Što mislite, kada će u Hrvatsku stići UMTS???
za 6 mjeseci
za 1 godinu
za 2 godine
za 3 godine
za više od 3 godine
Što mislite, kada će u Hrvatsku stići UMTS???
...što je najbolje već je samo se nema koncesija...![]()
Zadnji uredio dmi : 25-05-2007 u 02:02.
mislim da nece jos dugo to profunkcionirat. cyber totalno si u pravu.....
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
Pa još bolje, uskoro će ta polovica Hrvatske krenuti u kupovinu mobitela, a ako budu u ponudi UMTS telefoni po razumnoj cijeni, većina će ih rađe kupiti nego 2,5 generaciju, a pošto su za sada svi dual mode, to znači da se telefoni za sada mogu koristiti na 2/2,5 GSM, a kad dođu UMTS telefoni, brzo će doći i kompletan UMTSPoslao: cyberphere
Ja mislim da to neće još dugo. Pa još pola hrvatske nema mobitel koji podržava MMS. A gdje će onda kupovati mobitele za UMTS
Sumljam. Pogledaj samo koliko košta Nokia 7600. I on je još najjeftinijiPoslao: Dark
Pa još bolje, uskoro će ta polovica Hrvatske krenuti u kupovinu mobitela, a ako budu u ponudi UMTS telefoni po razumnoj cijeni, većina će ih rađe kupiti nego 2,5 generaciju, a pošto su za sada svi dual mode, to znači da se telefoni za sada mogu koristiti na 2/2,5 GSM, a kad dođu UMTS telefoni, brzo će doći i kompletan UMTS
Pa kad izađu bolji, salbiji će pojeftiniti, a ako ne izađu bolji izaći će slabiji koji će opet biti jeftiniji od ovih sad. 7600 je prvi, a prvi je uvijk skuplji (sjeti se Croneta kad nije bilo VIP-a)
Ufff....nemoj me podsjećati. Sjećam se ja kad je stari kupovao prvi mobitel, mislim da je bila Nokia 8110 (banana) i platio je 1000 maraka sa priključkomPoslao: Dark
Pa kad izađu bolji, salbiji će pojeftiniti, a ako ne izađu bolji izaći će slabiji koji će opet biti jeftiniji od ovih sad. 7600 je prvi, a prvi je uvijk skuplji (sjeti se Croneta kad nije bilo VIP-a)
Pa na to i mislim![]()
i mojoj staroj je ta nokia isto bila prvi mob, al mislim da je masnije platila....
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
...operateri nisu zadovoljni s UTMS aparatima koji su u ponudi tj. ne zadovoljava ih kratki vjek trajanja baterije (ipak im je u interesu da se što više troši a to se ne može ako stalno puniš mob)...
Znaći UTMS je na čekanju i što se tiće hardveraja...![]()
Možda će vas ovo zanimati!!!
najavili su prije desetak dana, biti će zanimljivo čuti ko se sve prijavio na natječaj....![]()
pa natječaj još nije raspisan!!
dobar grah daleko se čuje
onda TKO ĆE se prijaviti...![]()
Tko čeka taj dočeka. Napokon će se raspisati taj natječaj osim ako se u međuvremenu ne dogodi nešto neočekivano.
...kao naprimjer - prijevremeni izbori...![]()
ma taj umts neće sigurno još jako dugo zaživjeti u hrvatskoj
ne bude se to našlo kod nas još duuuuggooo![]()
što znaći duuuuggooo ???
ako se time misli do tri godine onda si u pravu.
ali vjerujem kako će UMTS biti moguć već kroz cca 1,5 godinu.
mislio sam od 3 - 5 godina![]()
ma biti će UMTSa za tri godine to nije upitno.
Problemi leže u telefonima, jer još nema UMTStelefona koji su dostojni upotrebe sa svim funkcijama koje nudi UMTS. nadalje problemi sa napajanjem također stoje jer nitko ne želi uređaj koji može odraditi tek pola sata videa i krepat, a pritom se i dobrano zagrijat.
sa strane operatera postoji kako se danas čini najveći i možda ne rješiv problem a to je interoperabilnost.
Nekada se pričalo da će u telefoniji 3. generacije voice komunikacija biti FREE, ali dana su promjenili mišljenje pa viču kako će video telefonija biti killer app. nažalost osim toga ne postoji nikakakav sadržaj koji nije moguć sa 2,5 g.
Misliš Japan? Ja mislim da bi u HR UMTS bio sprema u roku od najviše 1 god od prodaje licenci.
Bookmarks