Ljudi, želio bi pokrenuti ovu temu iz razloga što vidim da je jako puno ljudi žrtva prevare kupnjom mobitela (i svega ostalog) preko oglasnika a upravo mi je najbolji prijatelj to postao!
Priča ide ovako: Čovjek živi u Obrovcu i htio je kupiti nokiu N97, kako mu je Zagreb predaleko, i troškovi puta veliki, naručio je od nekog lika sa oglasnika novu, sa Mobis garancijom 2god, dogovorena cjena 3200kn + troškovi poštarine, i štedio kao manijak, odricao se svega jer je silno želio taj mobitel. Sve je na prvu djelovalo dobro, tip je bio ozbiljan, sve su se dogovorili, do najsitnijeg detalja. Dostavljen je HP expressom i čovjek je platio traženu cifru. Bio sam u tom trenutku kraj njega jer smo zajedno išli na poštu i mene je isto zanimala ta zvijer od mobitela. Pucao je od srece i sjeli smo u auto, i nije je htio otvoriti dok nismo došli doma. Na moje nagovaranje ipak se predomislio i počeo trgati kutiju... Vjerujte mi, takav izraz lica ću pamtiti cijeli j****ni život! Sjedio je u čudu na suvozačkom sjedalu i u ruci držao nokiu 5000! Dalje ne trebam...
Da samo skratim priču, javio se tipu na mobitel, ovaj se pravio začuđen i zbunjen što se to dogodilo i da je zabunom poslao na krive adrese mobitele, ispričavao se i obećavao da će vratiti novac! Pa mobitel pa sto drugih stvari!
I ništa! samo iščekivanje i uzaludno nadanje!
Lik se više ne javlja! Mobitel mu je isključen! Nema mobitela nema novca!

Zato želim upozoriti sve članove foruma, ljubitelje tih modernih gadgeta da se ne upuštaju ni pod koju cjenu u narudžbe preko hp expressa, misleći da će tako uštediti koju kunu, jer u konačnici postoji mogućnost da izgube mnogo mnogo više.

Najbolji odgovor je dao HP express: MI NEMAMO NIŠTA S TIM, VI MOŽETE KONTAKTIRATI PRODAVAČA I TRAŽITI OD NJEGA DA VAM VRATI ILI ZAMJENI STVAR!!

Ne naručujte mobitele ili bilo šta drugo preko oglasnika, jer postoji šansa da budete gadno zeznuti! Svaka čast iznimkama koje to rade korektno i pošalju vam točno što ste naručili ali nisu svi takvi nažalost!

P.S.
Lik je prijavljen policiji, za kaznena djela prijevare (3200kn), krijumčarenja robe i obmane! Nije ni svjestan koliku grešku je počinio jer se namjerio na krivog čovjeka koji neće sjediti prekriženih ruku već je otišao na policiju kad je bio siguran da se tu ne radi o nesporazumu, i isto tako nije svjestan da postoje evidentni dokazi o njegovoj krivnji! Obojica se nadamo da će biti procesuiran i da će ovaj tekst biti nekom od koristi i spasiti mu živce i krvavo zarađeni novac!