Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 14 od 14
    Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Bodovi: 19.680, Nivo: 34
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Airplane mode trick - Time Without Signal (50%) Bug?

Dakle, naletio sam na ovaj "bug" gdje pod Stanje čekanja ćelije Vrijeme bez signala bude 50 %. Rješenje je kao Priključiti mob na punjač, Airplane on, Standby 1 min, Airplane off, Unplug. Istina, vrijeme bez signala mi je sada 0% (kroz par minuta je palo na 0%). Potrebno nakon restarta ponoviti.

Jel zna tko što o ovome i jel to funkcionira? Evo tek sam to isprobao pa ću vidjeti...Uglavnom, kao problem je u tome što GSM signal se isto traži pa ga ovo ugasi, pošto je WCDMA aktivan. E sada, restartom se ponovno stvari vraćaju na staro, a zanima me dal će se vratiti na staro kada odem u područje lošije pokrivenosti, tj. bez 3G signala pa bude GSM...dal i onda treba Airplane trik napraviti?

Jel ima tko iskustva s time - teoretski bi trebalo produžiti trajanje baterije znatno, osim ako je to samo display bug.

Ono što znam sigruno je da mi je Cell standby oko 50% što je znatno...ovime bih dobio bar 25% baterije više...

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Odgovorit ću ovdje svoja iskustva, makar mi je trebalo malo guglanja da shvatim o čemu je riječ

Koristim GSM auto PRL i često sam u području lošeg 3G signala te mi se mob često prebacuje na EDGE ili G. Nisam napravio ovaj trik jer mi je taj time without signal uvijek 0%.

Dvaput si spomenuo 50% - za time without signal i cell standby. Konkretno za cell standby mogu reći da to nije ništa zabrinjavajuće pa da je i 80%. Evo i zašto: napravi mali test. Napuni mob na 100%, napravi taj airplane trik ili ne moraš, ugasi wifi i skini ga s punjača. Pusti ga da tako u standbyu stoji sat-dva-tri, ne pali ekran ili ga koristi što manje. Sad pogledaj statistike potrošača baterije. Mali prst dajem ako ti cell standby bude ispod 50% usprkos svim trikovima

Tih 50% je relativno u odnosu na ostale potrošače (ekran, wifi itd). Ako jako puno koristiš mob, ekran će ti biti top1 potrošač jer cucla najviše struje, a u usporedbi s njim se računaju drugi potrošači. Cell standby u tom slučaju bude mizernih 10-ak%. 50% ne znači da je netko pocuclao 50% baterije nego je on zastupljen s tolikim postotkom u ukupnoj količini soka kojeg su popile sve izlistane aplikacije. Ukratko

A sutra ću probati taj tvoj trik, makar mi ne paše jer ću gubiti 3G signal.
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @xlr - pokušaj staviti ručno wcdma signal, znači samo wcdma, da ni ne traži gsm - možda uspije zadržati wcdma...ako ima dovoljno signala. Ako ne, za bateriju bi koristilo odabrati samo gsm, da ni netraži wcdma - to prebacivanje i traženje vjerujem troši dosta baterije. Ja kada sam u području gsm signala ručno odaberem gsm da ni ne traži wcdma.
    Neznam jel su to dvije odvojene antene - za gsm i wcdma, ovaj airplane trik mi govori da kokad jesu...

Da znam za ukupni udio - i taj ukupni udio mi je bio 50 % otprilike da cell standby potroši - što je poprilično! Ali nije to toliko bitno, to ovisi o korištenju, ak je ekran stalno upaljen, bit će da je ekran 90 % npr....nego problem je u tome što kada se uđe pod cell standby piše podatak koliko je mobitel bio bez signala, recimo u airplane modu ili bez pokrivenosti signalom - e taj podatak treba biti 0%. Kod mene je bio 50%. Sada čak ni nema toga podataka (jer se uštekavanjem na punjač resetira). Koliko sam shvatio radi se o tome da mobitel valjda zbraja dva podatka, wcdma koji je non-stop spojen i on je onda 0% bez signala i gsm koji je non stop odspojen i 100% je - kad se zbroji i oduzme to je u prosjeku 50%. Izgleda da je problem u softweru androida gdje onda gsm signal se traži iako je spojen wcdma - airplane trik to onda ispravlja. Možda gašenje paljenje gsm/wcdma popravi stvar.

Čini mi se kako funkcionira to jer za 18 sati korištenja mi je potrošio 37% baterije. Evo, proći će znači 24 sata a baterija nće pasti ispod 50%...to prije nije bilo govora da izdrži.
    Također, pogasio sam aplikacije koje troše bateriju tipa market, facebook i tako te sitne da bude što manje procesa i što više slobodnog RAM-a (da ne zapisuje u cashe i troši bateriju)...tako da istestiram utjecaj samo toga airplane trika.

Ovaj airplane trik će najviše koristi donijeti standby trošenju baterije - jer naravno, najveći cuclač je ekran, gps...

Zbilja sporije opada indikator napunjenosti baterije - mislio sam da je bedastoća to, možda samo greška u nekoj informaciji 50%, 0% pa se ovako resetira, ali izgleda da zbilja smanjuje potrošnju baterije.

Ovo se odnosi na androide 1.6, 2.1, 2.2 sigurno a za ove novije neznam...ukoliko je Time without signal 50% vrijedi pokušati...

stargazer Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Iz iskustva znam da ako odabereš WCDMA only - imaš samo 3G signal. Ukoliko ga nestane, ispadaš s mreže i možeš dobiti onaj "time without signal" postotak. Isto vrijedi ako koristiš GSM only, ali za 2G signal. Mislim da ipak nebum testirao jer tema prkosi nekim mojim uvjerenjima i na kraju krajeva nemam taj problem.

Inače, kada već testiraš, radi to na način kao kada normalno koristiš mob, a bez gašenja svega živoga

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nisam pogasio sve živo, nego kada nema aplikacija u pozadini (fejs, market, widgetlocker lockscreen,..) imam 50 mb slobodno umjesto 25-30mb i pouzdano znam koje su upaljenje a koje ugašene... A koliko znam kada se RAM napuni, onda se prepisuju aplikacije u cashe i troši baterija više nego da je u ramu...jer onda iz cashe treba dozvati u ram kada zatreba...to mi je bio cilj. A sljedeće punjenje mogu pokušati opet s takvim postavkama pa ne dirati airplane... Htio sam reći da ariplane mod nije nikakav poseban trik, nego gašenje i ponovno paljenje "antene".

Prije nego sam čuo za to nije postojao nikakav način da dobijem više od 1,5-2 dana...osvjetljenje na najmanje, ne paliti wlan, 3g, pričati što manje, ne slati poruke...i opet mislim da ne bi izdržao 2 dana (48h). Morao sam ga po noći puniti da mi sutra dan nekada ne crkne...Sada mi 58% s 20 sati normalnog korištenja...normalno bih prije očekivao 28% ili tako nešto...i prije spavanja ga stavljao na punjač. Večeras ga ne moram na punjač jer vjerujem da neće crknuti do sutra navečer u ovo doba (bar se nadam)...

Ako nemaš taj problem odlično - koji mob imaš? Možda 2.3.x android?
    Jedino neznam dal će mi se ponovno pojaviti taj problem ako nestane 3g signala, prijeđe na gsm pa nazad na wcdma - dal će dalje biti 0%...bumo videli!

stargazer Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kod Androida ti ukratko vrijedi: free ram is wasted ram
    Nema nikakvog pisanja po cacheu, štogod to bilo. Ako je app u backgroundu, on je inaktivan proces i pri svakom paljenju troši manje procesorskog vremena nego kada se pali "na friško".

Desire je mob, 2.3.7. Mob ti u svakom slučaju ne bi smio biti bez signala. Tih 50% je po meni prije neki bug u prikazu ili mi ne znamo što to točno znači...

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vidjet ću kroz par dana kako se ponaša, a na osnovu ovoga što mi je izdržao cijeli dan i još ostalo preko 50% bih rekao da sam prezadovoljan - bilo do prikaza ili čega god, mobitel sada mogu puniti svaki drugi dan umjesto svaku večer

Znam to za free ram wasted ram, samo moj mob ima jaaako malo rama - i kada imam 25mb slobodno onda duže treba da se recimo pokrene opera, igra i sl. A zna i izbaciti iz igre - tj. valjda mob oslobađa memoriju i ugasi aplikaciju (pretpostavljam).
    Ukratko, primjetim da oslobađa memoriju cashiranjem ili stavljanjem u background jer recimo ako se desi poziv treba mu vremena da očita ime pozivatelja i sliku...dok se to ne dešava kada ipak ima koji megabajt memorije - nije bitno što je wasted, bitno da se ima odmah gdje učitati nova aplikacija (bez nekog androidovog managmenta, onda se dešava lag)...a to mi onda utječe i na widgetlocker, i launcherPro, pozive, sms...Nema ništa lag-a kada s ATK pogasim operu,fejs,my backup...on bi čudesa od programa imao u memoriji da se njega pita...

Da imam 512mb RAM-a ne bi me to sekiralo, ali sa 128 ipak trebam ubijati rijetko korištene aplikacije.

Da, sad sam se sjetio, aplikacija BIG caller id mi nije uvijek se pokretala ako imam malo rama slobodno, nego bi sa zakašnjenjem se pokazala slika...a kada zatvorim market i tu i tamo koju manje potrebnu aplikaciju BIG caller id radi perfektno
    Inače - preporuka za BIG caller id, značajno bolje od Fullscreen caller id...
    Zadnji uredio mlesic : 10-12-2011 u 01:05

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo izvještaja o korištenju baterije s airplane trikom:

Razina baterije preostala: 4%
    Korištenje: 1d, 21h, 20min
    Od toga neaktivan 40% ili 1d,18h 24min
    STANJE ČEKANJA ĆELIJE 26%, nema vremena bez mreže
    Zaslon 25% ili 2h, 56min (40% jakost osvjetljenja
    Sustav android 5%, proc 25min, proc u prednjem 3min
    Glasovni pozivi 3% ili 1h 13min
    Copilot 3%, tj. GPS - 16min
    Još je bilo jedno 3% wlan-a, sada nevidim u info (20-30min)
    Data on tj. 3G surfanje s operom mini negdje 1h ukupno
    Pokoji sms

Zaključak: Prezadovoljan sam! Mobitel je izdržao dva puna dana - s ovih 4 % vjerujem da bi izdržao još bar 2 sata ako ne i više..postoci stvarno sporo opadaju, duplo sporije nego prije.
    Mobitel sam koristio recimo bez štednje - sat vremena razgovora, sms, internet, malo wlan, malo 3G, snimao sam video par minuta, slikao par slika, koristio led svjetiljku par minuta, gledao video i slike na maksimalnom osvjetljenju par minuta,koristio navigaciju 15-ak minuta s time da je tražio satelite par minuta... Evo, sada imam 2 dana korištenja bez problema. Prije je to bilo 1 dan bez problema.
    Cell standbay je sada 26% u ukupnom korištenju, prije je bio preko 50%.

Napraviti ću još par testova tako s par ciklusa punjenja - npr. sljdeći ću ga opteretiti još više, popaliti ću razne aplikacije, market, BT-slušalicu..pa da vidim kako se ponaša. A baš me zanima koliko bi izdršao dana samo na standby - da ga skoro ne koristim uopće...tako da moj zaključak za sada je sljedeći: Nakon ovoga airplane trika postoci opadaju duplo sporije! Naravno, kada se koristi nešto tipa zaslon, gps, i sl. onda cucla bateriju po propisu kao i inače. Ali glavna stavka u kojoj je mobitel je standby - a to mi se definitivno udvostručilo...

Jel ima kakav battery info alat kojim bih mogao dobiti točne informacije o potrošnji - mislim znam da ih ima nekoliko ali obično oni kao proces sami troše podosta bateriju, ali bilo bi dobro da dobijem neku točnu analizu, ovo moje je odokativno...

p.s. sorry na dva posta jedan za drugim, ali reko da ih ipak odijelim...

Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Xiaomi Redmi Note 4x
    Operater
    Tele2/ bonbon
    Bodovi
    26.050
    Nivo
    39
    Bodovi: 26.050, Nivo: 39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @mlesic
    Reci mi da li se mora ponavljati taj airplain trik nakon svakog restarta/gasenja ili to napravis jednom i miran si?

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nakon restarta treba ponovno napraviti - ali koliko sam shvatio ovi novi androidi imaju 0%, tj. izgleda da na njih ne utječe...

Sada počesto punim mobitel jer sam se zarazio sa Air Control Lite igricom...cucla bateriju ko ludo...Ali čak i s počestim igranjem mobitel mi izdrži po cijeli dan...a kada padne na 20-30 % to me ne sekira i ne tražim panično utičnicu - jer ako ga ne koristim izdržat će još satima...čak i 10 % znači još popriličan broj sati...

Cell standby mi se definitivno smanjio kod normalnog korištenja, prije je bio najveći potrošač baterije sa preko 50ak % uvjek, a sada je ispod 25%...drugim riječima, GSM/3G signal mi troši manje baterije.

Dovoljno je ugasiti upaliti ariplane mod i to je sve - uštekavanje punjača samo resetira brojač ali ne utječe na "trik" sam po sebi...Također, kada dođem u neku zgradu i izgubi se 3G signal, mob uhvati EDGE i onda kasnije ponovno vrati na 3g - ali 0% ostaje i dalje, tj. ne raste...čini mi se da trik i dalje djeluje - jedino ga restart poništava!

Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Xiaomi Redmi Note 4x
    Operater
    Tele2/ bonbon
    Bodovi
    26.050
    Nivo
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @mlesic
    Reci mi kako se na engleskom zove "Stanje čekanja ćelije"?
    Da li je to cell standby jer se na mom androdiu 2.3.4 takodjer to pojavljuje?!?!
    I to sam ga jutros upalio (bio je isljucen preko noci) i prikazuje cell standby=19% i cijelo vrijeme je na only GSM.

EMP moderator Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    40
    Bodovi
    32.026
    Nivo
    43
    Bodovi: 32.026, Nivo: 43
    Bodovi: 32.026, Nivo: 43
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da, to je to. Osim airplane modea, vi koji često koristite 3G/HSDPA možete isključiti i fast dormacy. Dobit ćete još malo na bateriji. Već sam pisao negdje o tome... Korisnici MIUI ROM-ova ne moraju ovo raditi.

stargazer Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao 10aLEX Pregledaj post
    I to sam ga jutros upalio (bio je isljucen preko noci) i prikazuje cell standby=19% i cijelo vrijeme je na only GSM.
    Cell standby će ti se uvijek pokazivati i nije on sporan nego kada klikneš na njega imaš stavku "time without signal".

14. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jel može koja riječ više o fast dormacy - ukratko što je to, što čini, kako se isključi i koja je razlika sa uključen fast dormacy i isključen f. dormacy?

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Odgovora: 0
    Posljednji post: 16-04-2009, 22:15
  2. Nokia symbian trick - fake?
    By vjeko in forum Općenito
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 25-01-2008, 18:48
  3. A nick of time!
    By Sator in forum Aplikacije
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 29-10-2007, 23:08