Bok,
kao što sam obećao slijedi pisana recenzija za Thl 5000
Thl 5000 je trenutno njihov najnoviji flagship telefon koji nosi kodnu oznaku 5000.
Pitate se zašto baš 5000 ? Pa odgovor je vrlo jednostavan, iz razloga što uređaj ima ugrađenu
bateriju deklariranog kapaciteta 5000mAh.
Iskreno nisam očekivao da bih baš od THL-a mogao dobiti hrpu dodatne opreme jer u principu Thl nema potrebe za dokazivanjem, veću su dugo na tržištu i imaju vjerne kupce. Moram priznati da su me ugodno iznenadili jer sam dobio upravo od njih najviše dodatne opreme, a to je: usb kabel, pujač, slušalice, hard case, flip case, otg adapter, foliju za ekran i kratke upute. čista petica !
Što se tiče dizajna THL 5000 ima klasičan dizajn, ravne linije isto kao i drugi Thl-ovi modeli. Ništa specijalno. Kučište je od plastike, sve je dobro konstruirano, ništa ne škripi ili nekaj sl. sve fino sjeda u svoje utore. Jedino kod rasporeda tipki primjetio sam da su obratno stavili tipku za power on/off i tipku za glasnoću, znači tipka za power on/off je na ljevoj strani umjesto na desnoj. ništa strašno.
Ekran je veličine idealnih 5 inča sa Full HD rezolucijom. Ekran je zaštićen sa Gorilla Glass 3 premazom. Iskreno nemam potrebe previše pisati o ekranu jer ekran je doista odličan, boje su prirodne, oštrina je dovoljno jaka.
Hardverski gledano ovo je tipičan kineski high-end telefon koji ima ima isti hardver kao i ostali high-end kinezi samo sa jednom razlikom. Thl se je odlučio overcklockati procesor na takt 2Ghz, dok je standarna brzina 1.7Ghz. Iz tog razloga benchmark rezultati su nešto bolji za cca 2000 bodova. Što i možete vidjeti. Također sam probao nekoliko igrica, sve igre su radile normalno nije bilo nikakvih problema.
Thl 5000 ima glavnu kameru 13Mpx sa srednje jakom LED bljeskalicom koji je vrlo dobro sinkronizirana sa auto fokusom. U opcijama kamere možete odabrati i 18Mpx rezoluciju ali to je interpolacija pa mojoj procjeni to nije neophodno koristiti. Postoji još niz drugih opcija poput HDR, face detection itd... Kvaliteta fotki je čisto dobra, mada bi naravno mogla biti i bolja, kvaliteta je kao kod Coolpad F1 ili sl. kineza. Nočne fotke su tak tak jer još uvijek bljeskalica nije dovoljno jaka. Kamera može snimati u Full HD rezoluciji i kvaliteta odgovara kvaliteti fotki.
Vjerojatno većinu zanima kakva je baterija, dali doista ima tako veliki kapacitet od 5000mah ili barem približno toliko ? Nakon testiranja mogu slobodno reći da baterija doista ima veći kapacitet, kod testiranja je jačina pozadinskog osvjetljenja bila namještena na 100%. Uz intezivno korištenje baterija traje oko 2 i pol dana, dok kod prosječnog korištenja baterija traje cca 3 dana što je za jedan ovakav kineski smartphone jako dobro, također možete produljiti vijek trajanja baterija ako pozadinsko ovjetljenje smanjite ili ga postavite na automatsko. U svakom slučaju ako vam je potreban mobitel kod kojeg baterija traje što dulje,a istovremeno da nije preskup onda bi ovaj mob bio dobar odabir.
Kao zaključak mogu reći da se radi o niskobudžetnom mobitelu, koji nudi vrlo snažan hardver, klasičan dizajn, odličan ekran sa Gorilla Glass slojem i jako snažnu bateriju od 5000mAh. Po meni osobno jedina zamjerka što nema podršku za frekvenciju 900mhz. cijenu mu je cca 260$ ovisno o web shopu, dok ga možete također kupiti po cijeni od 248.99$ sa kuponom THL5000YL, na stranici: http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_68241.html
izvor podataka majordroid
Hvala

Odgovori uz citat

Bookmarks