Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5
    Svježe registriran
    Datum registracije
    Jul 2012
    Bodovi
    24
    Nivo
    1
    Bodovi: 24, Nivo: 1
    Ukupna aktivnost: 6,9%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

navigacija - dealextreme

Novi sam na forumu, pa bih molio kolege savijet oko kupovine navigacije preko dealextreme-a iz Kine. Mogu li se uređaji otključati, i pokretati skinute mape i karte za Balkan, a i ostatak Europe?

neki primjeri:
    http://www.dealextreme.com/p/7-0-tou...-tf-card-55681

http://www.dealextreme.com/p/6-lcd-w...-37914?item=40

http://www.dealextreme.com/p/5-0-tou...-55714?item=20
    znam za carinu i dodatne troškove, ali me zanima konkretno ovaj dio uz dodavanje dodatnih mapa ili pokretanje sa sd kartice.

hvala puno!

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Kako se radi o kineskoj robi, za pretpostavit je da su već otključane. Samo pretpostavka može biti i pogrešna. Na Dealextremu postoje i navigacije s kartama Europe. Moje osobno mišljenje je da je kupovina na taj način čista lutrija. Pitanje je samo možeš li podnijeti eventualni gubitak ili ne?
    Kupovao sam kod njih sitnice za par dolara i tu je bilo sve OK. Kako bi bilo kad se radi o većim svotama ne znam, ne usudim se riskirat.
    I da, dosta dugo se čeka isporuka, ali za besplatno slanje nešto moraš i otrpiti.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

GPS Navigator Postignuća:
    VeteranOverdriveSocial50000 Experience Points

Datum registracije
    May 2009
    Mobitel
    Hello Moto, Edge 50 Neo
    Operater
    Telemach
    Godina
    70
    Bodovi
    94.087
    Nivo
    74
    Bodovi: 94.087, Nivo: 74
    Ukupna aktivnost: 99,8%
    Mentioned
    69 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nisam nikad kupovao Navigaciju preko Dealextreme ili eBay-a i sličnih Internet Shopova , ne radi toga što je roba kineska nego radi naših carinskih (HR) propisa . Bez obzira što većina tvrdi da je "kinesko" loše i ne kvalitetno , ja se ne slažem . Malo se razumijem u Navigacije i ovo što je predloženo nije loše , naprotiv jako dobro . Imao sam prilike u nekoliko navrata dodavati razne vrste aplikacija za Navigaciju na slične uređaje s ovim Processorom ARMII 500MHz ili Mediatek MT3551 468MHz .
    Danas su sve Navigacije isto kao i ostali aparati kineski , pa makar bili od poznate marke "Brand Name" , dovoljno je pogledati naljepnicu sa stražnje strane na Mio , GoClever , Navigon ili bilo koju drugu Navigaciju . Razlika je između kineske "NoName" ili "Brand" samo u tome što ovi poznati zaključaju sistem i moraš to na neki način "unlockati" , a na ovim drugima to netreba , sve je već slobodno i unaprijed napravljeno . Uglavnom se dobije instaliran IGO8.3 ili Primo1.2 .
    Svi ovi "kinezi" primaju bilo koju poznatu Navigaciju (aplikaciju) samo treba znati kako je postaviti na uređaj i podesiti rezoluciju .
    Uređaji od 7 ili 6 incha malo su preveliki za u auto , jedino ako imaš kamion onda se ta veličina izgubi .

Predlažem ovaj manji uređaj s time da bi trebao pored FMTX imati i BT radi telefoniranja u autu (HF) :
    http://www.dealextreme.com/p/5-0-tou...-55714?item=20

Treba dobro pripaziti kod kupnje preko Interneta , jer se carina plaća već na 160 kuna s vrijednošću aparata plus prijevoz koji upada u sve ukupno . Osim toga Carina traži Atest na svaki uređaj koji ima neku vrstu radio prijemnika u sebi , pa makar bio i Bluetooth ili FMTx predajnik . Takav samostalni Atest u Končaru ili drugim ovlaštenim firmama košta nekoliko stotina kuna pa do 2000 kuna , isto kao da uvoziš pun "šleper" uređaja...
    Kupnja je isplativa jedino preko oglasnika , možda malo "proNjuškati" ...

Ja imam baš ovaj model i na njoj mi radi sve što god poželim !
    http://www.njuskalo.hr/auto-navigaci...u-oglas-788720

http://www.njuskalo.hr/auto-navigaci...-oglas-5505870
    Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?

4. 'Hvala' kaže:

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jul 2012
    Bodovi
    24
    Nivo
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Znači kineski modeli su otključani. Onda samo trebam presnimiti karte na SD i to je to? Znači bolji je manji ekran, do 5 inča? Ovo sa BT je zgodno, nije mi palo na pamet. Hvala

GPS Navigator Postignuća:
    VeteranOverdriveSocial50000 Experience Points

Datum registracije
    May 2009
    Mobitel
    Hello Moto, Edge 50 Neo
    Operater
    Telemach
    Godina
    70
    Bodovi
    94.087
    Nivo
    74
    Mentioned
    69 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao nikec Pregledaj post
    Znači kineski modeli su otključani. Onda samo trebam presnimiti karte na SD i to je to? Znači bolji je manji ekran, do 5 inča? Ovo sa BT je zgodno, nije mi palo na pamet. Hvala
    Aplikacija za Navigaciju i sve ostalo na "kinezu" je na SD kartici , ima ih i sa EU kartama , ali obično su u zaostatku nekoliko mjeseci (5-6) , ali za iGO Primo to ne predstavlja problem imaš ih na ovom Forumu ...

Veličinu ekrana !? Kako ko' voli , nju uzimaš prema vlastitom izboru . Znam iz iskustva da veći od 5 incha nije baš za auto , po danu još nekako , ali po noći previše "bode" u oči . Imam jedan Tablet PC 7 incha na njemu sam instalirao iGO8.3 My Way , i Navigon za Android to dobro radi , rezolucija je 800x480 (480x800) zavisi kako ga okreneš po vertikali ili horizontali , iskreno rečeno stvarno nije za auto , a problem je što se po suncu ne vidi baš najbolje jer sam ekran nije napravljen za to , previše je sjajan i više vidiš sebe na ekranu kao u ogledalu nego strelicu koja pokazuje put .

Pogledaj malo i ovo (samo informacija)

Imao sam prilike testirati SAMSUNG GALAXY S WIFI 5.0" crni 16GB s navigacijom Don't panic - EU + Adria , nema opciju telefona , ali drugo sve ima ... Nažalost cijena je je za nekoliko stotina kuna veća od onog "kineza" , ali ima opcije jako dobre i što se tiče Navigacije koja se dobije u kompletu , a može se dodati iGO MyWay , Navigon ili neku drugu ... Pored ove instalirane to je nepotrebno jer radi vrhunski . Mogućnost je i besplatne nadogradnje preko WiFi-a direktno s Mireovog servera , barem godinu dana , ako ne i više ... Prodaju se i preko "Njuskala" jeftinije jer se ljudi zeznu i kupe uređaj misleći da je to SmartPhone (telefon) ...

http://www.eurotrade.hr/eurotrade/pr...hp?sifra=34576

Ovo su karakteristike: Multimedijalni uređaj s predinstaliranom kartom Europe; uz uređaj dolazi auto držač i punjač. Pregledavanje filmova preko HD video playera na 5.0" zaslonu visoke kvalitete (DivX, XviD, MPEG4, H.264, WMV). Snimanje i slikanje ugrađenom kamerom; prednja VGA kamera za VT call. Velika autonomija baterije (audio; 60 sati, video; 8 sati)
    Procesor: 1GHz
    Veličina zaslona: 5.0" WVGA 16M TFT LCD ; Multi-touch Zoom
    Razlučivost: 480x800 16M boja
    Memorija tableta: 16GB + MicroSD (Up to 32GB)
    Fotoaparat: 3.2 Megapixel (prednja kamera VGA za VT call)
    Baterija: Li-Polymer 2500mAh
    Aplikacije: Samsung Apps / Android market
    HD video player: 1280 x 720 (DivX, XviD, MPEG4, WMV)
    Music Player: MP3/AAC/OGG/WMA/FLAC
    Android Samsung UI: Multiple Homescreen
    Social Hub: Integrira sve društvene mreže, email,..
    Android Browser: Flash Lite 10,1 ; RSS reader
    Office mobile: World, Excel, Powerpoint, Pdf…
    VoIP / VT pozivi: integriran mikrofon i resiver za VoIP pozive ; VT call app (Qik preload)
    All share: spajanje preko Wi-Fi sa SMART TV

Možda sam malo izašao iz Teme , ovo je Samsung , ali je svejedno "Kinez"
    Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Blaupunkt navigacija
    By lordzac in forum Windows Mobile
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 01-08-2010, 08:05
  2. navigacija PNA
    By zuzo in forum Pocket PC/PDA
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 14-05-2010, 19:58
  3. P1 navigacija
    By dinop1 in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 13-01-2009, 22:08
  4. P1 i navigacija
    By miro1985 in forum Symbian aplikacije (software)
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 12-01-2008, 19:56
  5. Navigacija
    By Skipper_Ri in forum Windows Mobile
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 11-06-2007, 21:53

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove