Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8
    Hardcore forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Mar 2004
    Mobitel
    Nokia 6630
    Operater
    vip
    Godina
    82
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Olympus - µ-mini ili Sony dsc T1?

Dakle koji od ova 2 fotica? Namjena bi bila amatersko slikanje, pa me sad zanima dali se isplati izdvojit nesto vise novaca za sony T1??

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Brunek
    Dakle koji od ova 2 fotica? Namjena bi bila amatersko slikanje, pa me sad zanima dali se isplati izdvojit nesto vise novaca za sony T1??
    Prije svega da rijesimo o kojem se tu tocno Olympusu radi! Naime postoji Olympus Stylus Verve digital sa 4 MP i nesto noviji Olympus Stylus Verve digital 5 sa 5MP! Pretpostavljam da si ti mislio na ovaj prvi sa 4MP, pa dalje pisem prema toj pretpostavci!

Ovdje stvarno nema dvojbe! T1 je toliko bolji aparat da bi i opravdao i daleko vecu razliku u cijeni!
    Prije svega kvaliteta kucista. T1 ima jedno od najkompaktnijih i najkvalitetnijih (full metal) kucista koje sam sreo u ultra compact klasi aparata! Pored toga i njegov izgled je bez mane! Posjeduje i CCD rezolucije od 5MP, sto mu takodjer daj prednost pred Olympusom (4MP)! Zatim objektiv: U T1 ice to je 38 -114 Zeissov objektiv izuzetnih karakteristika s obzirom na svoju velicinu (dakle opticki zoom 3x), u Olympusa objektiv je 35 - 70, po meni primjetno slabije kvalitete i kako se vidi manje izvlake (opticki zoom 2x)! Vezano uz objektiv: samtram kako je vec mnogim testovima, recenzijama, nagradama i iskustvima korisnika dokazano kako Sony - jeva T serija ima najkvalitetnije objektive u ultra compact klasi, pa se ta njihova karakteristika uvijek navodi kao izrazita prednost u odnosu na ostale (mogucnost zooma i macro opcija ti je valjda jasna i sa primjera slika koje je Whiteboy postao)!
    Nadalje spominjem da Olympus nema mogucnost manuelnoga fokusa dok T1 ica ima! Ne znam koliko ti je to vazno, ali svakako je plus za T1!
    A sad jos dvije velike prednosti T1 ice.
    Prvo display: definitivno jedan od najboljih koje sam je vidio, 2,5 incha velik izuzetne rezolucije i kontrasta, stvarno je uzitak slikati i pregledavati fotke na navedenom displayu (Olympus ti ima 1,8 incha display daleko losije rezolucije)!
    Drugo movie mod: T1 ima mogucnost (naravno ukoliko imas adekvatnu mem karticu, Whiteboy je vec spomenuo koju bi trebao imati) snimanja filmica u rezoluciji 640x480, 30 fps, dok Olympus ima samo 320x240 i to 15 fps, dakle daleko losije!
    E i jos jedna sitnica, sa T1 icom dobivas cradle, dakle za punjenj i povezivanje s kompom (po meni daleko elegantnije rijesenje od klasicnoga sa kablovima)!

Ako dvojite izmedju spomenutih aparata, mislim da je iz navedenoga jasno sto kupiti!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Hardcore forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Mar 2004
    Mobitel
    Nokia 6630
    Operater
    vip
    Godina
    82
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    puno hvala na odgovoru i mislim da cu se strpit jos neko vrijeme dok sonyu ne padne cijena, a onda cu si ga piknut!

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Brunek
    puno hvala na odgovoru i mislim da cu se strpit jos neko vrijeme dok sonyu ne padne cijena, a onda cu si ga piknut!
    Nema na cemu! Imam i jos jedan savjet, ako stvarno mislis T1 icu ubosti! Naime, vec ju je sada prilicno teski naci i kupiti, nema je u ponudi niti jednoga vecega uvoznika foto opreme u hr! Name T1 je aparat koji je izisao 2003. godine i vec ima dva nasljednika T3 i T33 takodjer biseri ultra compact klase! Najavljuju se i neki novi!

Tako da ako mislis uhvatiti jos koju T1 icu kupuj sada, jer cijena vise nece padati, zato jer aparat vjerojatno, nakon prodaje zaliha koje su trenutno na raspolaganju (ako ih uopce jos i ima), aparat vise nece biti dostupan!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tako je, aparat ćeš sve teže naći i cijena kakva je sad teško da će još padati. Ja sam samo jedan dućan našao da košta 2500 kn, u ostalima je oko 3000 kuna i te dućane uglavnom možeš naći na www.nabava.net ali ovog fotića je sve manje tako da požuri. Ako ti je trenutna cijena prevelika, ne trebaš ni čekati na T1, eventualno na T3, ali njemu će cijena jaaaako sporo padati.
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Super-forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    HTC Desire, iPhone
    Operater
    vip,t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ali zar nije on tražio aparat za amatersko slikanje?
    ako je tako onda je po meni bolje kupit olympusa jer
    ćeš se s njim puno lakše snalazit nego sa sony-jem
    a da i ne govorimo da ćeš uštedjeti 500-1000 kn

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    3 months registered

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    SE K800 napokon! K510
    Operater
    VIP
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa zar nije T1 2500 kn, a mali Olympus 2300??
    Nije bas neka razlika u cijeni.

I to sto T1 ima vise opcija, ne znaci da je i kompliciraniji za koristenje.

Super-forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    HTC Desire, iPhone
    Operater
    vip,t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Olympus je sada na akciji za 2000 kuna i kao poklon uz njega dobiješ
    torbicu i xD card od 64 MB,znači još 200 kuna uštede!
    to su stavili ove starije modele od 4 MP na akciju jer je sad nedavno
    izašao model od 5 MP.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Download Uputstava za sve mobitele
    By Downloader in forum Općenito
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 01-11-2009, 14:27
  2. Sony DSC P73, S40 vs Fuji A340 vs Olympus C 310
    By //Wild-Boy\\ in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 33
    Posljednji post: 17-05-2005, 22:36
  3. Olympus C765 ili Sony DSC V1
    By Flashy in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 14-05-2005, 15:47
  4. Sony Ericsson novosti
    By KaKaV NeReD in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 16
    Posljednji post: 10-03-2003, 23:45

Bookmarks

Pravila postanja