Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5

Hybrid View

Forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Jun 2010
    Bodovi
    6.137
    Nivo
    18
    Bodovi: 6.137, Nivo: 18
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Na tabletu Toshiba Excite pro ne radi TomTom

Na Toshiba Excite pro ne radi pretpostavljam radi rezolucije. Instalira se ali karta je crna i pozicija stoji dosta desno. Instalirati se može jedino kad se sve prebaci na memoriju telefona a kad je na SD kartici traži internet. Svejedno, ne vidi se karta.

Dakle u ovoj temi sam pročitao da TomTom radi ispravno samo na rezoluciji 800 x 480 ili 854 x 480 piksela. Pod pretpostavkom da mi ta navigacija neče sigurno raditi na tabletu rezolucije 2500x1600 skinuo sam ovu noviju verziju u nadi da se nešto promjenilo. Da napomenem da imam dvije navigacije koje savršeno rade(Navigon i iGo) ali možda postoji neka bolja pa reko da provam, možda mi se svidi. Prvo sam stavio tomtom folder i samu aplikaciju na SD vanjsku karticu. Nakon šta je aplikacija instalirana odma pri ulasku kad se pokaže logo traži internet konekciju(iako je uređaj bio spojen) i jedino preostaje izaći iz aplikacije. Onda deinstaliram pa pokušam sve staviti na internu memoriju uređaja. Instaliram, uđem u navigaciju(na ovaj način mi ne traži internet konekciju) i na ovaj način je uspješno ali postoji problem. Sve vidim koje su postavke, gdje se zadaje ruta ali kad stavim na kartu karta je crna odnosno nema je ali sve ostalo prateće se vidi, strelica pozicije(iako stoji desno umjesto kao obično na sredini kao da je rezolucija manja) i pokoji znak, ne sječam se sad svega šta je bilo na ekranu. Uglavnom, pretpostavljam da bi sve bilo ispravno da mi prikazuje kartu jer mogu tražiti ulice i unositi odredište ali kad želim prikaz na karti ili kad želim krenuti navigacijom karta(teren i ulice) se jednostavno ne vidi dok je sve ostalo na ekranu ono šta sve navigacije uglavnom imaju. E sad ne shvačam u čemu je problem, postoji li neko štimanje(kao u iGo) da to proradi šta se tiče rezolucije ili do čega je već.
    Ako netko zna odakle krenuti bilo bi dobro da se nađe rješenje iako nije presudno ali forum je pa se raspravlja o tome a navigacija vjerujem ima potencijala, govor je "domaći" šta večini odgovara.
    Recimo i iGo sam morao staviti na internu memoriju uređaja da bi je pokrenuo iako se @walter66 čudio zašto na internu ali jedino tako radi, uređaj nije root-an moždazbog toga zahtjeva neke stvari drugačije.
    Hvala.
    Zadnji uredio Sljaka : 30-01-2014 u 01:14

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Jun 2008
    Mobitel
    Samsung A55 5G
    Bodovi
    15.774
    Nivo
    30
    Bodovi: 15.774, Nivo: 30
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cotovd@
    koji si tomtom metio gore , neznam dali ti je poznato da je tomtom na bazi linuxa , ako je orginal tomtom onda nevjerujem da ce raditi na tom uredjaju , mozda sam u krivu !?
    i dali si skinuo tu verziju TomTom International BV v1.3 + Maps (920_5276) + Voices

trbao bi navesti koji je tomtom
    POZOR!
    S kim "To se ne može povezati s TomTom. Pokušajte ponovno kasnije" dolazi na početku, a zatim u folder tomtom \ com.tomtom.xxxxxx metadata.xlm ,
    Tu mora (.) metadata.xlm , pa preimenovati datoteku. ili pogledaj tu
    ili tu
    Zadnji uredio zuzo : 30-01-2014 u 00:07

Forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Jun 2010
    Bodovi
    6.137
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Stavio sam gore linkove u crvena slova uglavnom ovaj: http://cafe.mobil.hr/threads/78999-A...ps-all-regions

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Jun 2008
    Mobitel
    Samsung A55 5G
    Bodovi
    15.774
    Nivo
    30
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    po svemu sudeci taj tomtom pravi probleme na dosta uredjaja , ali navigon i igo jedni od najboljih SW navigacija i ako radi kako treba zadovolji se sa tim , a one ostale hmm kako za koga !!

GPS Navigator Postignuća:
    VeteranOverdriveSocial50000 Experience Points

Datum registracije
    May 2009
    Mobitel
    Hello Moto, Edge 50 Neo
    Operater
    Telemach
    Godina
    70
    Bodovi
    94.087
    Nivo
    74
    Bodovi: 94.087, Nivo: 74
    Bodovi: 94.087, Nivo: 74
    Ukupna aktivnost: 99,8%
    Ukupna aktivnost: 99,8%
    Mentioned
    69 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ima nas nekolicina na ovom Forumu koji se nešto više razumijemo u navigacije , uglavnom smo počeli s klasičnim navigacijama . Pojavom pametnih telefona i A-GPS_a i sve većih ekrana , isto tako i na Tablet PC_ima , klasika pomalo ispada iz igre . Bilo koji od nas čim se spomene TomTom izbjegava bilo kakve odgovore ili kaže da se ne razumije u tu vrstu navigacije . Prije svega kompliciran je sam sistem na nekom mobilnom Linuxu kojeg uglavnom nitko ne kuži . Pojavom verzije na Android_u , malo se promjenilo , ali sistem i karte su ostale ... TomTom koristi svoje karte , a preuzeo je i TeleAtlas , nešto su se malo poboljšale , ali još uvijek nisu dobre za istočnu EU , uglavnom kod nas su loše . Trud oko skidanja programa i karata se ne isplati , pogotovo ako još imaš probleme s rezolucijom (2500x1600) na kojoj mislim da ovaj program "nikad" neće korektno raditi .
    Kombinacije s internom i externom memorijom imamo i mi ostali s drugim modelima Tablet PC_a i mobitelima . Po meni s takvom velikom rezolucijom uređaja dobro je da rade i ona dva navigacijska programa koje si napisao , trebao bi biti zadovoljan . To što kod tebe iGO radi na intSD , a ne na extSD razlog je samo sistem instalacije , vjerujem da bih ja bez problema instalirao i na Toshiba Excite extSD karticu , te da nebi bilo usporeno i radilo bi kako treba ... Root uređaja nije bitan , imam nekoliko Android uređaja i svi su na "originalu" bez bilo kakve modifikacije . Traži li program rootan uređaj , ja ga ne instaliram i tražim nešto drugo .
    Probao sam taj TomTom na svom telefonu (HOX) , vizuelno dobro izgleda , ali kako sam rekao , ne zadovoljava kartama za ovo područje , a pogotovo ideš li dalje na istok sve su slabije , za WEST EU TomTom je dobar i oni to masovno koriste ...
    Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?

6. 'Hvala' kaže:

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. google maps na tabletu
    By Mycroft150 in forum Google maps
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 05-04-2013, 18:52
  2. Acer Iconia Tab A110 - konkurencija Nexus 7 tabletu
    By //Wild-Boy\\ in forum Android Tablet
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 20-09-2012, 22:19
  3. Odgovora: 0
    Posljednji post: 15-06-2009, 21:10
  4. Toshiba L300-1A3 ili Toshiba A210-19A vaše mišljenje?
    By bebac in forum Prijenosnici, tableti, hibridi
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 22-01-2009, 00:54
  5. [E65] koji Tomtom radi
    By plišani in forum Symbian S60 3rd edition
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 18-04-2008, 12:07

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke