Jedini je problem što moraš predočiti iskorišteni bon, a većina ljudi ne čuva bonove nakon što ih ukuca.
Prenosim u cijelosti post sa hr.alt.cellular.gsm [http://goo.gl/GVSlb] jer bi mogao biti interesantan mnogima:
Uvijek su vam govorili da ako prebacite broj gubite iznos i kod novog
operatera krećete od 0.
E od kraja 5 mjeseca to više ne stoji nego imate pravo na povrat
izgubljenog iznosa o čemu naravno operateri šute.
http://www.hakom.hr/UserDocsImages/2...2062_11%29.pdf
U clanku 7. stavak 32. mijenja se i glasi:
"Neiskoristeni iznos na korisnickom racunu za unaprijed placene usluge
davatelja broja se
ne moze prenositi i koristiti za placanje elektronickih komunikacijskih
usluga primatelja
broja. Davatelj broja ce korisniku unaprijed placene usluge izvrsiti
povrat
neiskoristenog
iznosa na korisnickom racunu u skladu s odredbama vazeceg Pravilnika o
nacinu i uvjetima
obavljanja djelatnosti elektronickih komunikacijskih mreza i usluga."
Jedini je problem što moraš predočiti iskorišteni bon, a većina ljudi ne čuva bonove nakon što ih ukuca.
U općim uvjetima T-mobila odavno piše da će ti vratiti neiskorišteni iznos, ali samo ako priložiš bon.
Novci dobiveni promocijom propadaju!
Bon moraš priložiti samo u slučaju povrata novca za neiskorišteni bon.
Čitao sam u nekim člancima hrvatskih zakona da se, u slučaju raskida ugovora, mora vratiti cjelokupni iznos unaprijed plaćenih usluga.
Ne, bon treba priložiti uvijek.
Pravilnik o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga (NN 154/08, 55/11), članak 29., stavak 4.:
Prigodom raskida pretplatničkog odnosa u pokretnoj elektroničkoj komunikacijskoj mreži, a kada pretplatnik traži povrat ili naknadu neiskorištenog novčanog iznosa za elektroničke komunikacijske usluge pretplatnik je obvezan dati na uvid kupljeni bon, SIM karticu i identifikacijski dokument.
Razlicita su iskustva, na news grupi sa koje sam poslao link ovako pise:
tele2
Poštovani
ispričavamo se na kasnijem odgovaranju na Vaš upit.
Ovim putem Vas obavještavamo da ste u mogućnosti zatražiti povrat sredstava
za koji je potrebno da nam proslijedite zahtjev uz priloženi bon, SIM
karticu, te preslik identifikacijskog dokumenta (osobne iskaznice ili
putovnice).
Povrat ste u mogućnosti zatražiti putem pošte ili na tekući/žiro račun.
Ukoliko želite povrat sredstava putem tekućeg/žiro računa molimo Vas da nam
prosljedite preslik kartice na koju želite povrat. Ukoliko želite povrat
sredstava putem pošte tada Vas molimo da nam prosljedite adresu.
a bonbon
Bok bok !
Da bi dobio povrat novaca moraš otići u T-centar. Sa sobom trebaš imati
broj, puk1, osobnu iskaznicu i presliku tekućeg računa kako bi se
osigurala točnost podataka i spriječile pogreške pri prepisivanju i time
omogućio brži iskup. Isto tako trebao bi biti registriran da se iskup
obavi na tebe, a ukoliko nisi registriran moraš donjeti karticu i puk 1
te kartice i moraš biti punoljetan.
Isto tako deaktivirat će ti se mParking i mPrijevoz i nećeš to moći
koristiti 180 dana i nakon toga možeš ponovo zatražiti aktivaciju tih
usluga potpisivanjem zahtjeva u T-centru.
Broj prebacen iz simpe u tele2 zbog povrata u t-mobile i ostvarivanja 50% popusta na njega.
Medutim na tom simpa racunu je jos uvijek 100,00kn (dva bona od 50) ostalo neiskoristeno.
Zvao szk, kazu osobna, puk broj i broj tekuceg, nisu spominjali bon (naravno u smecu je)
Kazu da se u roku od 90 dana od kad se broj prenese u drugu mrezu mora podnijeti zahtjev u t-mobile i da isplata ode na tekuci racun.
100kn nije za bacit pa ako je jos tko imao iskustva molio bi da javi...
Da li se ima pravo na povrat novca ukoliko broj više ne želim koristiti ili samo vrijedi za prijenos broja?
Zna netko ovo gore?
Pa naravno da vrijedi samo za prijenos broja.
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
pa eto prebaciš se na drugu mrežu i pokupiš pare.
Hm... sad vidim ovo...
Znam da je opcija prebacit se na drugu mrežu, ali zanimalo me jel su obavezni isplatiti pare i ako to tražiš. Opći uvjeti korištenja su im malo nejasni. Recimo Tomato:
http://www.tomato.com.hr/uvjeti-koristenja
Evo sad vidim da se vjerojatno može tražiti novac nazad ako račun istekne, bar na Tomatou. Pitao sam to u VIP centru i tako su me bezobrano odj.... na lijep način kao da sam pitao zašto VIP nema roaming na Mjesecu i kad će to imati. :/9. U slučaju isteka roka uporabe Tomato računa ili raskida pretplatničkog odnosa, korisnik ima pravo na povrat ili naknadu neiskorištenog novčanog iznosa računa za elektroničke komunikacijske usluge. Prilikom zahtjeva za povrat ili naknadu neiskorištenog novčanog iznosa računa, korisnik je obvezan dati na uvid kupljeni bon, SIM karticu i identifikacijski dokument i to unutar roka od 15 dana po isteku roka uporabe Tomato računa ili deaktivacije istog. Korisnik nema pravo na povrat neiskorištenog novčanog iznosa računa ukoliko je taj iznos posljedica uplate operatora u sklopu promotivnih akcija. Korisnik ima pravo na povrat neiskorištenog novčanog iznosa računa ukoliko je taj iznos posljedica nadoplate računa bonom i ukoliko se isti nalazi na glavnom računu korisnika.
Ma neću se sa njima natezati, nek im tih 80-ak kn ode na dušu. Opet ću doć tamo, pa će me neki zbunjeni djelatnik čudno gledat kao da mi kaže "čovječe koji Q ti opće želiš", nakon što mu objasnim o čem se radi neće imat pojma kako to izvesti i pravit će se da nezna (makar i zna), pa će slat u upravu neki zahtjev faxom tek tolko da se informira, pa ću se sa njima dopisivat 15 dana... ma nema šanse![]()
Pa ako su te otpilili, odi u drugi Vip centar ili ovima pokaži te Uvjete korištenja. Primijeti da moraš imati (iskorišteni) bon/bonove za tih 80 kn na računu.
Bookmarks