Hehehe... Motorola rulez![]()
evo malo sam se igrao sa spajanjima telefona na komp i mjerio brzine prijenosa.
Sony Ericsson T610 povuće do finih 6,5 kBps downloada i mislio sam daje to OK brzina i više nego dovoljna.
Dugo sam se odupirao spojiti Motorolu V550 jer nisam znao što bi snjom sumnjao sam u njene sposobnosti međutim V550 se drži uredno u granicama 9,2 - 9,6 kBps (78,2 kbps) i vrlo je stabilna.
Nokije su čisto razočaranje3660 se nekako spoji nestabilna u vražu mater. Skaće pa oće pa neće, pa onda pukne veza nakon svakih 5-10 minuta. Brzina se nikad nije digla iznad 5,4 kBps očajno.
Dalje smiješna Nokia 7600 dođe do nekih 5,9 kBps isto nestabilna tu i tamo pukne veza.
ali 6220 nikako iznad 4,6 kBps i naravno poslovično vrlo nestabilno malo ima DLa a večinom ga nema. imao sam osječaj da bi ja brže prepiso jedinice i nule na papir. Čini mi se da ona ima 3+2 kanala, ali brate mili nestabilna j eza poludit
dobar grah daleko se čuje
Hehehe... Motorola rulez![]()
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
pošto bi mi to dobro došlo ako znaš a kako si instalira taj modem i koju si stavio access point
ne znam kako spajaš mob (bluetooth ili kabel), koji je opereter i koji GPRS tarifni model koristiš, a i koji je telefon u pitanju ??
ja sam se preko BT spojio sa T610, sporo do jaja, a guta kuniće ko ludo....
kako sporo pa brže je od 56k modema ?!
kabelIzvorno postao KaKaV NeReD
vip
n3220
nikoji
pisalo mi je 116 kb da je spojen al bilo je sporo budem poslije opet probao pa ću vidjeti....
dakle trebaš prvo instalirati drivere od nokije da ga komp uopće prepozna kao modem. MOžeš i nemoraš imati postavke u telefonu.
nemoguće da nemaš niti jedan GPRS model jer iz teme sa problemom s GPRSom pišeš da se spajaš preko GPRS-a na wap ili...? dakle vjerovatno imaš GPRS Start, a za njega ti je APN: gprs0.vipnet.hr.
AKo ne ideš na spajanje preko postavki telefona onda samo u propertiesima od modema (nokia) pod advanced upišeš init string: +cgdcont=1,"ip","gprs0.vipnet.hr" i sve bi trebalo ići ko podmazano.
Javi kako napreduješ![]()
pisalo ti je da je spojen preko BT modema i to defaultnom največom brzinom 115 kbps. meni recimo spaja na 921,6 kbps jer sam tako naveo u propertiesima jer mi se telefon spaja na oko 385 kbps.Izvorno postao kinfa
HTov GPRS zna raditi na 2 i 3 slota pa ti je to možda razlog sporosti.
ide glatko ko po kamenjaru piše mi Pogreška 633: The modem (or other connecting device) is alreasy in use or is not configures properly ja prvo mislio sigurno je pc suit ugasio ga pa mislio da neće zato jer su mi iza prikjučena sva kabla išteka ih i opet nećeIzvorno postao KaKaV NeReD
P.S. kabel mi je USB pa sam mora na trik instalirat modem mora sam stavit da mi je com 2 zapravo com 4 pa sam tako uspio instalirat a možda i nisam![]()
jesi li probao s nekim programom pokušao povezati Nokiju da ga PC vidi. nešto tipa prebacivanje slika i tako to. dali si instalirao modem za nokiju ?
treba biti OBAVEZNO instaliran!
http://www.nokia.com/nokia/0,6771,60692,00.html
ako ti se pri instalaciji ne vidi odgovarajući COM port, onda moraš diseblati Serial cable connection type u Nokia Connection Manager-u i pokušati ponovo instalirati.
dali ti se vidi u popisu modema NOkia modem?
pretpostavljam da imaš Nokia DKU-5 kabel.
http://www.nokia.com/nokia/0,5184,5447,00.html
ne smiješ imati uključen Nokia Connection Manager kada koristiš telefon kao modem i ne smiješ koristiti niti jednu aplikaciju iz Nokia PC Suite-a.
ajde držim fige![]()
Zadnji uredio KaKaV NeReD : 08-04-2005 u 12:35
ERROR 692: there was a haedwere faliure in the modem (or other connecting device)
STVARNO ME NE IDEEEEEEEEEeee
proba sam sa modemom sa kompjutera neće piše ovo gori
pa sam proba sa tvojim driverom ista piše ovo gori
i imam noname kabel
jesi upisao u propertiese od modema onaj string??
probaj napraviti običnu dial up vezu: znaći da modem poziva bilo koji broj.
da i broj preko kojeg se spajaš na GPRS je: *99#
username:38591 i pass:38591
@nered daj pokušaj provjerit i koji Siemens.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
baš sam te mislio pitat za taj brojIzvorno postao KaKaV NeReD
evo sad ću probat
Siemens je tako-tako. nije bog zna što, ne penje se iznad 6KB.Izvorno postao Sljaka
Upravo imam jedan surogat preko kojega surfam Motorola A835 iliti ako hoćeš Siemens U10. Zanimljiva brzina 385 kbps ali ne na GPRSu naravno
aj pogodi šta piše
conected @ 115 kbps ?????
ili opet ista greška: ERROR 692: there was a haedwere faliure in the modem (or other connecting device)
ako je tako onda ti modem nije dobro instaliran
error aj reci kako si ti konf n3660
što točnije
drugo je N3660. to je Symbian a i ja sam ga spajao preko BT-a, tako da se koristi Bluetooth modem.
aha aj onda ništa
aj ti ljepo deinstaliraj sve od nokije ato imaa, pa onda samo instaliraj modem, pa onda probaj. Trebaa dobiti prvo spojeni modem odnosno telefon na PCu, a koliko sam shvatio ti ga nemaa.
ovo mi stvarno neće uninstalira sam sve sa riječoi nokia u sebi skino driver i instalira samo modem i opet neće zato ja odustajem i gotovo.
probat ću nabaviti kabel i 3220 pa ču vidjeti. napravit ču ti tutorial step by step.
ako hočeš pošaljem ti jedan ali je namjenjen za Bluetooth i ima oko 1 MB. umjesto BT modema treba samo odabrati Cable modem
Bookmarks