni dolazili. PDV-a si oslobođen ako roba dolazi iz EU jer smo članica. Ako roba (još uvijek pričamo o "elektronskoj" robi) dolazi iz zemlje koja nije članica EU, plaća se samo PDV osim u slučaju zanemarive vrijednosti robe,onda se ne plaća ni PDV.
... pax in domus!!!
Plaćaju se samo carinski troškovi od 40-ak kn, ali to nije klasična carina.
Kaj nije po novom da se pdv uvijek placa, bez obzira da li narucio od nekog iz eu ili izvana (al u slucaju da je iz eu ne placas njihov pdv nego samo nas)?
Ako je roba iz EU PDV se ne plaća. Smatra se da je plaćen u zemlji iz koje je roba kupljena.
Bez obzira na razliku u stopi PDV-a između država članica? Primjerice, kupim nekaj u članici EU koja ima PDV od 20%, mislim da se treba nadoplatiti razlika od 5% jer je kod nas 25%, jel
Ne moraš ništa nadopliti. Računa se da je PDV plaćen.
tak je bilo do 1.1. Nešto se pričalo (ne znam što je sad s tim) da ćemo od 1.1.2015. plaćat PDV u zemlji uvoza (znači, u Hr), a ne u zemlji gdje je kupljen proizvod.
Kaj su odustali od toga?
Nisu, PDV se i dalje naplaćuje, ali po njihovoj procjeni. Za neke sitnice i gluposti ne, za mobitele i skuplje stvari da.
Za EU je uvedeno. Placa se nas porez, 25%.
Isprobajte na europskim web shopovima i svi ce vam izbacit stopu PDV-a 25% kad stavite Hrvatsku.
Znaci, ipak je uvedeno....
Bookmarks