Izvorno postao
ispravljach
kad bih ja za sebe kupovao mobitel po kriteriju da bude niska cijena, a pretplata ~100 kn x 24 mj, onda bih imao ovaj izbor mobitela po 298-398 kn:
Nokia 700, Sony Ericsson Xperia Ray i Samsung Galaxy S+.
Još jeftinije bih prošao da bih uzeo ove mobitele (manje od 98 kn po mobitelu):
Sony Ericsson X10 T-Wisepilot, Apple iPhone 3GS 8GB black, HTC Wildfire S white, Nokia 500, Samsung Galaxy mini...
Računica:
- kupnja u Total L i zamjena 18.000 bodova (trošak prvog računa 10-35 kn, migracija s tarife po Mom ili Priče XS, tarife na kojima imam po 18.000 bodova akumuliranih tijekom 24 mj.)
- formiranje Obitelji L i osiguranje -50% na pretplatu migracijom broja iz tele2 (6x 145 kn mj = 870 kn)
- prelazak u Obitelji M (17x 95 kn mj = 1615 kn).
UKUPAN TROŠAK PRETPLATE
= 1615+870+(10 do 35) = 2495 do 2520 kn = 104-105 kn/mj
E, sad probaj ti kupiti putem Njuškala: Nokia 700, Sony Ericsson Xperia Ray, Samsung Galaxy S+, Sony Ericsson X10 T-Wisepilot, Apple iPhone 3GS 8GB black... Platit ćeš ih gotovo 2000 kn plus ćeš plaćati pretplatu/bonove iduća 24 mj
dakle, kupnja tih uređaja produženjem pretplatničkog odnosa u T-Mobileu se više isplati nego plaćanjem bonova i njihova kupnja putem Njuškala
Zašto da izostavim popust od 600 kn (zamjenom 18.000 bodova)?
ja kad pišem radim računicu za sebe i dugogodišnje korisnike t-mobilea. ako će netko biti 3 mjeseca na VIP-u, pa na T-Mobile, pa na Tele2 smart, pa Tomato Brutalna... Za njega se moji postovi ne odnose. Takvi ionako kupuju od mene skupe mobitele putem Njuškala te plaćaju operaterima skupe pretplate/nadoplate bonovima. Jeftinije prolaze dugogodišnji korisnici T-Mobilea koji mogu svakih 12 mj kupiti jako jeftino najnoviji iPhone i pritom plaćati samo jednu (grupnu) pretplatu. Jeftinije prolaze dugogodišnji korisnici T-Mobilea koji mogu svakih 6 mj kupiti jako jeftino najnoviji Samsung, HTC, Sony... i pritom plaćati samo jednu (grupnu) pretplatu. Jeftinije prolaze dugogodišnji korisnici T-Mobilea koji su od 2004. do 2011. uzeli co-branding karticu Amexa i HT te ostvaruju, poput mene, dvostruke T-Club bodove.
Zašto računaš da je pretplata 500 kn x 24 mj.?
Jel znaš da se nakon 6 plaćenih računa može migrirati na nižu tarifu (350 kn/mj preostalih 17 mj)?
Jel znaš da se nakon 12 plaćenih računa može migrirati u grupnu tarifu kao član (0 kn/mj preostalih 12 mj) u slučaju kupnje iPhonea?
Jel znaš da se nakon 6 plaćenih računa može migrirati u grupnu tarifu kao član (0 kn/mj preostalih 18 mj) u slučaju kupnje mobitela koji nije iPhone?
Jel znaš da od 25.7.2011. traje akcija -50% na 24 mj?
Bookmarks