Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 17 od 17
    Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Dec 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Talking Preporuka za kupnju novog mobitela - pozeljna cijena 1000 kn :) (HTC?)

Poz, ne razumijem se previse u mobitele ali bih trebao kupiti novi pa sam htio cuti vas savijet

potrebno - dobra kamera, bezicni internet (free?), bluetooth... da ne krepa nakon 2 mjeseca, da mu baterija ne crkava svakih dva sata i da mogu normalno ljude cuti dok pricam s njima...

pozeljna cijena 1000 kn al sam otvoren za raspravu

ideje?

EIDT: Razmisljao sam o HTC-u svidja mi se mobitel al me zanbima gdje ga je najpovoljnije kupiti i kakav? Netreba mi preveliki ekran i onaj sa normalnim mi je cist ok.
    Zadnji uredio AKS : 04-12-2011 u 14:31

Registered User Postignuća:
    1000 Experience PointsVeteran

Datum registracije
    Sep 2010
    Bodovi
    3.113
    Nivo
    13
    Bodovi: 3.113, Nivo: 13
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    želiš li dummy ili smartphone?

7 days registered

Datum registracije
    Dec 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iskreno za smartphone sam cuo al nikad koristio a nisam siguran dal pod dummy mislis obican telefon ili je i to nes slicno o.O

uostalom nevazno je. samo da odgovara onome gore

mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.153, Nivo: 46
    Bodovi: 36.153, Nivo: 46
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nazalost ovo gore govori znatno manje nego sto mislis.
    Kakav si mobitel imao prije?

7 days registered

Datum registracije
    Dec 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kao sto rekoh neznam puno o mobitelima :/

imam LG KC 550... mrzim taj mobitel. kad pricam nikoga nemogu nista cuti iako sam sve pojacao na max, i ako imam vise od 50 poruka u spremniku, mobitel steka -.-

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    LG kf 510, Nokia N8
    Operater
    tele2, BONBON
    Bodovi
    7.660
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.660, Nivo: 20
    Bodovi: 7.660, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    za pocetak navedi bar da li uredjaj kupujes kod nekog operatera ili u oglasima,kako bi ti ljudi mogli dati koji prijedlog.

recimo kod telaca za taj novac mozes kupiti novi Samsung S5670 Galaxy Fit(oko 900kn) koji ima solidnu kameru od 5MP,wi-fi...baterija nije bas nesto,ali nije nista losija od ostalih smartponea, za nesto vise tj 1250 kn mozes kupiti i SE Xperia mini, koji je po meni ipak i nesto bolji.
    isto tako,imaju i dobar dummie, za 950kn SE Hazel.
    s obzirom da nisi bas zainteresiran za mobitele, mozda ti je on bolje rijesenje, jer sa smartphoneom uvijek nesto moras raditi,nesto instalirati....a ovo je ipak uredjaj koji vise sluzi onome cemu je telefon i namijenjen, komunikaciji.

t-mobile ima npr Nokia X2 po 800kn koja je odlican mobitel,ali bez wifi-a, ostatak ponude je krajnost do krajnosti, ili superjeftini mobiteli koji ni prije 5 godina ne bi bili interesantni,ili vrhunski ali presupi uredjaji.
    bonbon Sony Ericsson Xperia X10 mini za 1100kn i Sony Ericsson Live with Walkman™ za 1500kn
    vip recimo ima povoljan android Racer II,ali ne b ga preporucio.

7 days registered

Datum registracije
    Dec 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imam t-mobile karticu koju planiram nastaviti koristiti. WiFi mi treba, al kao sto rekoh netrebam hrpu beskorisnih aplikacija na telefonu. kamera, sms, mms, e mail i internet su opcije koje cu uglavnom koristiti. word jos moze dobro doc.

kupovao bi najradje preko e-bay ili u t-mobile-u... ovisno gdje mogu bolje proci... (prijatelj je takodjer predlozio njuskalo.hr, kaze da tamo cak mogu bolje proci nego na e-bay)
    Zadnji uredio AKS : 06-12-2011 u 00:18

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    SE Play i C901, Lumia 820
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Bodovi: 14.081, Nivo: 28
    Bodovi: 14.081, Nivo: 28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kupi u tele2 xperiu x8 za 695 kn ili 745 i otkodiraj. Odličan mob tebi za dovoljne potrebe a kada se navikneš na android nećeš više lako nazad na nešto... imaš "whats app" i "tango" aplikacije za besplatne pozive i sms-e preko neta a to će sve više ljudi počet koristit tako da uz hrpe drugih aplikacija i GPS navigaciju to ti definitivno preporučujem...
    Život je jedno, stvarnost sasvim drugo!

7 days registered

Datum registracije
    Dec 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gledo sam na netu kako to izgleda, ne svidja mi se bas kao htc-ovi ali ima sve sta treba, a za 300-400 kuna manje cu progutat to

ali... hmmm... gledao sam na njihovoj stranici, ako uzmem uredjaj od njih onda moram placat bonove iducih 12-24 mjeseci? o.O
    Zadnji uredio AKS : 06-12-2011 u 17:30

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2008
    Mobitel
    Prestigio 4500
    Operater
    T-mobile
    Godina
    32
    Bodovi
    4.065
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.065, Nivo: 15
    Bodovi: 4.065, Nivo: 15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao AKS Pregledaj post
    gledo sam na netu kako to izgleda, ne svidja mi se bas kao htc-ovi ali ima sve sta treba, a za 300-400 kuna manje cu progutat to

ali... hmmm... gledao sam na njihovoj stranici, ako uzmem uredjaj od njih onda moram placat bonove iducih 12-24 mjeseci? o.O
    kad uzmeš na bonove mobitel uopće te ništa ne veže s operaterom,nemoraš kupovati bonove ako nećeš

obavezno plaćanje 12-24 mjeseca je pretplata

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Bodovi: 19.680, Nivo: 34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    za 1000kn x10 mini je solidan. x8 koliko mi je prijatelj rekao je govno, užas jedan...loš touch i tako to...neznam pouzdano jer ga nisam imao. Imam x10 mini i za 1100kn je odličan. Glasan zvuk, skype radi odlično (i to preko bonbona sada), igre rade odlično, brz, responzivan, touch odličan, ima wlan, bt naravno (koristim SE BT slušalicu V410), 3G internet je odličan, internet opera mini radi perfektno i brzo, mpbz odlično, slušanje glazbe, internet radio - sve 5. Naravno Gmail je bezprijekoran, facebook solidan, brdo aplikacija radi na njemu odlično. Dropbox npr je milina jedna, dropsync isto (sinkronizacija slika ili bilo čega s cloudom na internetu i kompjuterom), ofis radi odlično, pdf isto Jedino što je 2.1 android na njemu - tako da onda neke novije i zahtijevnije aplikacije ne idu na njega - tipa igre najnovije ili video pozivi preko skajpa i sl. Ima recimo malo radne memorije i memorije za instalaciju aplikacija (ali se to riješi sa Link2sd i onda prebaciš na memorijsku instalirane aplikacije, igre). A što se tiče radne memorije, tu ne treba pretjerivati sa multitaskingom, iako se može baz problema surfati s operom mini, pričati preko bluetootha ili slušati glazba. Ali zato po završetku gasim aplikacije koje jedu memoriju, operu mini, skajp, music player...iako i android samo to napravi, ali evo...

Kamera je 5mp i kad je dan zadovoljavajuća je, u zatvorenom su malo ipak lošije slike, tj. moraš mirno držat mob...ali svi mobiteli tog cjenovnog ranga su mnaje više isti što se tiče slika...čak bi se usudio reći da su na x10mini slike odlične u odnosu na cijenu i konkurenciju...
    Pošto nisi neki prezahtijevan korisnik ovaj bi bio ok...e sad ako u tom cjenovnom rangu nađeš neki htc da ti je bolji ili samsung - to je sve ista stvar - tj. koliko para toliko muzike, a što više para to više muzike. Samo moje mišljenje je da je x10 mini jedan odličan mali i moćan pametni telefon...Stvarno je malen, meni je to odlično što je malen i lagan... Baterija traje recimo 2 dana u prosjeku, ali najčešće ga navečer stavim da se puni jer čim ga koristiš baterija drastično pada - npr. puno interneta ili slušanje glazbe, ekran kada je uključen tj. igraš igre...Ali od ujutro do kad kreneš spavat će sigurno izdržat štogod da radiš otprilike...(meni izdrži 25 sati u prosjeku jer ga koristim dosta za pričanje, internet...)

Ako pak koristiš mob samo za pozive i sms, i možda jednom mjesečno internet onda uzmi bilo koji mob za 200kn...tj. nemoj bacat pare.

Evo video kako se može prilagoditi aplikacijama x10 mini, stock je dosta ograničen...Također postoje ROM-ovi gdje onda dobiješ android 2.3.7 itd.
    http://www.youtube.com/watch?v=vpEbYiTiFdw
    Zadnji uredio mlesic : 07-12-2011 u 21:22

7 days registered

Datum registracije
    Dec 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovako mene zanima ova stvar, htio sam mobitel sa androidom i WiFi da bih mogao instalirati aplikacije za besplatne poruke i pozive. Problem je u tome sto sam cuo od frenda da, da bi te aplikacije mogle zvati druge ljude da i ti drugi ljudi moraju imati te aplikacije. Ima li u tome istine ili je samo pljuvao bez veze? Mislim, on je rekao da je tako cuo od drugog frenda ^^' (direktno mislim na aplikacije tipa google voice i tako...)

usput u tele2 shopu sam vidio (i prije svega @mlesic hvala na kritikama, uvazit cu ih ) ima taj x8 i huawei neki koji prakticki ima iste specifikacije i istu cijenu samo veci ekran...

a ako vec uzimam za 1100 kn x10 mini, problem je sto imam tmobile karticu i moram jos 250 kn placati dekodiranje, dakle 1350 kn mobitel. u tom slucaju bi radje uzeo prek njuskala za 1500 kn HTC wildfire S novi sa garancijom... misljenja?

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Koliko imaš para toliko daj - mislim sam sebi odredi granicu. Meni je 1000 kn bilo preko mog maksimuma ali evo, pokazalo se odlično. T-mobile ili bonbon su ista stvar, znači obje kartice idu unutra. Jedino što ne ide vip onda ili tele2.

Aplikacije za zvanje drugih ljudi su npr skype, viber i slični. Da bi zvao druge ljude džabe naravno da trebaju imati ili na kompu skype ili viber npr na mobitelu. Onda to funkcionira. A mislim da se može kupiti npr. na skypu neki paket i onda možeš zvati fiksne ili mobitele sa svog skypa - znači nije više džabe! Pogledaj si na skype.com

I još jedna stvar, izgleda da na androidima baterija duže traje kada se nakon restarta upali/ugasi airplane mode. Još testiram x10mini ali bih rekao da je značajno produženo trajanje... Više mi nije 1-2 dana nego 2-3 dana, možda i 4 dana. Još trebam vidjeti kroz par punjenja-pražnjenja.

Da bi odlučio koji mob uzeti, moj savjet ti je otići u tele2, ili t-mobile centar i "pipnuti" mobitele koji te zanimaju, da vidiš kako to sve izgleda za prave. Naravno, uzmi u obzir da se instalacijom raznih aplikacija poboljšta i unaprijedi android. Npr. druga tipkovnica, drugi meni, drugi homescreen...npr. na stock homescreenu se može staviti samo jedan widget po ekranu. Ima u ćoškovima one prečice...a ja sada koristim LauncherPro gdje mogu nakrcati brdo widgeta na ekran, nema onih prečica u ćošku, sličice su manje u meniju, kretanje kroz izbornik brže, bolje, jednostavnije...dao sam ti link gore, tako nešto.

Ja sam bio isto prije par mjeseci u takvoj dilemi, i x8 nisam uzeo jer sam čitao recenzije i za x8 kažu da ima lošiji touchscreen, iako veći meni to nije strašno bitno. Kamera mislim da je isto lošija, nisam siguran...Huawei ideos ljudi isto spominjali probleme s plastikom, nema blic mislim i tako isto neke sitnice...u konačnici mi se x10mini činio kao najkvalitetnije rješenje - nisam se pokajao...iako bi svaki od ova 3 mobitela zadovoljio tvoje potrebe (sve je to jeftina klasa).
    Wildfire je isto ok, možda malo bolji. Ima u bonbonu sad neki sony ericsson za 1500kn - pa vidi šta vele za njega kakav je (ako imaš 1500kn). On mi se čini dobar, 720p snimanje, dvije kamere... Pogledaj po netu reviewe i recenzije, na youtube i slično pa se odluči što ti treba...što ti se čini najbolje!

x10mini je odličan, ali ipak stariji model. Ovaj Sony Ericsson Live with Walkman™ mi se čini možda kao značajno bolji izbor za ne tako puno više novaca. Takošer tu je i xperia mini (nasljednik x10mini)...Ukoliko imaš 1500-tinjak kuna pogledaj te modele, dugoročno su bolji (jači)
    Zadnji uredio mlesic : 09-12-2011 u 21:01

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    BB 8310,U900 Soul
    Operater
    VIP
    Godina
    34
    Bodovi
    6.958
    Nivo
    19
    Bodovi: 6.958, Nivo: 19
    Bodovi: 6.958, Nivo: 19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bolje si ubodi iphone 3gs ako ides do 1500kn,nije nov mobitel,ali naspram svih ovih je puno jednostavniji za dosadasnjeg dummy korisnika koji se bas i nerazumije u mobitele + sta ces se deset puta manje nazivcirati pri koristenju iOS-a nego androida.. Imao sam wildfire godinu dana i ubijao me u pojam. Koristio sam i wildfire s i huawei i xperiu x10 mini,i do svakog je 3gs bolji troduplo.
    Nokia-5110.3310.3510.6070.6230.6260.6230i.6280.8910.8310 ..Motorola-v3.v3i.k1..LG-ke800..Samsung-s5230.d600.e900.u600.u900.i900 Omnia..HTC-Wilidfire..Ericsson-a1018s.t29s.. SonyEricsson-t310.v610.s500.k750.j300..BlackBerry-8310 Curve..Siemens-S65

Forumaš Postignuća:
    3 months registered500 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2011
    Mobitel
    Samsung Galaxy 3
    Operater
    Tele2
    Bodovi
    545
    Nivo
    4
    Bodovi: 545, Nivo: 4
    Bodovi: 545, Nivo: 4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sad imam Samsung Galaxy 3 (I5800).. Mobitel je 965 kn bio a sada je neki popust u Tele2,onda bi ga morao otkljucati. Mobitel se moze staviti na Froyo (to znaci kao naprednija verzija, stavljati aplikacije u SD karticu, neke bolje igre...) Kamera mu je 3.2 megapixela sto je sasvim solidno a ima i autofokus. Naravno Android je pa i te besplatne SMS i ostale poruke mozes onda besplatno... Sam nisam vidjela te aplikacije na marketu. Takoder ima Wi-Fi.Eh za bateriju nisam tocno sigurna ali ugl. ako ga puno koristis izdrzi do 1 dan... Al ako ga ne koristis po 2-3..MicroSD kartica moze ici do 32 gb. Tako da ima puno memorije.A mozes i kupiti zastistnu maskicu njega (kao sto ima i za Iphone) i tako postoji manja mogucnost da ti se osteti prilikom pada. . O brzini da ne pricamo. Brzina je sasvim zadovoljna (667mmh) a RAM (radna memorija) ti je oko 245.. Da rezolucija ekrana ti je 240 x 400 sto je dosta solidno. Kvaliteta zvuka je sasvim odlicna, u otvorenom prostoru se ne cuje naravno.. I ako ga kupis prolistaj forum Samsung Galaxy 3 aka I5800 za vise stvari.
    Uvijek u problemima. 8)

7 days registered

Datum registracije
    Dec 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lijepi savijeti, jako korisni... Iskreno ova ideja sa samsungom mi se cak puno vise svidja neg sony ericson a i cini mi se lijep mobitel koji ima sve sta mi treba. Hvala svima ljudi

Registered User Postignuća:
    1000 Experience PointsVeteran

Datum registracije
    Sep 2010
    Bodovi
    3.113
    Nivo
    13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tog samsunga zaobidji u sirokom luku, jako je los mobitel (GPS; grafika, ekran)

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Preporuka mobitela - do 1000 kuna za osobu u 50-ima
    By Rainalkar in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 17
    Posljednji post: 18-02-2011, 20:29
  2. Odgovora: 15
    Posljednji post: 01-05-2010, 21:59
  3. Prijedlog za kupnju novog se
    By boka.split in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 25
    Posljednji post: 13-07-2007, 11:29