Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4

Hybrid View

Moderator Postignuća:
    SocialVeteranOverdrive25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Xiaomi 14T PRO
    Operater
    A1
    Godina
    40
    Bodovi
    45.488
    Nivo
    52
    Bodovi: 45.488, Nivo: 52
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Aspire 5520 smrzavanje

Vozdra. Evo mene s još jednim nesvakidašnjim problemom. Punica dala laptop da ga sredim i radi se o Acer Aspire 5520. Na njemu su bili Win Xp dosad i solidno je radio ali ga vec 5 godina nitko nije taknuo. Optika je crkla,tj nesto na ploci je prdnulo al davno i nema optike više. Koju god da se spoji al ni ne treba nam/im,ne radi niti ju komp kuži da je spojena. Novi Xp sam digao s USB sticka i sve 5 al se zna desit da kad idem otvorit neki folder da se taj folder smrzne a sve ostalo se može radit. Ne da se zatvorit niti minimizirat već ga samo ugasim u task manageru pa drugi put kad ga otvorim sve radi,mogu sve s njim... Sve sam probao i nema sanse. Onda sam danas nabio jos gigu rama i digao Win 7 takoder preko USB-a i stvarno laptop leti jos brze od Xp-a al opet *ebe bube s istim dešavanjima i na Win 7. Svi su driveri up to date,sve podešeno do u bobu,stavio sam i novi BIOS i svašta nešto al je ovo dosadno a tko ce nju ucit da ulazi u task manager s 40+ godina svaki put... Stvar se dosta rjeđe desi i kad odem u control panel ili operu i isto mi ne da ugasit nisi minimizirat pa samo u task manageru end process i basta i idući put radi. Laptop je očišćen,nove su paste,ko nov je sad (čisto da se zna).
    Na Xp-u koji je dosad bio ovo se nije dešavalo a ova dva OS-a koje ja imam i instaliram također niti jednom ovakvo nešto nisu radila... Any ideas?

GPS Navigator Postignuća:
    VeteranOverdriveSocial50000 Experience Points

Datum registracije
    May 2009
    Mobitel
    Hello Moto, Edge 50 Neo
    Operater
    Telemach
    Godina
    70
    Bodovi
    94.087
    Nivo
    74
    Bodovi: 94.087, Nivo: 74
    Bodovi: 94.087, Nivo: 74
    Ukupna aktivnost: 99,4%
    Ukupna aktivnost: 99,4%
    Mentioned
    69 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Smuchac

Nema isplativog rješenja za to računalo (Laptop) , jedina pametna ideja je napraviti Rebaling na NVidia ChipSet_u na matičnoj ploči , to je poseban postupak i naplaćuje se od 400 kuna + ...
    Imam ovdje na stolu isti takav laptop Acer Aspire 5520 , prekrasan kao da je sad izašao iz trgovine iako ima više od 4 godine . Problem je u famoznom ChipSetu NV sad neznam napamet oznaku ali nije ni važno . Prvi simptomi počinju se javljati s gubitkom zvuka , koji se vrati pa opet nestane , zatim prestane radit optički uređaj (pržilica) odnosno Windows je ne vidi svaki put , ako je uspio pročitati Bios pri inicjalizaciji kod ukapčanja onda prođe i u Windowsu dok jedan dan ne radi više nikako ne pomaže ni zamjena "pržilice" . Sad nastaju oni problemi o kojima si pisao gore tako da ih nebih ponavljao , to može trajati još nekoliko dana ili najviše mjesec i uređaj se više neće moći ni ukopčati (upaliti) .... Nakon što se pritisne ON dugmić upalit će se crvena lampica , treperi zelena od HDD_a i nakon 5-10 sekundi računalo će se ponovo ugasit i samo će ponavljati postupak ... Pali-gasi-pali-gasi i tako u nedogled , zaustavit se može jedino skidanjem baterije , ali sumnjam da i ona radi nakon toliko godina , jer u ono vrijeme Acer_ove baterije nisu valjale ni nove ! Postoje dvije vrste takvih Acera 5520 , sa odvojenom i integriranom grafikom , uglavnom crkavaju prije oni s odvojenom , neznam zašto , moj ima integriranu pa je "crkao" tek prije par dana .

Postoji privremeno rješenje !
    Ima o tome dosta na Internetu , raznih pokušaja popravaka , a uglavnom se radi o grijanju NV Processora s SMD Lemilicom na topli zrak . Rebaling je isti postupak koji se može radit stručno s pravim strojevima ili "home" priručnim sredstvima ...

Jedno rješenje se vidi dolje na filmiću koje sam ja upravo danas napravio i Laptop je proradio , čak radi i "pržilica" koja nije bila prisutna mjesecima ... Samo do kad to nitko nezna !? Može mjesec ili više , ako je napravljen pravi "Rebaling" onda laptop može potrajati još koju godinu (možda & sumnjam).

Acer Asspire 5520G chipset rework !
    http://www.youtube.com/watch?v=Ei76euYxtO0

Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?

3. 'Hvala' kaže:

:wonderfull electric:
    Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    Xperia Z
    Operater
    tele2
    Godina
    42
    Bodovi
    22.828
    Nivo
    36
    Bodovi: 22.828, Nivo: 36
    Bodovi: 22.828, Nivo: 36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    domači rebaling cijele matične se inaće radi u pečnici

no, mene interesira ovo: sve je radilo, onda punica da Smucu da ga sredi i sad ne radi kak treba

no prije neg ga ideš i ako ga ideš lemit, peć, kuhat, pržit itd, provjeri hard (through test i SMART podatke).
    When shit turns to gold, the poor will be born without ass

Moderator Postignuća:
    SocialVeteranOverdrive25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Xiaomi 14T PRO
    Operater
    A1
    Godina
    40
    Bodovi
    45.488
    Nivo
    52
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Re: Aspire 5520 smrzavanje

Laptop je star i ja sam ga prvenstveno uzeo jer je bio potrgan kontakt za punjenje pa sam lemio direkt na plocu i sad pecnica otpada jer je kabel na ploci i saliveno je sve u plastiku tako da eventualno mogu pokusat pojedine dijelove grijat ili pak nista uopce da radim. Isti takav jedan laptop imam doma neispravan i sad znam sta mu je onda bilo kad sam odustao od njega. Bas mi prije cura rekla da se smrznuo chrome i da nije htio reagirat na nista pa kasnije sam proradio... Kako se meni to isto desavalo,vrlo vjerojatno bi gasenjem chromea iz task managera iduce pokretanje upalilo,samo dokad...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Smrzavanje sustava
    By alex1 in forum Stolna računala
    Odgovora: 15
    Posljednji post: 14-01-2009, 21:45
  2. Acer 5520
    By Vinko325 in forum Prijenosnici, tableti, hibridi
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 16-03-2008, 17:19
  3. smrzavanje kompa (xp)
    By gotham_child in forum Operacijski sustavi