Moj Huawei G510 ima ozbiljan problem. Ne mogu uraditi "hard reset". Nekako mislim da bi mi to bilo rješenje ostalih problema kojih je mnogo. Naime, kad podignem sistem gotovo odmah počinju da pristižu poruke od prestajanju sa radom raznih aplikacija. Tih poruka je toliko mnogo da telefon postaje neupotrebljiv. Pokušao sam da deinstaliram Viber jer i od njega dolazi poruka da nema dovoljno prostora. Između svih tih silnih poruka uspijem doći do deinstalacije vibera i čim deinstalacije počne telefon se restartuje. Isto se dešava i sa deinstalacijom FB. Ne mogu uključiti USB debugging, čim ga "otkačim" kukuca odmah nestane. U recoveryu uradim "vipe data/factory reset" ali kad ponovo pokrenem sistem nikakvih promjena nema, kao da nisam uradio reset. Ne mogu ući ni u "fastboot mode". Tu dobijam poruku "emmc is readonly you can't update your system". Istu poruku dobijam i kad je MMC u telefonu(koju sam formatirao) i kad je izvađena. Momenat prije nego što dobijem tu poruku bljesne pink screen, čisto da pomislim da sam uspio i onda ta poruka. Telefon nije rootan, stock ROM u njemu. Na netu sam nalazio na nekoliko ovakvih slučajeva ali nigdje nekog konkretnog rješenja. Ako je netko imao sličnih (ili istih) problema molim za pomoć. Hvala svima
Zoka

Odgovori uz citat
Bookmarks