HTC Flyer - odličan tablet. Ne želim daviti tehničkim specifikacijama, to možete i sami potražiti. Napisati ću samo svoj osobni doživljaj u korištenju tableta.
Dakle, odmah po paljenju namjestio sam mrežu i stavio update na 3.2.1 android. Malo razočaranje jer onda Flyer gubi tipke na obodu osim tipke za olovku. Novi OS smješta kratice za home, back i menu u donji dio ekrana i time krade prostor samim aplikacijama što i nije najbolje rješenje.
Postavke su jednostavne kao i na svim ostalim uređajima pogonjenim Android OS. Zaslon je solidan uz manjkavost refleksije na direktnoj svjetlosti. Što se tiče vidljivosti pod kutevima odlična je, kao što se može i očekivati od ovakvih uređaja.
Sam tablet je odličan za korištenje tj. nošenje u jednoj ruci, za što je na kraju krajeva i namjenjen, radi olovke. Jedina stvar na koju treba pripaziti jesu tipke za glasnoču jer su dosta labave pa sam se prvih par puta zapitao jesu li stavili kakav HDD u tablet (sličan zvuk se javlja kao kad hard "probavlja" podatke). Da se razumijemo nisu labave za podešavanje zvuka nego imaju mali prazni hod koji proizvodi spomenute zvukove.
Baterija je solidna i meni već drugi dan drži uz normalno korišenje (moj desetomjesečni sin mi ne dozvoljava "hard test" baterije). Mana je i to što je baterija neizmjenjiva.
Olovka. Prava stvar ako ćete ju koristiti. Odlično reagira na jačinu pritiska i vrlo lako se navikava na korištenje. Za onoga koji ju neće koristiti bolja opšcija je kupovanje tableta drugih proizvođača jer Flyer je tablet koji ju odlično zna iskoristiti. Ostaje na programerima da smisle još više aplikacija za njenu upotrebu jer mogućnosti su velike iako ima samo dvije tipke.
Iako dolazi sa utorom za sim karticu, još nisam isprobao tu opciju pošto svugdje gdje se krećem postoji bežični pristup internetu.
Sve u svemu Flyer je odličan 7 inčni tablet za sve one koji znaju iskoristiti činjenicu da se može držati jednom rukom i koji će koristiti olovku. Uz par mana kao neizmjenjivu bateriju i slično ovo je za tablet rekao bih u best buy kategoriji.
P.S. U opisu nisam govorio o aplikacijama jer to nije u skladu sa temom, jer aplikacija ima raznih, od onih namjenjenih tabletima, do onih prilagođenih njima pa je i iskustvo u korištenju istih različito. Tablet nudi mnogo prostora, što na zaslonu, što za upotrebu olovke, pa je na programerima da iscjede sve što mogu iz njega da bi korisnici mogli punim plućima piskarati, crtati, stvarati...

Odgovori uz citat

Bookmarks