Zanima me koju titulu dobijes poslije 3 godine na TVZ-u, a koju onda nakon jos dodatne 2???
Dali je moguce nakon tih 5 godina ici na doktorat????
Zanima me koju titulu dobijes poslije 3 godine na TVZ-u, a koju onda nakon jos dodatne 2???
Dali je moguce nakon tih 5 godina ici na doktorat????
nakon 3 godin dobiješ titulu: bacaleraus (ili kako se već piše) iliti po naški Prvostupnik (mislim da je puni naziv: prvostupnik struke)
nakon dodatne dvije godine si: specijalist
BTW: ima tu ljudi koji studiraju na TVZ-u. samo je pitanje koji si smijer...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
FER i TVZ iako srodni, nemaju iste titule, a ni isti program. FER je uz to sveučilišni studij, a TVZ stručni, što recimo znači da diplomski možeš upisati ako si završio 3 godine FER-a po bolonji na TVZu, ali s TVZ-a ne možeš na FER.
BTW budi sretan što su FER i TVZ po mnogočemu različiti, tim više jer si na TVZu![]()
Zašto da bude sretan?
Koliko sam ja upućen u stanje stvari, (a i poznavajući neke ljude koji su na FER-u, tj koji su ga završili, a nisu sa ovog foruma), nakon 3 godine i na FER-u i na TVZ-u si skupio 180 ECTS bodova. A i studiranje na FERu nije isto kao i prije Bolonje (zbog raznih načina [zadaće i sl] skupljanja "bodova" za ocjenu iz nekog predmeta).
FER je težak (bar je bio prije bolonje), (poznanik kaže da to više nije to), ali se nemože ni za TVZ reći da nije težak.
ako nećeš učiti, nećeš ni proći ispite. (koliko god neki tvrdili da je to samo veleučilište, da je lagano i sl.)
zadaća, bodova iz predavanja i sl je bilo i prije bolonje.
najbitnija razlika u samom izvođenju nastave u odnosu na sve druge fakultete jest ta da na FERu po bolonji ne postoje ispitni rokovi, tako da se godina može pasti već polovicom prvog semestra. Naime, student na FER-u ispit može polagati samo jednom, točnije postoje kolokviji, kod nas se to sad zove međuispiti i predmet se daje samo i isključivo na taj način. Ako ne iskolokviraš, ponovan upis predmeta i automatski pad godine jer nema prenašanja niti jednog predmeta.
ali to sad nije tema ove teme, ja ću samo reći da niti jedan faks nije lagan
pošto nije sveučilišni studij dobije se nakon tri godine titula stručni prvostupnik inženjer uz naznaku struke i 180 ECTS bodova , a nakon 5 godina specijalista i 300ECTS ,
što se tiće doktorata , više je iznimka nego pravilo glede prebacivanja na sveučilišne studije zbog manjeg obujma gradiva ... možda sa posdiplomskim specijalizacijama prvo , pa nakon toga ako se ima dobar prosjek može se dopustit prjelaz na znanstveni studij ( al ovo zadnje treba provjerit, ne stojim iza toga)
www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
ako se ne varam, nakon 3 godine na FER-u si "znanstveni prvostupnik"
tako da zapravo titule i nisu skroz iste...
i na TVZ-u imaju kolokviji, ali samo iz 2 predmeta zadaća nosi dodatne bodove koji pomažu da se iskolokvira predmet.
svi ostali ispiti imaju usmeni.
(mislim da sam ti to čak napisao u onom PP-u o TVZ-u)
Da, ni jedan fax nije lagan... to stoji...
@Black_Hawk: i ja studiram elektrotehniku na TVZ-u, samo što su se neki profesori promijenili u međuvremenu... možda je to bolje, možda lošije...
pa ako imaš koje pitanje, samo pitaj...![]()
Mora se razlikovat akademske od strucnih naziva . magistar struke se dobiva nakon 5 godina godina sveucilisnog studija,a nakon 5 godina strucnog studija naziv specijalista. isto tako drugaciji pravilnici uredjuju posebno akademske a posebno strucne nazive
www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
Imaju li polaznici TVZ-a normalna studenska prava, poput X-ice, besplatnog javnog prijevoza i sl.?
tako je... evo ja sam sad vec druga godina tvz-a pa znam sve... ako koga zanima nek samo pita![]()
Zakon, hvala! Sad mi je definitivno TVZ alternativa ako ne uspijem FER...Na kojoj se uopće adresi održavaju predavanja za smjer računarstvo, je li sve na jednom mjestu ili je raštrkano po gradu?
Lijep pozdrav ljudi!!
Buduci da sam nov ovdje zanima me nesta... Ove godine sam upiso stručni studij informatike na TVZ-u, prva godina, pa me zanima gdje se odrzavaju predavanja za Informatiku?? jer koliko znam svi studiji nisu na istim lokacijama, a koga god pitam nitko nezna, a buduci da ste vi tu sa TVZ-a pa se nadam da ce mi netko odgovorit...
Hvala unaprijed!!
Gadno su zeznuli studente s ukidanjem rokova,ti prakticki nemas pravo na gresku na tako teskom studiju a uz to sve nie to vise onaj FER prie bolonje,etf u osijeku je trenutno u prednosti..a sto se samog prijemnog tice,spremaj se za alternativu jer ako nisi odlikas tesko da ces imat ikakve sanse za upis![]()
Što se tiče ovog za upis, ne slažem se... Dovoljno ti je čak da se dobro pripremiš samo za matišu i uz slabe ocjene ćeš se upisati bez nekog velikog problema
EDIT: čim sam ovo postao došlo mi je iz guzice u glavu da od ove godine nema više onog klasičnog prijemnog, tako da sve ovo što sam rekao pada u vodu... my bad![]()
Apsolutno svi koji misle studirat moraju polagat državnu maturu, kako bi drugačije sastavili rang liste?
Koliko vidim ne postoji specijalistički studij za računarstvo, samo za informatiku. Sad me zanima, mogu li se te dvije godine specijalističkog studija informatike upisat sa završenim stručnim studijem računarstva ili se može samo sa stručnim studijom informatike? Hvala!
da mozes upisati te dvije godine informatike , samo neznam tocno dali trebas polagat kakvu razliku predmeta...
sveusvemu nije loš tvz-a ali je veliki problem sto diplomski studij nemres skoro nigjde na sveučilistima zavrsiti , nedopustaju to svi fakulteti ..pa nemozes dobiti bas titulu magistra , nego se moras zadovoljiti sa ovom sta ti tvz nudi - specijalist! :/
Bookmarks