evo mogu ja dati jedan prijedlog
znaci omnia 7, baterija odradi 2 dana bez problema, odlican i velik display, kamera vise nego dobra, brz OS koji se updatea svako malo, kvalitetna izrada, skoro sve bitnije aplikacije imaju...
dakle doslo je vrijeme za novi phone,naravno ne iphone
nisam siguran da zelim dati toliko novaca za telefon,ali ipak sam skupio sa strane 2000kn,pa ono...sta bude, htjeo bi proci sto jeftinije, ali mi je glupo kada vec kupujem nesto novo(ili polovno iz oglasnika) kupiti neki teski krs, tj nesto sto nije "pametni telefon", iako iskreno...nisam siguran koliko mi je tako nesto potrebno, jer i ovako mi komp, igrice i ostale gigabidze oduzimaju puno vremena, koje bi mozda bilo bolje iskorititi u kontaktu sa ljudima uzivo, nego online.
ali to nije tema ni ove teme, a ni foruma...sa tim se vec sam moram boriti.
imao sam prije nekoliko godina Nokiu E90,pa i N95 nakratko,i bili su ok...ali nisam ih htjeo zadrzavati...tako da novi telefon, svakako mi nece biti PRVI smartphone koji koristim.
pa eto, po oglasima vidim dva gore navedena modela koja mi se cine prilicno slicnima,a i cijenom su tu negdje i cini mi se da cu izabrati jedan od njih.
xperia mini pro me privlaci zbog tipkovnice,ali ona nije nuzna...tako da i obicna Mini dolazi u obzir, pitanje je prije samsung ili SE!?
bitan faktor mi je kamera, jel mi je vec preko glave propustenih kadrova za slikanje,ali ne trazim nista vrhunsko....tek toliko da mogu ovjekovjeciti bitne trenutke u situacijama kada ne nosim fotic sa sobom.
kamere na oba modela su slicne kvalitete, ekrani takodjer...aba su androidi, pa broj aplikacija nije ni sporan (iako, od svega bitno mi je da ima web preglednik,kalendar, vr. prognozu i besplatnu navigaciju...sve ostale aplikacije su mi nebitne, ili manje bitne) mozda najbitnija stavka mi je baterija,jer ne zelim bas svaki dan puniti istu.
molio bih vas za prijedloge i savijete.
koje su glavni aduti jednog i drugog modela,a koje su im mane!?
ukoliko imate neki 3. model na umu, u tom cjenovnom okviru slobodno recite, jedini mi je uvijet da ukoliko je taj model sa trzista rabljenih,da ima jos garancije jer mobitel koji sada kupim ne namjeravam mjenjati bar godinu i pol. isto tako, nije da mi se bas zuri,pa ako znate za nesto sto bi moglo biti vrijedno cekanja mjesec-mjesec i pol, svaki savijet moze biti vrlo vrijedan. meni osobno se svidjaju ove nove, tek najavljene nokijice(700,701),ali pitanje je kada ce biti dostupne kod nas. (mozda i "stariji" modeli c7 ili c6 dolaze u obzir za kupnju...). jos ako postoji neki duos android ili symbian,zanemario bi mu sve ostale mane
hvala unaprijed.
evo mogu ja dati jedan prijedlog
znaci omnia 7, baterija odradi 2 dana bez problema, odlican i velik display, kamera vise nego dobra, brz OS koji se updatea svako malo, kvalitetna izrada, skoro sve bitnije aplikacije imaju...
"all in one"
Ako ti se svidja WP7 onda Samsung Omnia definitivno. 4 inca,Super Amoled ekran,vrhunski! Samo je pitanje kako ti se svidja WP7
A izmedju ova dva ja bih izabrao mini pro,jeste da ima dosta manji ekran ali mi je nekako prava mala zvjer i plus ona mocna qwerty tastatura (a sa druge strane Samsungov procesor radi na 800Mhz dok je SE na 1Ghz sto je nekako minimum za Android,mada je i Ace odlican mob)![]()
Nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)))
iskreno, nije mi ta omnia ni pala na pamet, mada mi se cini zanimljivom...morao bi jos malo prouciti teme o njoj. do duse, na gsm areni sam procitao da nema flash, multitasking,copy/paste, divix podrsku, sto su ozbiljne mane...no taj tekst je pisan prije godinu dana kada je model izasao, pretpostavljam da se nesto od tada i promjenilo. proucicu to....
nisam jos uzivo vidio xperiu mini, pa da procjenim da li je ekran premali za rad ali kao so stevan rece, i galaxy ace je odlican...nekako mi se ta 2 bas svidjaju. a sad da li cu izabrati nekog od njih,jos nisam siguran. u svakom slucaju hvala...i svaki dalji prijedlog ili savijet je dobrodosao
wp7 jos nema podrsku za flash, doduse meni ne fali nimalo al kako kome... multitasking i c/p su sad podrzani, dok divx nije... al zune svaki video prekonvertira prilikom transfera u mp4
oba ova androida su neki srednji segment, dok je omnia ipak premium model s vrhunskim perfomasnama i hardverom te sve radi jako jako fluidno... ako ti odgovara wp7, neces naci bolji mobitel za te novce...
a od ta dva androida, ja bi uzeo samsung.. xperia ima pre pre malen display za moj ukus i moje prste..
"all in one"
Evo, moja sestra si je jucer kupila Xperiu Mini Pro, i zadovoljna je. Ja sam probao tipkati po qwerty tipkovnici i mogu reci da je odlicna, gumbi su dovoljno izboceni i nisu pretvrdi. Za brzinu sucelja se ne moras ni brinuti. 5mpx kamera, definitvno mogu svrstati medju boljim kamerama, usporedjivao sam svoj Defy i Mini Pro po mraku slikati, bez bljeskalice, u pokretu (u autu) da slikam kao ulicne lampe i cestu. Xperia je napravila odlican posao, sto sam se zacudio, dosta su ostre, ali ima nekih mutnih dijelova, dok na Defy-u slika je bila skroz mutna.
Ja imam ogromne ruke, pa mi je mobitel onako majušni, al je tezak za pop*zdit, ekran je odlican, kutevi gledanja su odlicni, mogao bi cak svrstati u kategoriju retina zaslona. Pixeli se vide, ali ta "mala" rezolucija na malom ekranu se ne primjecuje toliko. Nema nikakvih kritika oko koristenja ekrana, jer je solidan, nije ni premali a ni preveliki, taman![]()
Sony Xperia S-Sony Xperia Mini Pro-Samsung Galaxy SII-Samsung Nexus S-HTC Flyer[/U][/B]-HTC Sensation-Motorola Defy-iPhone4-Xperia X8-Galaxy 3-GalaxyS-Hero-Pulse-8800-i3G-5800-6288-KU990-6131-W760-W910-K800-K750-D750-K700-3660-CF62-C65-C35-OT 300/OT Easy
tnx andro.
dosta korisnih informacija. volio bi se jedan dan poigrati sa nekim WP7 telefonom da vidim kakav je to OS, ali i mene trenutno nesto vuce u SE...samo, kao sto rekoh jos ga nisam drzao u ruci ni obicni ni pro, dok sam sa Aceom sasvim zadovoljan, s obzirom da sam ga malo isprobao.
i bas me cudi kako ti modeli jos uvijek nisu u ponudi nasih operatera u prepaidu, jer bas ti uredjaji su kao stvoreni za to. a da idem na pretplatu nema sanse, dosta e bilo 10 godina vipa i telaca.
dakle to su uredjaju koji bi trebali biti oko 1500kn, sto je mislim vecini prihvatljiva cijena....a oni i dalje nude samo one najjeftinije-uglavnom pretpotopne i one nove,ali najskuplje, umjesto da se trude ubacivati nove i aktuelne modele,dostupne "skoro" svima
ja isto koristim omniu 7 i samo riječi hvale! Copy/paste je već tu a sa nadogradnjom dolazi i multitasking i aplikacija za led lampu što je bitno! sve ostalo sam ultra zadovoljan telefonom a sam wp7 može još nadogradnjama samo biti bolji... baterija pak uz dobru uporabu traje dan ali može se izvući na 2 dana uporabe poziva i sms-a. Ali ipak je to ekran milina pa mu se oprašta!
od ostalog bih ti preporučio ipak već "stariju" SE x10 sa 4" isto ekranom a za te novce se već nađe i nova!
Život je jedno, stvarnost sasvim drugo!
Bookmarks