___
Rješenje za instaliranje karata OffLine , na već instalirani
NAVIGON Europe 5.1.0 (Android)
Ustanovili smo da Navigon stavlja kod nove verzije programa stare karte . To znači da
ako si imao verziju NAVIGON Europe 4.7.0 i instalirao novu verziju NAVIGON Europe
5.1.0 dobiješ samo novije sučelje i verziju , a karte one iste koje si imao prije . Problem
je u tome što Navigonova registracija pamti karte koje si "kupio" s prvom verzijom
po Google računu ili ID uređaju , a možda i IMEI uređaja . Radi IMEI_a neće se instalirati
na DualSIM mobitele . To se nažalost ne može izbjeći , a ni žalit se ne možemo Navigonu ,
odnosno Garminu , razlog je poznat ... (nismo ga kupili - a nismo) .
Postupak ide ovako :
1. Nakon instalacije po uputama koje sam napisao na postu #1 isprobajte kako radi Navigacija ,
dovoljno je instalirati jednu do dvije karte (Map) .
2. Zatim u ovoj Temi Maps Europe Q4.2013 skinite nove karte preko Torrenta .
3. Nakon skidanja karata spojite uređaj na računalo i pronađite "folder" Navigon , otvorite
folder "data" stisnite ga malo da Vam stane na ekran .
4. Otvorite Folder "data" na HDD_u u novom prozoru gdje ste skinuli karte s Torrenta i
ostalo što ide uz to . Pogledajte dole na slici :
5. Lijeva i desna strana trebale bi biti indentične , što u ovom slučaju jesu potpuno iste .
Kad sam instalirao to isto na mobitel , pošto je na HTC OneX kvalitetniji ekran nego na
Tablet PC_u , nazivi datoteka nisu bili u potpunosti isti imali su dodatak *_High.nfs , ali
samo neke datoteke . Znači kad budu nazivi izjednačeni oni s HDD_a i oni na telefonu ,
_________( preimenovati datoteke na PC_u po onima na Mobitelu , kako ih je stavila instalacija )
onda možete pobrisati (delete) sve što je u folderu "data" na uređaju , zatim jednostavno
kopirajte ili pregazite s onim datotekama koje ste malo prije preimenovali !
6. Sad možete na HDD_u otvoriti folder Map u kojem se nalaze karte , izaberite koje
Vam zemlje (karte) trebaju , nemojte stavljati previše karata , ako Vam ne trebaju , jer
su velike i zauzimaju puno prostora . Imate li veliku SD karticu ili puno prostora na uređaju
Kopirajte sve pa nemorate razmišljati nedostaje mi koja karta za napraviti rutu ili ne .
7. Nakon kopiranja karata dodajte i nove "poi" u onaj folder na uređaju , ako se pojavi isti "poi"
(dupli) , pregazite ga ovim novim .
8. Odspojite uređaj od računala , restartajte uređaj ili ga upalite i ugasite .
9. Probajte kako Navigon radi . U slučaju da niste nešto dobro napravili tražit će ponovo
spajanje na Wireless i opet sve ispočetka će odraditi onu istu proceduru koju ste imali kod
osnovne instalacije s prvog Posta , a sve ovo gore što sam pisao morat ćete ponoviti ispočetka.
10. Niste li stavili dovoljno karata ili neka nedostaje , nemojte ih više stavljati preko My Maps iz
opcija na uređaju nego isto ovako Copy&Paste - ručno ...
To bi bilo sve , nadam se da sam dovoljno dobro opisao !
Malo sam bio naporan , ali vjerujte mi isplati se ...
Cijeli ovaj postupak opisao sam kolegi s Foruma @mirkeclj
na jednostavniji način , on se dosta kuži u navigacije i njemu je to proradilo bez problema na LG telefonu
Radi to kod mene i kod njega , trebalo bi radit i na ostalim "pametnim telefonima"
Bookmarks