Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8

Hybrid View

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    SE Play i C901, Lumia 820
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Bodovi: 14.081, Nivo: 28
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

x10 mini pro vs. samsung i8700

Dakle,

produženje pretplate je u igri i oba mi se nude za pristojnih jednu kunu na najmanjoj tarifi koja meni odgovara.
    E sad:
    - x10 mini pro mi se definitivno sviđa iako je malen (a baš i zbog toga). Kamera mi bitna stavka a to ovaj mališan pristojno odradi i po pitanju fotke i videa.
    Prvi susret s androidom osnovno a i qwerty igra veliku ulogu.

- s druge pak strane samsung (koji na akciji ali i na vrlo malo prodajnih mjesta)!
    Velik ali zvijer. odličan ekran. Ono najviše upitno windows 7?
    Sučelje mi se baš ne sviđa (android i iOS mi masu privlačniji)... govorka se da puno još nedorađenih stvari ima sam OS a market tržište siromašno aplikacijama tako da neznam dade li se ta mašina iskoristiti kako treba, a ni kako će sam windows 7 se dalje razvijati...

Vaša mišljenja i savjeti?

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    I9100,5210,T28,R310,S35
    Operater
    Eronet
    Bodovi
    7.708
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.708, Nivo: 20
    Bodovi: 7.708, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    omnia 7 svakako

win7 je nov OS i ima djecjih nedostataka al to ce sve biti rjeseno, sam microsoft je ulozio velike novce u ovaj projekt tako da on ima (svijetlu) buducnost...

samsung je za dvije klase bolji od x10 mini... touchscreen na tolišnom displayu je genocid za prste
    "all in one"

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    haha... ma ja koristim i g700 koji ima 2.4" ekran (naspram mini 2.55") pa se opet dobro snalazim u kombinaciji tipkovnice i ekrana tako da mi se to sviđa a to je i za mini plus. Sad ne nalazim baš puno komentara za omniu 7 pa neznam...nekako mi ne djeluje da je dosta njih na win 7...od aplikacija niti neznam koliko je toga što dostupno i kakve mape neke za gps...itd! Kao što rekoh, 4" melem za okice amoled samo... mislim se naveliko i ima da puknem

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    Samsung galaxy s10 duos
    Operater
    T-mobile, Tele2
    Bodovi
    13.516
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.516, Nivo: 27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo ti onda info iz prve ruke (pošto omniju imam a x10 mini pro ima moj brat)

x10 mini pro
    -cuj nije loš,u t-mobileu odmah dolazi sa 2.1 (tako da nemaš neke muke po tome),cini se malim ali nije toliko , onako taman.Android je jedina prednost koju dajem mini pro-u,onako sam znas sve prednosti i nedostatke androida ono što mogu rec da sve radi kako treba i to dosta fluidno (SE je dobar posao napravio sa svojom mini serijom) kažem ako ti ne smeta velicina jako dobar uređaj + još dobis jako dobar auto stalak i moram priznat jako dobru opremu sa njime,slide je ok,tipke su nešto manje ali cisto ok kad se priviknes,sama izrada nije nešto posebna ali je bolje nego kod vecine (razmazila me je omnia),ukratko prolazna ocjena

Samsung omnia 7
    što se tice hardwera tu je daleko ispred x10 mini pro (ekran,kvaliteta izrade itd.) e sad što se tice samog os-a,nažalost ima djecjih bolesti i stime se moram složit sa kolegom @irmascher .... od kud da pocnem...navigacije jedino preko bing maps,nisam siguran da li postoji bolje rjesenje (barem ga ja nisam našo na uk marketu) jer nama nije dostupan market tj.za sad možemo jedino skidat besplatne aplikacije sa dostupnih marketa (no veliki div obecaje HRV market) ... vec sam spomenu neke stvari koje me smetaju pa pogledaj na topic http://cafe.mobil.hr/threads/71521-i...amsung-omnia-7 ... aplikacije (nema ih puno tj.lažem vecinu ces ih nac koje ti trebaju tipa:facebook,youtube,twitter,ebay itd.) i moram priznat da su odlicno napravljene tu nema dileme,niti jedna aplikacija koju imam ne steka ni 5% (sam market kojeg spominjem u gornjem linku tj.topicu je sasvim druga prica) ... e sad jedan problem a to je nadogradnja samog os-a (windows update) to ti ne ide tako olako kako se cini tj.nije globalni update vec microsoft u suradnji sa davateljima usluga izadje update tako da ce se HRV korisnici nacekat NoDo update i njegovih znacajnih nadogradnji,sam os je jako dobro napravljen i ima velikog potencijala da bude jednog dana top ... sve u svemu ako mene pitaš bolje uzmi omniju ako ništa drugo kasnije ces dobit nešto više "para" za nju i moci ces onda uzet bilo koji android pa cak i mini pro

p.s.
    imo sam viška vremena pa evo "live fotke" da vidiš okvirno velicine (zanemari screen protector na samsung-u jer mi jos nije stigo orginalni screen protector za njega pa od galaxy s taman je poslužio )

Zadnji uredio Hoc : 12-04-2011 u 22:32
    ***There isn’t a perfect smartphone out there. There’s always something for anyone to love or hate.***

5. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala @Hoc na trudu

Ma ovako gledajući samsung je baš stroj... stignem tek u subotu u taj jedan centar gdje kažu da ga kao imaju. Sad, mislio sam čekati SE Arc ali znajući naše tržište teško će biti na nekoj akciji pošto je ipak stroj.
    Na windows 7 bilo bi mi žao imati takvu mašinu a pošto sam ljubitelj dobrih igara, neznam koliko ih je dostupno. pišeš da je internet spor, kako? na nekim testovima hvale surfanje...
    Kako je po pitanju baterije mini pro i samsung, koliko izdrže? A usporedba kvalitete zvuka mp3 sa slušalicama SE i omnia?
    E i ima li omnia neki indikator propuštenih poziva i sms-a kao xperia, da blinka neko svjetlo? To mi isto bitna stavka...

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    Samsung galaxy s10 duos
    Operater
    T-mobile, Tele2
    Bodovi
    13.516
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    baterije ... Se x10 mini pro , puna 2 dana korištenja (poruke,pozivi (oko 1h vremena svaki dan),surfanje,3g off),Samsung 7 ravno 1 dan - ujutro sa punjaca dole i taman do navecer (poruke,pozivi (oko 30 minuta svaki dan),surfanje,push e-mail,3g off) s time kad iskljucim push i smanjim surfanje cak izdrži 2 dana , ipak je to "veliki" ekran. ... igre ... ima zgodnih naslova tipa NFS:undercover,Assassins creed,Fruit ninja itd. i sto je najbolje sve su xbox live pa dobijes nesto slicno kao game centar na iphone-u no tu ide glavni problem nema legalnog nacina da instaliras full igru tj.da ju kupiš nego je možeš jedino isprobat (try) :-( a da i možemo kupovat , "veliki div" je stvarno shvatio market ko market i cijene su paprene (onako po HRV standardu) , od besplatnih nema ništa posebnog (tu i tamo koja da ubiješ vrijeme) ... no sve se to mjenja kad ga jailbrek-as (tad možeš skinut apsolutno sve aplikacije sa marketa + dodatno još neke zgodne stvari , tipa - ikonice tj.hubove za ukljucivanje/iskljucivanje wlan-a/plavog zuba/3g itd.) postupak je dosta jednostavan ali sve na svoj vlastiti rizik radiš ... surfanje ... pošto sam ga uspoređivo sa iphone-om 4 (jer sam biro između ta dva uređaja), tu je normalno izgubio jer sam na iphone-u imo ios 4.3.1 koji ima ovaj novi java script engine nadograđen , pa i nije bila neka poštena borba ... u usporedbi sa x10 mini pro ... tu su negdje , no primjeti se da je omnia za tu sekundu sporija ... svjetlosni indikatori ... Samsung 0 dok SE ima indikator kao skoro svaki android...zvucnik...oba dva imaju jako dobre zvucnike s time moram priznat da samsung po meni ima cak i boljeg nego iphone 4 i nešto se glasnije cuje nego x10 mini...slušalice...oba dva modela dolaze sa "in ear" slusalicama a kvaliteta ipak ide na stranu SE-a ... cuje se nešto bolje/kvalitetnije ali samsung također nije loš no moram priznat da je ipak SE tu ponu bolji
    ***There isn’t a perfect smartphone out there. There’s always something for anyone to love or hate.***

8. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Možeš li mi još potvrditi da li mini pro sa update 2.1 ima continuous auto-focus u snimanju videa kako po netu govore?
    I kakva je vidljivost ekrana na suncu? Pretpostavljam tu omnia bolja...

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    Samsung galaxy s10 duos
    Operater
    T-mobile, Tele2
    Bodovi
    13.516
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo upravo sam probo i sa njegovom nadogradnjom v2.1 - update 1 ima kontinuirani auto-focus,vidljivost je jako slaba tu ipak super amoled cini cuda

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Odgovora: 202
    Posljednji post: 05-09-2012, 15:06
  2. x10 mini pro vs samsung I5800 galaxy 3
    By almedin100 in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 02-01-2011, 17:32
  3. x10 mini pro vs. samsung s8500 wave
    By maher22 in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 08-12-2010, 12:35