Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Hybrid View

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2009
    Operater
    BonBon
    Godina
    30
    Bodovi
    15.229
    Nivo
    29
    Bodovi: 15.229, Nivo: 29
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

PC odbija bootat Windows 7 sa HDD-a

Dakle, imam jedan golemi problem.
    Ukratko, kada god upalim komp, on ga diže sa one skrivene particije (pa mi ponudi system restore i te gluposti), i jednostavno odbija uopće ikakvu komunikaciju sa 2 particije koje se koriste (C: i D, kao da ne postoje, mrtve, neznam. Ali kada bootam Ubuntu preko sticka, učita mi HDD normalno, bez problema, sve pet....
    E sad par riječi dodatnih: buraz je uglavnom jedini koj boravi na tom kompu, i kolko ja znam, od kad sam ja prestao sa korištenjem tog kompa (2 tjedna nakon što sam dobio laptop), komp se počeo smrzavat, rebootat sam od sebe, kojekakvi manevri, ma svašta nekaj. Pa ne učitava CD-DVD driveove, čuda svakava I to smrzavanje je krenulo sve češće i češće, buraz skida sve više i više torrenta (i onda gasi NOD32 kad javi da je skinuo virus jer mu "Neda da instalira igricu!" ), i neki dan je (ako se dobro sjećam..) igrao CoD, i smrzo se. I tako je buraz još malo prčko (normnalno, bezuspješno), i sad je opća panika u kući, on misli da se moraju staviti novi Windowsi (a onda tata gubi svoju golemu kolekciju slika, dokumenata, bla bla...), pa tata neda (a nedam i ja).
    Eto, valjda bu neko imal barem neku ideju, jer ovo je očaj više, komp je star 4 mjeseca (ili manje, uglavnom prilično je nov, fala bogu pa i skup), a ja sam izgubio živce, a pošto je počela škola, nemam sad više ni vremena da prčkam po njemu... Trenutno ga skeniram od onih Bad sectora.
    Napomena modovima: ak sam fulal podforum, ja se izvinjavam, al ovo mi se činilo nekak logično da stavim odvije..
    Eto, valjda sam sve napisal ak neš fali, pitajte, nemrem se ničega sjetit više
    One day, sky went blue...

Moderator Postignuća:
    SocialVeteranOverdrive25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Xiaomi 14T PRO
    Operater
    A1
    Godina
    40
    Bodovi
    45.488
    Nivo
    52
    Bodovi: 45.488, Nivo: 52
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Za ubuduće: Sve bitno drži na particiji gdje NEMA Windowsa da kasnije ne plačeš ili pak na vanjskom HDD-u.
    Za danas: Spasi s Ubuntua ili pak čupanjem diska van i spašavanjem s drugog kompa važne podatke tvoje,tatine i sl.
    Za sutra: Metni nowe Windowse,ove ste usrali do te mjere da nema smisla krpat manje više.

SMSator Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    LG L90 Dual
    Operater
    vip TELE2
    Godina
    45
    Bodovi
    68.694
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.694, Nivo: 63
    Bodovi: 68.694, Nivo: 63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ništa se ne gubi ako možeš pokrenut bilo kakav OS kojim se da kopirati tu kolekciju slika,dokumenata i ostalog sa C: na D: particiju ili barem vanjski disk i dok je sve u redu sa diskom na kojem se nalaze podaci.
    Za ostatak vidi neko od ovih rješenja.

Moderator Postignuća:
    SocialVeteranOverdrive25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Xiaomi 14T PRO
    Operater
    A1
    Godina
    40
    Bodovi
    45.488
    Nivo
    52
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    S tim da preporučujem ta riješenja isključivo nakon spašavanja podataka. Ako što pođe po zlu,tko će te trpit?

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    t-mobile
    Bodovi
    7.628
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.628, Nivo: 20
    Bodovi: 7.628, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo ovako. Stavi instalacijski od sedmice (pretpostavljam i nadam se da to koristis), nakon ucitavanja setupa izaberi jezik, odi na Repair your computer, zatim Use recovery tools that can help fix problems starting Windows. Pokreni Command prompt iz opcija.

I sada upisi:
    1. DISKPART
    2. list disk (izlistat ce ti diskove prema velicini, uz odgovarajuci broj. Npr ako je disk s windowsima oznacen s X, koji ce biti broj od 0 na vise pises: select disk X)
    3. List partition
    4. Na isti nacin kao i disk odaberi particiju sa select partition X gdje je X broj particije s windowsima
    5. Active
    6. Exit
    7. Exit
    Sada si ponovno u meniju s izborom alata, odaberi Startup repair.

Nakon toga:
    1. Bratu samar
    2. Postavis account i particiju za njega,
    3. Bratu samar

EDIT: evo sada sam provjerio sve korake na računalu, ovo će ti postaviti aktivnu particiju na onu gdje treba biti MBR (master boot record), a nakon toga će popraviti MBR na toj particiji ako je nešto s njime bilo. Sedmica ima odlično sređen postupak oporavka od situacija kad se ne može bootat, i ovo je najprecizniji. Ako i nakon toga ne bude htio bootat, imaš neki drugi problem. ALi nemoj odustat, sve se da sredit.
    Zadnji uredio Corunir : 07-09-2011 u 11:35
    Pobjeda u svađi na forumu je kao pobjeda na Specijalnim olimpijskim. Ni jedno ni drugo ne umanjuje činjenicu da si retardiran

Forum Admin Postignuća:
    SocialYour first GroupVeteranTagger First ClassOverdrive

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    Nokia 8, Xperia X Compact
    Operater
    tomato, Vip
    Godina
    33
    Bodovi
    57.688
    Nivo
    58
    Bodovi: 57.688, Nivo: 58
    Bodovi: 57.688, Nivo: 58
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I ako ti brat svako malo syebe Windowse (što mi je prečudno jer Win7 je teško syebati, ja svoje imam godinu dana i brzi su kao i prvi dan) onda napravi image HDD-a.

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2009
    Operater
    BonBon
    Godina
    30
    Bodovi
    15.229
    Nivo
    29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eto hvala svima, pričam kad se vratim iz škole.
    Ja imam sve spremljeno na drugo particiji, ali tata nema, eto, pametni su ovi moji
    Al eto, moj buraz uvijek uspije nekaj napravit sa kompom. Sad mu stavljam Limited Acc, sam si je kriv. To mi je i tata reko da napravim
    Jos jednom hvala, javim ako uspijem kaj spasit, napravit..

EDIT: evo mali apdejt
    Stavim USB sa ubuntuom, i nekaj mi sroljka, neće ga dignut.
    I aj, stavim ja win.7 cd, i dobijem poruku da je oštečen file E:\Nix\Need.For.Speed bla bla. A ubuntu sam na stick stavljao isključivo da maknem taj file, koj ne postoji tamo. Ko sad tu koga, neznam, al idem ja dalje.
    @Smuc: haha pa nebi ja tu kukal kad bi si pobrisal HDD bez backupa, pa nemam ja tamo nikaj svojega

EDIT 2: evo probao sam ovo šta mi je gore rečeno, 2 su particije, 1 je skrivena (na njoj je zapravo instalacija od windows 7...). Koju god drugu particiju odaberem, piše da je Unknown on (Unknown) Local Disk. Sve čudnije i čudnije postaje. idem ja njega ipak dizat sa ubuntua nekak

EDIT 3 (ako bog da i zadnji -.-): prilažem jednu sliku na kojoj se vide particije. C: je ona sa windowsima (trenutno je nekim čudom odabrana, odbija ikakav boot, javlja neku grešku), D je trebala bit 2. particija (koja je tu E: ). U D: je mapa Temp (u kojoj su neki text dokumenti), ovo X je "skrivena" particija sa koje se boota ak nekaj ne šljaka (ali ipak ga ja bootam sa CD-a). Evo slike.
    Imajte na umu da sam probao sve kaj znam, da nije problem, nebi ni pitao ovdje, prvi puta imam ovakav čudan problem
    Zadnji uredio fico45 : 07-09-2011 u 17:19
    One day, sky went blue...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Odgovora: 3
    Posljednji post: 21-11-2010, 11:51
  2. Maticna ne zeli bootat nista...
    By .:Kristijan:. in forum Stolna računala
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 24-08-2009, 18:46
  3. K610i odbija paljenje
    By Gargamell in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 19
    Posljednji post: 06-02-2009, 18:00
  4. HT odbija prijenos linije
    By veljko77 in forum Internet Service Provideri (ISP)
    Odgovora: 32
    Posljednji post: 28-12-2008, 19:14
  5. MPx200 Odbija Flash
    By A112 in forum Windows Mobile
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 04-06-2007, 10:20

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove