to 2.1 verzija androida ne podržava
ako griješim,ispravite me
Kupljen je u Tele2 sad nedavno i onemogućeno je prebacivati aplikacija na memorijsku karticu. Kako riješit to?
U izborniku pod aplikacijama i upravljanjem aplikacija uopće nema opcije prebacivanja aplikacija na memorijsku karticu.
Mobitel je navodno kodiran zaključan ili što već te se uopće tako nešto nemože napraviti.
Jle bi onda trebalo novi software nabacit gore ili?
to 2.1 verzija androida ne podržava
ako griješim,ispravite me
Mi6 Black
e sad tek sutra mogu povjeriti dal podržava android, ali koliko sam vidio da podržava
Tako je, na 2.1 nije moguće. Tek sa Froyom(2.2) dolazi ta funkcija.
Ono što možeš je rootati mobitel i dobiti to.
Što se tiče rootanja o tome ima u temi o X8; a i svi tutoriali se mogu naći na xda-developers.com
samo ga rotam?
a kak dić 2.2 verziju? dobijem ju samo rotanjem ili?
Root - tim postupkom se dobiju ovlasti administratora, tj. možeš brisati i pisati što god hoćeš po operativnom sustavu - za razliku bez roota kada si samo obični user i kao takav ti i tvoje aplikacije nemogu ništa samom operativnom sustavu (narušiti stabilnost, "pokidati")
Zato, poželjno je prvo proučiti tematiku tako da znaš što radiš...kao i aplikacije koje koristiš - da su pouzdano sigurne!
Novi soft se dobije update-om preko kabla i kompa sa sony stranice - neznam jel podržano za x8 veći od 2.1 - to je što se tiče stock ili služenog softa...postoje modane verzije (počesto i bolje) 2.2 softa ili 2.3 verzije androida...pa također o tome pogledaj na xda...sve je tamo.
Npr. cyanogenmod i slični - imaju i upute kako i što se radi - PRVO PROUČI!!!
Rootat mobitel, tj. naći upute na xda developers (pretpostavljam da se to radi sa SuperOneClick koji je univerzalan, ja sam njime na x10 mini) - u biti skineš što treba (isključi antivirus), raspakuješ, spojiš mob po uputama i klikneš ROOT i to se odradi za par sekundi.
Za prebacivanje aplikacija na sd koristim Link2SD koji je bespla i odlično radi. App2sd mislim da ne ide na 2.1 android više...Uglavnom, Link2SD je odlična stvar - u njemu odabereš aplikaciju koju želiš prebaciti na drugu ext2 particiju na mobu i to je sve - on ju "linka". Inače preporučam easus partition manager za narpaviti drugu particiju (ext2, isto primary, cca 700-800mb je dosta - obično 10% od ukupnog kapaciteta...kod mene 8GB)
Obično sa modanim softom dođe i app2sd...pogledaj objašenjenja...
Ja sam zadovoljan zasad sa stock verzijom softa, rootan...i zadovoljan sam. Razmišljam isprobati koji modani soft - čisto reda radi...![]()
ovo može pod ključ
Mi6 Black
Bookmarks