A do kolko novaca kupuješ komp?
I koje su cijene tih koje si naveo?
Evo nakon sto sam kupio novi mob,sad kupujem neko polovno PC kuciste jer je moje staro 8 godina vec postalo neupotrebljivo pogotovo kad otvorim vise tabova u pregledniku ili kad sam na netu sve blokira,izbacuje greske ili je sporo.Farmville koji sam prije par god moga igrat na fejsu sada vise nece otvorit,a i sam komp vec rikava,i vrijeme je za neki polovni mao jaci i da konacno zamjenim sustav XP za Windows7.
Našao sam par solidnih,meni komp treba za internet,pokoju igru na fejsu,muziku,filmove,pisanje,skidanje...i da mi ne steka kad otvorim 2,3 prozora u pregledniku.
1.
Procesor: AMD Athlon 64 x2 5000+ (2.6 GHz)
RAM: 2 GB
HARD:200gb
al Grafička 256mb jedino mi je to lose, ne zelim nista dodatno od komponenti kupovat vec da mi iovako solidno radi,te da podrzava windows7.
2.
Procesor Dual Core neznam koliki
hard 200gb
3gb ram
ali taj nema zvucnu
i ima slabu graficku 128mb 64bit,sad mi je to malo lose..
3.
Procesor 2.8Ghz Single Core
ram 1.75gb
hard 80gb mada bih volio da je veci ali sta je tu je
graficka 512mb
ovaj mi je nekak u svemu solidan
4.
procesor 1.8ghz Single Core
ram 1gb
nova graficka 1gb
i 2 harda ukpno 210gb
ovaj mi je isto onak u svemu solidan,
jedino sta procesor nije nesto jak,ali zato ima novu grafu.
Eto sad mi recite vase misljenje..
Nekak ciljam na ovaj pod broj 3 jer mi se cini da mu je sve solidno,ovaj
pod broj 4 mi je okey zbog graficke jer,a ovaj pod broj 1 mi dobar u svemu jedino je grafa slaba iako su mu ostale stvari dobre,sad dali bi radio okey i sa 256mb grafickom?
Cisto da kazem da moj stari komp ima 1.80 ghz procesor,512 (448) mb ram,80gb hdd,256mb graficku![]()
Moj Youtube kanal --> Gameplay Croatia
A do kolko novaca kupuješ komp?
I koje su cijene tih koje si naveo?
Pa do nekih 600kn,Sva cetiri su po 500KNNebih dao vise jer mi ne treba,znaci samo kuciste,sve ostalo vec imam
Pretpostavljam da je to s Njuškala. Na njemu su kompovi debelo precjenjeni.
Više ti se isplati da kupiš na nekom forumu tipa forum.hr ili pc ekspert ako imaš pristup tržnici.
No ajd, na Njušci srušiš cijenu lako.
Od četiri navedena iskreno ne bi ni jednoga.
Meni ne treba komp za igre..vec za osnovno koristenje..nasa sam si ta 3,4 kucista,ljudi mi svi mogu dovesti kuci tako da planiram za sutra vec neki uzeti pa sam i htio cuti neko misljenje,neki moram uzet
Ako su ti samo ovi u igri onda bi prvoga uzeo.
Ponudi mu 400kn prvo.
A po tebi taj prvi ne vrijedi vise??
vidjet cu jos onda sto cu.
ne mogu vjerovat kako takvi PC vise nisu tako skupi kao nekad
Treba ti barem neki duo core cpu i 4gb rama minimalno
Noviji disk a ne groblje tipa 80gb ili 120gb
Nije sve u kapacitetu ima nesto i u brzni
A ove koje si naveo niti jedan ne spada u tu domenu.
Pa sta ce mi 4GB RAM-a za komp koji koristim najvise za internet,nisam gamer,a ni ovih 80gb sto imam u kompu nisam nikad bio popunio...
Mislio sam da mi kazete koji bi bio najbolji odabir od ova cetiri,ali sve je vise da uzimam ovaj prvi
Ja sam nedavno imao Windows 7 i 8 na starom 80GB hardu, nebi preporučioovisi kojom brzinom čita/piše, trebao bi provjeriti koji je model unutra. Moj je čitao oko 30MBps, velika je razlika bila kad sam prešao na 60, a sad sam na 550
2GB RAM je zapravo dosta za Windows 7. Minimum requrement za 32bit je 1GB, a 64bit 2GB.
Od tih navedenih konfiguracija, meni se nekako prva čini najbolja, iako mi se baš i ne sviđaju. Sa grafikom nebi trebao imati problema za tvoje potrebe.
Valjda bum uzeo to kuciste onda,jer ostale komponente nisu toliko slabe,a opet dovoljno su i jake da ih nebudem morao nadogradivat...jer za stvari za koje ja koristim komp ovo staro kuciste koristeno je od 2006.godine i nikada nije bilo na popravku sve je ok radilo,ali sada definitivno je vrijeme da ga zamjenim nekim jacim i da XP zamjenim novijim sustavom..
pa da za windows 7 je dovoljno
ali samo za njih
a kad otvoris chorme ili FF pa plus jedno 3-4 tabova, u jednoj neka bude igra preko FB-a koja pogutne 500-1000 MB, pa da vidiš kako nebude dovoljno
Pitao si za mišljenje, a ti kako želiš.
A i sve je u novcima, koliko para toliko muzike.
Razumijem
Nisam siguran dali je 100posto ali mislim da je 64bitni komp,a koliko sam vidio ja na njega mogu stavit 32bitni windows7,ili je mozda ipak bolje na 64bitni instalirarat??hmm.
Takoder kad gledam specifikacije windows8 opet za razliku od 7 ne trazi neke narocito jake zahtjeve ,pa mi to nije bas jasno jel 8 zahtjevniji ili su slicni?
Komp je 32-bitni.
64-bitne nemoj ni stavljat na tu konfu.
I stavit W7. Čak bolje XP još ili TinyXP. To leti.
Bio sam neki dan u firmi Infocor, imaju dobre cijene za rabljene laptope i kompove s garancijom.
Pa malo pogledaj što nude.
Radije uzmi plocu s dual core procesorom i 4 rama a iskoristi svoje napajanje,disk i optiku.
Ovaj stari komp je pregazilo vrijeme...sad je na prodaju za sicu,naspram koliko je kostao,dok ovaj novi polovni leti za mene je postala stvarnost da mogu igrat igru na fejsu i radit zadatke u pozadini...to je nesto nevjerojatno...na starom bi odmah izbacilo not rensponding i neke errore...ovaj ima konfu koja se lako moze jos nadogradivat..ali to mi je nepotrebno bar za sada.Za moje potrebe ce nadam se posluziti![]()
Bookmarks