Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 3 od 3
    Tek rođen Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Activity Award

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    63.496
    Nivo
    61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Q8S 7" Android 4.1 - korisnički osvrt

Evo kratke recenzije vezano za teblet Q8S 7 inch Android 4.1 RK3066 Cortex-A9 Dual Core Capacitive Touch Screen 1024*600 512M RAM/4G ROM 1.6GHz Tablet PC – White. Kao što znate isti je dobiven preko nagradnog natječaja koji je bio organiziran na forumu.

Za početek. Isprika na stil pisanja, pišem u kratkim crtama, kako se čega sjetim

Radi se o kinezu, no name, popularno zvanom u našem žargonu. Prodaje se kao Q8S 7 inch Android 4.1 RK3066 Cortex-A9 Dual Core Capacitive Touch Screen 1024*600 512M RAM/4G ROM 1.6GHz Tablet PC – White čime se daju iščitati i njegove osnovne specifikacije. Isti ima vrijednost cca 300KN.

Sam tablet je plastičan, unatoč tome solidno složen i ne pucketa pod rukama. Baterije je ugrađena u sam uređaj i ista se neda vaditi, barem ne klasično.
    Tablet posjeduje utor za memorijsku karticu, WiFi povezivost, netipičan utor za punjač, nešto između nokiinih starih okruglih. Isto tako ima i utor za spajanje vanjske USB memorije, disk, stik (isproban i prepozna te čita sadržaj stika) preko dobivenog kapela. Uz kabel dolazi i punjač, data kabel i naravno tablet.

Rad na tabletu. Loš. Vrijeme reagiranja varira, koji put hvata i izvršava radnju iz prve, koji put nikako. Ne hvata svaki puta naredbe iz prve, već moraš više puta tapnuti po ekranu. Iznenadilo me skrolanje koje radi odlično, kao i štipanje slike (zoom in, zoom out). Imao sam problema oko prebacivanja PDF formata, tj. jednog PDF file-a, na kraju sam odustao od istog. Ostale PDF dokumente uspiješno prebacio. Kada već spominjem PDF tablet ću prvenstveno koristiti za čitanje PDF formata. Naravno i za ostalo, prvenstveno surfanje webom, pošto je 7" ekran daleko ugodniji od mobitela u mom slučaju 4.5“

Surfanje Internetom i rad tableta, zadovoljavajuće, posluži svrsi. Pogotovo sada na plaži, ubijanje razbibrige.
    Pošto nema GSM modula na net se spaja preko WiFi konekcije i to radi dobro. Baterija, očaj. Nisam još dokučio koliko drži, zna izdržati od od 10 – 36 sati ako se niš ne rad s tabletom. Kada ga se forsira tj. upotrebljava kroz dva sata ode u off. Imao sam slučaj, tražio je WiFi signal i svakih 10sec 1% baterija bi pala pa računaj. Mada nekako sumnjam u indikator napunjenosti baterije. Skinuo s Android Marketa alternativu ali isto pokazuje kao ugrađeni. Naravno i dalje pričamo o kinezu mislim na tablat Baterija se napuni kroz dva sata, pošto ne pokazuje kada je pun preko punjača, već sam moraš preko tableta čitati.

Ocjena tableta od 1 do 5 dajem dva. Kao i preporuku o ne kupnji istoga. Mislim da za taj iznos ima i kvalitetnijih tj. doda se koja 100-tka više i nađeš vjerujem bolji uređaj. Ja ga osobno ne bi kupio kao i preporučio ikome. Mada ako se već netko odluči na njega prvenstveno vidim korištenje istoga za čitanje PDF ili e-pub formata kao i za surfanje, facebook, razni portali, to solidno izvodi.

Minus stavljam na mogućnost zaključavanja orjentacije zaslona, istu imam zaključanu, ali on svejedno ponekad okrene.

Igranje nisam koristio pošto me ne privlači, a i ne vjerujem koliko bi hardver uspio to izdržati. Od ostalih aplikacije nisam previše instaliravao pošto ima manjak memorija pa da se ne napuni nakon 10-tak aplikacija. Imam samo one koje stvarno svakodnevno koristim.

Osobni dojam, nekako sam ga i zavolio. Moj prvi tablet, kojega sam tako sanjao i još k tome dobiven. Posluži donekle svrsi, mada nije to to, ne daje neko zadovoljstvo u radu što bi se trebalo očekivati. Kolko para tolko muzike.
    Zadnji uredio HCSC : 03-08-2014 u 23:43
    HC4L

2. 'Hvala' kaže:

Tek rođen Postignuća:
    Nagrade:
    Activity Award

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    63.496
    Nivo
    61
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Popratne slike:

sadržaj paketa

sam tablet

Zadnji uredio HCSC : 03-08-2014 u 23:44
    HC4L

Tek rođen Postignuća:
    Nagrade:
    Activity Award

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    63.496
    Nivo
    61
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kako to izgleda na njemu

i greška kod prikaza istog sadržaja ali u drukčijem načinu orjentacije zaslona

HC4L

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. HTC Windows Phone 8X - korisnički osvrt
    By .El Nino. in forum HTC
    Odgovora: 52
    Posljednji post: 21-06-2015, 10:26
  2. Odgovora: 2
    Posljednji post: 26-09-2011, 22:16
  3. "i300", "sve za mene 400" ili "smiley"
    By Zikko in forum Usporedbe operatera # Novi operateri
    Odgovora: 3