.sis fajlovi su samo za Symbian OS. Nemožeš ih koristiti na M65.
Yo,
našao sam na nekoj stranici za mobitele ovaj download: "Psiloc_irRemoteFul" ---u opisu toga piše da sa time mogu mobiteli s iRDA-om upravljati telke,radije,...
U zipovanoj datoteci toga je jedino ovo "Psiloc_irRemoteFull.sis" ,gdje da taj sis fajl stavim u mob???????????
Imam USB kabel te dok sam sa OD programom čačkao po systemskim fajlovima nisam našao niti jedan takav "sis".![]()
Imam mob Siemens M65 sa iRDa,
možda netko zna gdje se to treba umetnuti????????????????![]()
.sis fajlovi su samo za Symbian OS. Nemožeš ih koristiti na M65.
al vecina tv-a i radia nemaju IC,zar ne?
ali to bi bilo kul sa bluetoothom,jer nemoras bit kraj tv-a/radia...
ono,bakica gleda negdje dnevnik,a ti stavis na mtv....
There Are 10 Types Of People,Those,Who Understand Bynary,And Those Who Don't.
Da, to bi bilo kul, samo što tv i radija imaju IC, a ne radio vezu ili bluetooth! Pogledaj malo daljinski, na vrhu ima onaj crni prozorčić i unutra jednu LEDicu. To je zato jer ima Infra Crvenu vezu za upravljanje televizorom, linijom, i td...
ajd nek neko reprogramira taj prog u .jar![]()
...I'm blessed with ignorance....
since 2002.
Nekako sumnjam da je to moguće jer nisam siguran da java može komunicirat s hardvareom na taj način, to je malo presloženo, ipak je .sis fajl operativnog sustava, a .jar samo java platforme.
postoji jedan java midlet koji je mogao sluziti kao daljinski, ali nikad nije bas najbolje radio. No, ipak je radio..
ovu temu selim u smartphone sekciju jer ovo tamo spada buduci da govorimo o operativnom sustavu "pametnih" telefona
IR remote od psiloca je ok programcic, no moja ikustva su da moras biti poprilicno blizu uređaja (tv, linije i sl) i ne radi na nekim malo starijim modelima - no jako zgodno i moze biti jako korisno...
maraschino - PTICICA
Pa šta ondA mogu to nekako instalirati u mob, ovaj je jedan od najnovijih siemensa koji ja imam i vjerujem da mogu. Jedini problem je što sam čuo da .sis fajlovi idu samo u Nokie ne u Siemensove mobove!?!?Izvorno postao 3aTmr
Evo ovako Nyx da skratimo - jedini trenitni Siemens mobitel koji se vrti na Symbian OS-u je SX1. Nijedan drugi ne moze pokrenuti sis (Symbina) aplikacije.
Nokija ima vise modela koji se vrte na Symbianu, ali postoje i drugi proizvođaci koji imaju takve modele, a jedan od njih je i Siemens, no nijedan Siemens mobitel iz klase x65 (C65, CX65, M65, SL65 i S65) ne mooze pokreniti Symbina (sis) aplikaciju...
Bez obzira sto imas noviji Siemens-ov mobitel, symbian apliakcije NE mozes pokrenuti...
maraschino - PTICICA
za koje mobitele je bio taj program?Izvorno postao 3aTmr
inace problem je sto vecina mobitela nema consumer irda (jedini za koji ja mislim da ima je sendo x) a to znaci da mu ic zraka nije predvidjena za udaljenosti vece od oko 1m
3atmr mogo bi postati web stranicu od tog java programa ak ti ne bi bilo teško![]()
java midlet - neznam gdje ga ima za skiniti - davno je to bilo i bio je za SL45i. Pogledati cu imam li ga na kompu...
maraschino - PTICICA
takvi programi, barem po mome iskustvu rade na udaljenosti do max 1.5m i onda po meni tu nema neke koristi.
imao sam c25, c35, m35, c45, c55, m55, ST55 i s65 a sada imam SX1 1GB i SE K800i 1GB
testirao sam (manje od mjesec dana) EF81, SXG75, M65..........
igrao se s EF91 (dva tjedna) i N95 (par dana)..................
al je uvijek fora kad dođeš u neki tv shop
i igraš se sa živcima od prodavača![]()
3aTmr, si našo taj java program?
da budem iskren, nisam stigao ni pogledati...
maraschino - PTICICA
Koju verziju programa vi koristite na SX1? Ja sam probao 1.43 i ne radi. Ili treba nesto posebno da se podesi? Probao sam i za Panasonic HiFi i za Sony tv, i ni jedno ne radi.
I jos jedno pitanjce - vezano za IR port, juce sam primjetio da ima mala rupica na IR portu. Da li to tako treba ili je meni nesto ispalo?
ma nije ti ništa ispalo to je tak po defaultu
a meni radi verzija 1.42
ja to uopce ne korsitim, ali probao sam v 1.42
Gle, ako su ti stariji uređaji, onda ih zna ne prepoznati, pa je potrebno skiniti dodatne nekakve inf. sa web site-a proizvođaca. Link mozes naci i na www.psiloc.com
maraschino - PTICICA
Panasonic HiFi jeste malo stariji ali tv je bas nov. Probacu poskidati sa sajta dodatke pa cu onda vidjeti. Znaci samo klikom joysticka na dugme na displeju SX1, bi trebao da se promijeni kanal/radio stanica...?
Thanks for help!
da i prvo probaj sa 1 metar daljine i dobro naciljaj irdu na tv-u
kod mene na tv hvata i sa dva metra
ja nisam uspio sa dalje od pola metra...
maraschino - PTICICA
ma istina ponekad treba stisnuti i par puta ali kod mene
provjereno radi.... možda to ovisi i od samog uređaja kojim
želiš upravljati....
Daj plizzz probaj naći taj java midlet!!!!Izvorno postao 3aTmr
![]()
pa googlaj malo i naci ces!!!!!Izvorno postao Nyx
![]()
![]()
![]()
http://zezancije.freeprohost.com/
nature has forgotten its own rulez!!!!!!!!!!
http://www.mtggame.com/htmlsite/wall...on_800x600.jpg
Bookmarks