puno više od lijepe riječi mogu napravit lijepa riječ i pištolj- citat Al Capone
Pozdrav svima
Imam V525 i kamera mi neradi kak treba.pri prilično normalnom osvjetljenju slika je mutna. zna biti toliko mutna da se nevidi sta je na slici, kao na primjer na ovoj: http://www.geocities.com/lightforce1...12-04_1956.jpg ili ovoj: http://www.geocities.com/lightforce1...10-04_1652.jpg. Zanima me kakve su slike na vasim motorolama, jel to mora bit tako, ili da im odem u servis sa sacmaricom?
Unaprijed hvala.
puno više od lijepe riječi mogu napravit lijepa riječ i pištolj- citat Al Capone
Može biti par stvari :
1. Ne pričekaš dovoljno dugo da ti se refresh rate ustali kad upališ kameru (cca 4 sec)
2. Imaš previše prašine na lećama
3. Kad klikneš za slikanje,fotografija se procesira još kojih sekundu-dvije... A u to vrijeme su se osobe mogle pomaknuti i izazvati blur na slici...
4. Ili ti je jednostavno kamera u kurcu,makar mi je to najmanje vjerojatno... Ali opet,ako nije nešto od onih prva tri,odi u servis
osim ako netko nema neku drugu soluciju?
Fala na brzom odgovoru. Kameru sam cistio i nema nikakve veze, za refresh rate nisam ni znao, ali mi vecina slika ispadne tako, bez obzira kolko se pripremo ili kako se brzo micale osobe ( ili se uopce nemicale ).
Nije to profi-kamera. Treba ti dobro osvjetljenje, treba ti što manje pokreta u kadru.
Kratko rečeno, trebaju ti skoro-pa-idealni uvjeti.
I moje Božične slike su takve ispale, sve neke blurane, pune divljih pixela itd. Ali na skijanju kad sam pri normalnom dnevnom osvjetljenju slikao krajolik, ispale su fotke da se smrzneš.
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Izvorno postao BlueDevil
da, pri slabijem osvjetljenju, valja poštelat i ekspoziciju
Kao što Inovator kaže, nije loše malo petljati oko ekspozicije, pogotovo ako fotografiraš pri umjetnom svjetlu ili ako svjetla manjka uopće.
Najbolje su slike one na sunčevom svjetlu jer to je svjetlo bijelo, a ovo naše u domovima žuto i kvari fotografiju...
Hrca smrade...skidaj gače...
kamera ti je u kurcu...idi reklamirati dok imaš garanciju, a ako oni ništa ne naprave flexaj i fleshaj mob...to ti jedino preostaje
rekao sam ti ja što da napraviš, a ti tvrdoglav...
BTW šta nisi stavio onu sliku koju smo napravili u EMŠI...to ti je dovoljan dokaz...
Odmah, sada, odmah...
Teško da je kamera riknula, jerbo do sada sam vidio samo jednu (i to V600) koja je otišla. Ali tamo nisu slike bile mutne, već se kamera jednostavno ugasila...
Kad smo vec kod kamere na V525, fren ju ima i fakat mu ispadaju prejebene slike bilo po mraku bilo po dnevnom svjetlu, za razliku od moje V300@V600 koja po danu ok radi, ali cim dok je malo tamnije, slike se tak zapiksele da se isto ne vidi kaj se uopce slikalo. Navodno su kamere iste. Dal je mozda problem u softu?
znam zašto oćeš samoću....![]()
Slažem se da kamera nije nešto ali je zato definitivno najbolja u klasi ako ne i iznad! Osobno sam se više puta uvjerio u to!
um caruje dundo maroje!
Efo mob na servisu. Vidicu sta oni kazu.
BTW meni su isopadale jadnije slike nego na SE T610 koji ima cif kameru. ocajno.
Bookmarks