Pozdrav!
Radi se o desktop računalu mog kolege. Kupio ga je prije nekoliko godina novog,ja sam mu instalirao OS i od tad radi ko grom pa i danas ali ima jedan manji problem kojem ne vidim riješenje.
Naime,počeo je gubit pamćenje i kod svakog uključivanja računala (uz to što ga se isključi iz struje za vrijeme dok ga se ne koristi) nema zapamćene postavke u BIOS-u pa svaki put daje napomene da postavke nisu kako treba podešene i da se stisne šta ja znam F12 za defaultne ili da se sa DEL uđe u BIOS i ručno podesi. Ja kažem kolegi da uzme bateriju novu i da to riješimo po kratkom postupku. On je uzeo novu 32 bateriju i nakon što sam ju zamijenio,palim komp,riktam sve moguće postavke,sejvam i idemo. Sve 5 do idućeg iskopčanja iz struje. Ja reko,valjda je ta baterija odležala u trgovini dosta pa je i ona prazna pa smo uzeli u drugoj trgovini novu al opet isto...
Postavke i vrijeme s datumom drži dok je uključen u struju a nakon toga ćorak. Što se tu još moglo desit? Ne muči mene to previše jer same defaultne postavke nisu neki problem,nije problem stisnut F12 kod svakog boota već me *ebe šta mu je profil ventilatora na defaultu blentav pa vent ide jako brzo i iritira zvukom pa ga ja u postavkama usporim na neki drugi profil koji manje galami,al đaba mi kad mi ne pamti postavke a kolega nije upućen da to svaki put po BIOS-u šteluje...
Da čujem šta imate za reć.
P.S Po potrebi ću naći koja je ploča,pa javite jeli toliko bitno.

Odgovori uz citat

Bookmarks