uskoro ce i kod nas. Ima nekih Samsunga koji peru 1,8 Mbit/s.
Mislim da ce 14 Mbit/s jos malo pricekati jer je to blize teoriji nego praksi. Vidjeh da se spominju brzine do oko 8 Mbit/s.
I to u Njemačkoj, Nizozemskoj i Britaniji, a pokreće ih T-mobile u suradnji s Nokiom. U Njemačkoj će se pokrenuti za vrijeme trajanja Ce-bita, a kasnije ove godine u Nizozemskoj i Britanjiji.
Nokia nudi prosječne brzine 1-2 mbps u početku. Kasnije bi se trebalo podići na 14 mbps.
http://www.newmobile.nl/eur/en/news.php?news_id=ab8373
Zadnji uredio Drug Mile : 07-03-2006 u 17:44
uskoro ce i kod nas. Ima nekih Samsunga koji peru 1,8 Mbit/s.
Mislim da ce 14 Mbit/s jos malo pricekati jer je to blize teoriji nego praksi. Vidjeh da se spominju brzine do oko 8 Mbit/s.
dobar grah daleko se čuje
Fino. Jedino se nadam da će biti popraćeno sniženjem cijena.
Čovječe pa to je do 10 puta brze od moje net konekcije, mislim da ako se toga docepam da ce mi to bit blutut modem![]()
... kojeg necu skidati s punjaca!Izvorno postao Bare_st
Uzo si mi rijec iz usta...
Povoljno prodajem sve vrste aviona uz kućnu dostavu.
Šifra: Osama Bin Laden.
Ako bude dobra cijena zašto ne, ali sa BT-om nebi mogao postiću punu brzinu tako da bi za to ipak trebalo koristiti data kabel.Izvorno postao Bare_st
Sa Bluetoothom 2.0 možeš postići 2.1 Mb/s što je sasvim dovoljno![]()
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
negdje sam to komentirao prije nekoliko mjeseci. Navodno je to i razlog uvodenja HSDPA jer time oslobađaju resurse da više korisnika visi na jednom NODu.Izvorno postao Drug Mile
Inaće visoke cijene prijenosa podataka su uzrokovane resursima takve tehnologije pa bi ovo trebalo biti rješenje.
E vidiš, ovo mi se sviđa. Znam da si to jednom komentirao, ali tek sad mi je "sjelo"Izvorno postao KaKaV NeReD
![]()
to bi bilo jako lijepo, bilo gdje u pokretu imati net po pristupacnoj cijeni. nadam se skorem dolasku, samo je problem u telefonima, pa trenutno ni svi telefoni ne podrzavaju 3g, kako ce tek hsdpa
Ha čuj, dok usluga postane komercijalno dostupna i relativno stabilna, proće još sigurno neko vrijeme, tamo za nekih godinu dana. A tada će već biti određen broj mobova koji podržavaju HSDPA. Prva je IMHO Nokia N92, a svi slijedeći 3g modeli Nokije bi trebali podržavati isto. Za druge porizvođače baš i ne znam.
Većina korisnika sigurno neće koristiti mobitele za HSDPA nego "Mobile connect card" kao i za 2/2,5/3g prijenos podatakaIzvorno postao coma_zgb
ili ovako nesto http://www.option.com/products/globesurfer_icon.shtml
Ovo djeluje kao prava stvar, samo me zanima jel future-proof tj. hoće li biti nadogradiva na 3.6 Mbit/s.
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
bojim se da nije nadogradiv jer postoje hardverske razlike. brzine 3,6 Mbit/s koriste drugaciju modulaciju (QAM).
Ček dis aut
http://www.bug.hr/vijesti/index.asp?id=71861
ok treba malo pricekati. Za sada ce biti dovoljno i ovo naravno komu treba. 1,8 Mbps je ok u DLu samo da krene. I naravno da se sredi stvar sa baterijama.
mislim da je ljudima puno interesantnije sto ce se sniziti cijene dovodjenjem ove tehnologije nego brzina
ovisi koji su to ljudi i sto zele sa mobilnim surfanjem. Ako se zeli neki corporate pristup onda ce useri biti sretniji da im se komp ne vuce ko magla kad otvara recimo mailove iz firme.
muci me malo matematika od T-mobile. u ponudi imaju UMTS karticu za koju kazu "Pritom će vam brzina rada biti i do 6 puta veća nego putem ISDN linije." a kasnije kazu "Na 3G mreži GlobeTrotter Fusion+ PC kartica osigurava brzine prijenosa podataka do 384 kb/s. "
na http://www.t-mobile.hr/4/40-30-02-00-00.asp
ako uzmemo da je ISDN do 128 kbits (naravno na oba kanala) a ako se pomozi sa 6 dobijemo 768 kbitsa.
valjda su prilagodili reklami pa misle na spajanje samo jednim kanalom.
ali kako proizvodjac kaze kartica je predvidjena za HSDPA![]()
mislim da je za mejlove dovoljna brzina umts-a, a ovo preko toga je za velike downloadove, filmovi i ta sranja. u hrvatskoj ne postoji flat rate paket, tako da sumnjam da ce neko raditi download filmova preko hsdpaIzvorno postao KaKaV NeReD
mene zanimaju mobiteli najavljeni od T-mobilea koji će rasturat HSDPA tehnologiju
-možda neko ima kakve dobre slikice iz Barcelone
abdbda
pricamo o corporate pristupu, ne znam jesi vidio kako to inace izgleda? znaci kao da si spojen na lokalnu mrezu.Izvorno postao coma_zgb
Sto se flata tice malo sam gledao po Europi i nisam bas pronasao operatera koji nudi flat na mobilnom pristupu. Slovenci su mozda izuzetak ali kod njih puno stvari ide drugacije.
Sad mi stvarno nije jasno kako to da Slovenci daju flat, a još imaju i monopol, jer postoji samo jedna UMTS koncesija. Ta država funkcionira na jedan stvarno čudan način.
Bookmarks