Reklamiraj tamo gdje si popravljao. Prema ovome što pišeš izgleda da nije spojena GPS antena. Takve stvari se u servisima jednostavno događaju, serviser u žurbi zaboravi, a pod krovom ionako ne vidi satelite, pa ne može ni provjeriti.
E ovako imam htc sensation koji nije rootovan. U pocetku gps je radio odlicno na svim aplikacijama gps test, igo, google maps... Na telefonu mi se pokvario neki konektor pa sam ga nosio na popravku. Posle popravke sve najnormalnije radi samo taj gps je problem. Kada startujem neku aplikaciju on blinkuje gore kao da normalno trazi satelite ali nikako da ih nadje pokusao sam sa raznim aplikacijam za gps ali ne pomaze.
Da li neko ima resenje za ovaj moj problem unapred hvala?
Reklamiraj tamo gdje si popravljao. Prema ovome što pišeš izgleda da nije spojena GPS antena. Takve stvari se u servisima jednostavno događaju, serviser u žurbi zaboravi, a pod krovom ionako ne vidi satelite, pa ne može ni provjeriti.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Hvala pokusacu, mada mislim da nije to u pitanju jer mi je signal za wfi i za gsm mrezu dobar, ne razumem se bas u tlefone da li on koristi istu antenu za sve ili postoji posebna za gps?
Probaj instalirati gps status (besplatan je) i s njime odi van i upali internet, uključi ono da poziciju prima i od wifi tj. gsm mreže...i onda u gps statusu očisti a-gps informaciju...tools, postavke ili tako nešto, pa zadnja opcija i onda tamo clear. Nakon toga ponovno isto sve samo umjesto clear stisneš download - da skine nove podatke. Probaj onda vidjeti hoće gps status naći koji satelit - vrtit će tamo koliko ih vidi i slično...ako ne vidi ni jedan - nešto ne valja. A ostavi ga nek traži 5-10 min. Probaj i restartirati mobitel sa upaljenim gps-om...pa onda gps status...Ako gps status ne pomogne, neznam što hoće!
Antena za GPS nije ista kao i antena za GSM i WiFi, tako da je vrlo lako moguće da ti sve osim GPS-a radi. Probaj mlesicev savjet, nemaš što izgubiti, a ako ne pomogne onda preostaje reklamacija.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Meni je do neki dan na HTC One V , radio GPS bez problema , imam instalirano Navigon , Mireo DP , iGO Primo od danas ne radi GPS , traži u beskonačnost , čak sam i telefon ostavio vani u vrtu (pod vedrim nebom) i ništa ... Nema GPS signala niti na jednoj aplikaciji koja to podržava ... Što se desilo neznam . Nisam baš stručnjak za Android , sve je postavljeno tvornički . Nisam baš ni neki laik za računala , mobitele , GPS i jednostavno neznam što napraviti . Ne može ništa pronaći ni onaj GPS Status što je kolega @mlesić predložio . Čitao sam malo po internetu i kažu da treba vratit telefon na tvorničke postavke . Za sad još nisam , jer mi ne treba GPS na mobitelu imam nekoliko klasičnih Navigacija , ali me svejedno "kopka" u čemu je problem ! Što se tiče servisa oni nemaju pojma , samo su mi rekli da mi je aplikacija vjerojatno nelegalna i da je prestala radit , radi toga da ne može naći GPS . Mireo Don't Panic je legalan pa isto nema GPS signala ... Google karte su isto legalne , došle s HTC_om ...
Mislim da ću ipak napraviti reset na tvorničke postavke !
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Kako je prestalo tako ponovo može početi raditi. Baš neki dan sam ponovo osposobio gps na x10mini kod prijatelja. Kaže radilo i sad neće.. Prvo sam gps statusom očistio i skinio nove podatke. Nakon toga restart pa nanovno gps status i proradilo.
Znalo mi je uhvatiti 14 satelita al ne izbacuje lokaciju pa ukrug ponovo vječno... A onda minutu poslije restartiram s upaljenim gps i netom i nađe za 5 sec.
Ima veze i vrijeme, sunčeva aktivnost...tako da strpljivo! Nekada mi u zgradi 1m od prozora uhvati fix a nekada vani se vozim pol sata bicom i ništa..
Gps status ako vidi bar 4 satelita to je dobar znak.. E sada ako je loše vrijeme trebat će duže za fix.. Nekada ni 14 satelita ne pomaže..ali bar imaš info jel vidi koji satelit..
Ok hvala vam na savetima pokusacu sve. Meni ne moze da vidi ni jedan satelit otkako je popravljen, ni pomocu gps statusa tako da je mozda do te gps antene.
Probaj avionski način upaliti ugasiti. Ak ne vidi, servis! Avionski gasi sve antene, pa ona pali.
Znam , da je smješno , ali tako su rekli u jednom našem poznatom servisu (da sad ne
reklamiram-u kojem) , Mireo Don't Panic je legalan , čak sam dobio i besplatnu
nadogradnju kupljenih karata !
Kad sam mu "kulturno" objasnio kako se Navigacijama bavim 20+ godina , onda je ipak
popustio i rekao da sam "najvjerojatnije" u pravu , ali da je sistem u "klasici" različit od onog na
mobitelu ... , da sad ne pričam o tome više , jer bi nastavak mogao biti prebačen u neku drugu
temu ... (Zajebancije) .
![]()
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
E sad, nije baš tema o tome, ako treba otvorit ćemo i drugu, ali bilo bi interesantno popričati o servisima i serviserima i iskustvima sa njima. Većina ljudi živi u zabludi da u servisima(naročito onim službenim i velikim) rade odreda vrhunski stručnjaci i znalci.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks