GSMarena je napravila usporedbu fotića na mobovima(onima na glasu kao najbolji).
Fotografije možete pogledati ovdje(rezultati glasovanja na trećoj stranici)
http://www.gsmarena.com/pureview_bli...review-773.php
Oznake:
A. Nokia N8
B. Samsung I9300 Galaxy S III
C. HTC One X
D. Apple iPhone 4S
E. Nokia 808 PureView
F. Olympus PEN E-PL2
Nokia je napravila odličan posao što se tiče fotoaparata. Slike izgledaju brutalno, bolje od mnogih "kućnih" digitalaca.
One X podbacio totalnoali i realno opet xd
manje-više očekivano.
ali s3 i one x nikad nisu plasirani kao camera phone mobiteli, pa tako ne vidim razlog da ih se predi sa n8 ili 4s kojima je kamera od početka bila udarni marketniški trik.
Nekako se ne mogu oteti dojmu da su slike, bez obzira na napisano, prvo prošle kroz photoshop i tek onda priikazane javnosti. Ako se pažljivije pogledaju ova dva seta uvećanih slika onda se može zamijetiti da se je tu malo igralo s kontrastom. Bez obzira na kvalitetu aparata, mobitela i svega što daje sliku uvijek postoji nekakav nazovimo to tvorničkim kontrastom. Neki proizvođači preferiraju tamnije neki svjetilje tonove, ali je taj kontrast obično ujednačen po cijeloj slici. Nemoguće je, bez softverske obrade, dobit sliku koja malo naginje svjetlijim malo tamnijim tonovima. Upravo to je vidljivo kod slika A i E, tako da osobno smatram tu usporedbu usmjeravanje pažnje na Nokiu.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Koristili photoshop da maknu EXIF samo?![]()
Malo nategnuto. Postoje znatno lakse metode uklanjanja EXIF informacija.
Ma da, ako vec imas PS instaliran. Mislio sam vise opcenito (ja recimo nemam PS niti ga zelim imati).
No cak i da imam PS... Ne znam, to mi zvuci kao da koristim laserski navodjenu motornu pilu da narezem kruh.![]()
Meni je jedino čudno što je N8 tako nisko, bolje je od svih osim 808 i tog Olympusa. Ali njoj su za razliku od ostalih i smanjili rezoluciju slike sa 12mpx na 8.
U Nokiji su napravili odličan postao sa 808.
Bookmarks