Bok
evo odlučio sam napisati tekst u obliku recenziji za iOcean X8
imam ga već jedno vrijeme, pa krenimo redom.
MT6592 1.7GHz Octa-core
Mali 450
Android 4.2
2GB Ram
32 GB Rom
Ekran: 5.7 inch, 1920X1080 pixels FHD
Network: Band: 2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
3G: WCDMA 2100MHz/850MHz
Gesture control: da
Gesture sensing: da
Gps
NFC
Gorilla glass sa prednje i stražnje strane, te metalni rub
Što se tiče dizajna, moram priznati da su u iOceanu stvarno odličan posao napravili jer mobitel izgleda preprutalnoNebiste vjerovali ali u stvanosti je nešto veći od prosjeka s obzirom na svoj veliki ekran. Znači sa prednje i stražne strane je skroz prekriven s Gorilla glass staklom, rub je metalni. i mislim da će se svi složiti da je mobitel jako lijep. Neki će reći da vas podsjeća na Sony Z ili Z1.
sa prednje strane je ogroman ekran veličine 5.7 incha, iznad ekrana je prednja kamera, a ispod ekrana su tri kapacitivne tipke. na desnoj strani odonosno rubu su tipke za zvuk i za paljenje. sa ljeve strane je utor za dvije sim kartice.
Kao što sam već rekao vezano za ekran, ekran je 5.7 incha velik, Full HD reza, Gorila Glass, što će ti višejoš dodatno ekran je LTPS. Što znači da se može koristiti i s rukavicama npr.. po zimi. Ekran je jako dobar, vrlo dobar prikaz boja, te je također jako dobra oštrina.
Hardverski gledano ovaj uređaj je isti kao i X7S elite, osim što X8 ima više unutarnje memorije odnosno ima 32GB, a od toga slobodno cca 24GB. Sve ostalo je isto. A to znači: osmo jezgreni proc brzine 1.7GHz, 2GB rama i Mali 450. Mobitel će odraditi što god treba na razini svakodnevnog korištenja, surfanja po net i sl. pa sve do gaminga.. U ovom slučaju sam igrao Gta San Andreas i igrica radi predobro. Isto mogu napomenuti da OTG radi normalno jer sam igrao Gta sa gamepadom
Također sam odvrtio nekoliko benchmark testa i rezultati su mrvicu lošiji u odnosu na X7S elite, ali to je normalno s obzirom da iOcean X8 ima veći ekran.
Što se tiče spajanja ima Wifi, NFC, GPS. Sve sam probao osim NFC-a, te sve radi sasvim normalno kako bi i trebalo. Gps sam probao bez sim kartice i mreže i normalno je pohvatao satelite. Kasnije budem probao da vidim kako radi s iGO navigacijom. Isto tako postoje dvije verzije iOcean X8. jedna je WCDMA verzija gdje 3g radi na 900mhz i na 2100mhz, dok druga radi na 850mhz/2100mhz. s tim da je trenutno samo dostupna ova druga verija koju i ja imam.
a ovisno o zainteresiranosti za ovaj uređaj biti će ili neće biti wcdma verzija. ovaj uređaj je dual sim uređaj te koristi jednu nano i drugu micro sim karticu.
iOcean X8 ima prednju kameru sa 5 megapixelnim senzorom, a stražnja glavna kamere je 14.2 megapixel. Slike su odlične kada fotkate po danu odnosnu sa dovoljnom količinom svijetla. Kada fotkate po noći ili s malo svijetla onda su fotke solidne. iz razloga što je led bljeskalica srednje jakosti.
Baterije je ugrađena, odnosno non-removable sa kapacitetom od 2650 mAh. Nekima će smetati što je baterija ugrađena, nekima ne, kako kome. Inače baterija bi mogla biti jača recimo 3000 mAh za tako jak mobitel s velikim ekranom ali za sada se je ova dobrom pokazala, maks 1.5 dan uz prosječno korištenje.
Sve u svemu jako dobar mobitel, elegantog izgleda, kvalitene izrade sa high end mogučnostima. Ukupno gledajući jedine zamjerke prema ovom uređaju su: kapacitivne tipke nemaju osvjetljnje iako kada jednom počnete koristit uređaj, znate gdje je koja tipka, led bljeskalica srednje jakosti pa su nočne fotke solidne kvalitete i po nekoj mojoj procjeni baterija bi mogla biti jača iako 1.5 dan je sasvim ok za ovakvu mrcinu.
Informacije su preuzete sa Major Droid
Te više informacija o iOceanu možete saznati na njihovoj službenoj stranici http://www.iocean.cc/en.html
Sva pitanja su dobrodošla
Hvala

Odgovori uz citat
Bookmarks