Bok,
nisam zaboravio na vas pa eto budem koliko god je to moguće predstavio vama prvi iPhone 6 klon. Znači Kinezi su bili vrlo marljivi i vrlo ubrzo nakon predstavljanja iPhone 6 su predstavili svoju verziju pod imenom Vphone i6.![]()
Koliko je dobar ovaj mobitel ubrzo ćete vidjeti.
Sadržaj paketa
usb kabel, punjač, zaštitna folija za ekran i kratke upute. Znači čisti standard.
Dizajn i kvaliteta izrade
Na prvi pogled mobitel izgleda skorom identično kao i original, nakon malo detaljnije inspekcije vide se neke sitne razlike. Od bitnijih razlika bi naveo da nema Apple oznake nego ima oznaku od kompanije odnosno veliko slovo V, te razliku u dimenziji i težini uređaja. Pa npr... iPhone 6 ima sljedeće dimenzije 138.1 x 67 x 6.9 mm dok Vphone i6 ima 137.5 x 67 x 7mm. Također kod težine razlika je minimalna gdje Vphone ima težinu od 130g dok iPhone ima 129g. Isto tako Vphone ima metalno kućište napravljeno od aluminija i moram priznati da sam ugodno iznenađen kvalitetom. Ukupno gledajući mobitel ima jako dobru izradu i završni dio. Doista nije nekakvo granje
Ekran
Vphone i6 ima ekran veličine 4.7 inča isto kao i iPhone 6. Nemojte me krivo shvatiti ali ekran je također super uz jedan nedostatak, a to je nedostatak zaštite ekrana. HD rezolucija na 4.7 inča je odličan odabir i po mojoj procjeni ekran mi djeluje jako dobra. Oštrina je dovoljno jaka, kut gledanja je dovoljno dobar.
Performanse
Vphone je telefon koji krije ispod svojeg metalnog kućišta srednje jak hardver. Kineski proizvođač se je odlučio radije na slabiji hardver sad iz kojeg razloga to doista neznam. Znači ima 1GB rama, četverojezgreni procesor brzine 1.3GHz i Mali 400MP GPU. Nemojte me krivo shvatiti nije to toliko slabo, naprotiv vi ćete moći više manje 99% radnji obavljati s ovim telefonom od igranja igrica pa do čitanja maila. Tu i tam pokoja aplikacija neće se brzo učitati ili nešto slično tome. Što se tiće prostora za pohranu podataka ima 16GB od čega je slobodno 12GB. Nema utor za memorijsku karticu isto kao i iPhone s tim da Apple nudi nekoliko modela sve do 128GB. Odvrtio sam nekoliko benchmark testa i rezultati su ok za ovu klasu uređaja. Ispod dolje možete vidjeti rezultate.
Kamera
Da previše ne duljim, odlučio sam radije odmah postaviti galeriju fotki pa vi sami presudi kakve su. Mada mi se čini ok za ovaj razred.
Primjeri fotki:
Gps
Prvo paljenje uopće nije radilo, kod drugog sam se spojio na wifi i onda mu je bilo vidljivo 12 satelita od čega se je on spojio na 5 satelita sa precinosti 5m. Nakon toga sam iskopčao wifi i probao ponovo, rezultat je bio isti. precinost maks 5m. Na ovom blogu smatraju da je vrlo vjerojatno loše izvedena gps antena plus dodatno metano kućište.
Baterija
Tu je nastala mala zbrka jer neki tvrde da ovaj mob ima bateriju kapaciteta 2800mAh dok nek tvrde ima bateriju s kapacitetom 1600mAh. Meni je odmah isto bilo sumljivo da bi nakon par ciklusa ipak došao do zaključka da baterija ipak ima manji kapacitet odnosno 1600mAh. Kod prosječnog korištenja traje maks 1 dan. Ove zavrzlame za baterije nisu nikakva novost kod Kineza
Zaključak
Vphone i6 nije loš klon dapače u dosta toga me je ugodno iznenadio od vrlo kvalitetne izrade, jako dobrog ekrana, solidnog hardvera i kamere. Kao negativno mogu navesti loš gps i slabija baterija. Cijena ovog klona je cca 175$ i možete ga npr.. kupiti ovdje.
Sva pitanja su dobrodošla
Hvala![]()

Odgovori uz citat

Bookmarks