Bok
evo jedno vrijeme je kod mene NO.1 S7 telefon koji je zapravo Samsung S5 clone. NO.1 je kineska kompanija koja je uglavnom do sada u ponudi uvijek imala barem jednog klona od nekog popularnog modela.
Sadržaj paketa
Smatram da ovdje ne trebam previše trošiti riječi jer eto po neznam koji put sam dobio isti sadržaj paketa a to je: usb kabel, punjač, zaštitna folija za ekran i kratke upute.
Dizajn
Kao što sam već rekao na početku da se radi o klonu Samsunga S5 onda po nekoj logici možete zaključiti kako otprilike izgledašalim se
Inače, kučište je u potpunosti napravljeno od plastike. Također možete birati odabrati crni ili bijeli model. Izgledom je 99% isti S5 uz nekoliko razlika poput toga što nema Samsung logo oznake nego sve oznake su od NO.1 kompanije. Te na prednjoj strani senzori iznad ekrana su drugačije raspoređeni, ostatak telefona po mojoj procjeni je isti. Isto tako ima onaj širi usb port sa poklopcem.
Ekran
NO.1 S7 ima 5.1 inča velik ekran sa HD rezolucijom. Iskreno, ekran je vrlo dobar, oštrina je dovoljno jaka, boje su vrlo prirodne. Doista sa ekranom sa jako zadovoljan, jedino šteta što nema Gorilla glass ili tak nekaj, pa je poželjno koristiti foliju za ekran.
Performanse
Ovo je niskobudžetni telefon srednje klase jer proizvođaču očito nije bio cilj proizvesti telefon snažnog hardvera nego prvenstveno telefon koji vizualno izgleda kao S5. Znači ovaj telefon ima 1GB ram-a, MT6582 chipset brzine 1.3 GHz i Adreno 330 GPU. Za ne prezahtjevnog korisnika će biti sasvim dovoljno. Može bez pol beda vrtiti većinu igrica, za surfanje i ostali svakodnevni rad će biti ok. Odvrtio sam nekoliko benchmark testova i rezultati su očekivani. Ima 16GB unutarnje memorije od čega je slobodno oko 14GB, također možete proširiti ju sa micro-sd karticom maks 64GB.
Kamera
U principu sve do sada je bilo ok na ovom mobu, nakon fotkanja krenuo sam pregledati fotke na kompu i moram priznati da su fotke loše. Iako ima mnogo opcija u postavkama, bez obzira na podešene postavke. Fotografije nisu nekaj. Pa od kamere ne treba previše očekivati.
Baterija
NO.1 S7 ima bateriju deklariranog kapaciteta od 2800mAh. Iskreno na prvi pogled je bila veoma lagana, te sam već tada posumljao da se očito ne radi o pravom kapacitetu. Nakon testiranja sam došao do zaključka da kapacitet nije taj koji je deklariran nego se radi vjerojatno o 1800- 1900 mAh. Uz prosječno korištenje baterija može pružiti maksimalno jedan dan rada.
Zaključak
Ovaj telefon ima vrlo dobru izradu, lijep dizajn s obzirom da je klon od Samsunga S5. Srednje jak hardver koji će biti u većini slučajeva dovoljno jak za vaše potrebe. Mnoštvo opcija poput heart rate monitora i dr. Dovoljno unutarnje memorije (14GB), jako jako dobar ekran. Sučelje izgleda kao i kod Samsunga. Po meni osobno jedine mane ovog moba su slabija baterija i manje kvalitetna glavna kamera. Inače cijena ovog uređaja iznosi oko 150$ i možete ga kupiti kod 234buy online shopa.
dodatne informacije možete vidjeti ovdje.
Sva pitanja su dobrodošla
Hvala
Primjere fotki možete vidjeti ispod:
![]()

šalim se

Odgovori uz citat
Bookmarks