Prava prilika za isprobavanje snage i mogućnosti dvojezgrenih procesora, poput Nvidijinog Tegra 2 koji se koristi u prvom dual-core mobitelu na svijetu LG Optimus 2X, jedan je od najzanimljivijih featurea na mobitelima – snimanje videa. Ali, u ovom slučaju govorimo o FullHD snimanju, što do sada nismo vidjeli na mobitelima. Ovime su mobiteli dostigli samostalne, punokrvne FullHD video kamere.
Optimus 2X je dakle pametni telefon koji snima video u 1920x1080 piksela čime se maksimalno iskorištavaju i paneli na kojima taj isti video možemo gledati – LCD i plazma televizori. Naravno, i LCD monitori, a u novije vrijeme i LED televizori. Video se na mobitelu i reproducira u 1080p video. Bez ijednog trzaja ili kašnjenja bilo kojeg framea. Dokaz snage Tegre 2 je i benchmark koji smo napravili na Optimusu 2X. Mobitel je dobio maksimalan broj bodova – 2138 bodova, daleko više od trenutno dostupnih mobitela na tržištu. Broj bodova je veći za oko 30% u odnosu na dostupne mobitele na tržištu. Strašno, koja snaga!
VIŠE: http://lgblog.mobil.hr/fullhd-video-...em-mobitela-13
Stari komentari:
Danko
11. svibnja 2011 - 14:18
na idući koncert furam ovaj mobitel pa ću snimiti svaki detalj makar bio udaljen 50m od pozornice
-----------------------------
miki
08. svibnja 2011 - 19:54
prikazuje se sve što se vidi na mobitelu. po meni je to dobro rješenje. i dobra ti je ideja sa surfanjem na tv
chicko
08. svibnja 2011 - 13:49
kako radi to spajanje moba na telku. jel se prikazuje sam video ili sve ono sto se vidi na mobitelu? Mislim ak se prikazuje sve na mobitelu to je onda super jer mozes i surfati na telki. Gledati youtube... to bi billa super stvar
kiki
07. svibnja 2011 - 20:44
dostupan je u Tele2 i Vipu
miha
05. svibnja 2011 - 17:16
Ima ga za kupit kod nas?
Bookmarks