Da nije problem u memorijskoj kartici?
Dakle, mobitel se svaki put resetira nakon što ga spojim sa kompjuterom i odaberem "Disk Drive", po defaultu se spoji na "charge only" i dok je na tome nema problema, čim ga prebacim on se resetira. Nakon reseta prvu put kad ga spojim treba mu dosta da mi uopće ponudi kako ga želim spojiti. i da nekad se resetira usred prebacivanja stvari sa memorijske kartice. kako da to riješim?
Na mobitelu je 2.2 (froyo) i mobitel nije rootan (i ne planiram ga rootat dok je pod garancijom).
dosta često ga spajam sa kompom i lagano počinje živcirat..
ULTRAS CIBALIA VINKOVCI
Da nije problem u memorijskoj kartici?
Neznam zašto se svi zgražaju napraviti hard reset i format memorijske kartice?! Pa nemaš neznam kakve aplikacije na mobu da ih više nigdje nemožeš nabaviti. A sve da je i tako ima programčića koji naprave backup aplikacija koje želiš (npr. AppMonster). Tako da ih imaš sve na okupu i samo ih nakon formatiranja opt vratiš na karticu i sve ih izinstaliraš. Evo da ih imaš 100, sumnjam da ti treba više od pola sata. Poslije hard reseta i formatiranja kartice vidiš točno na čemu si. A sad samo možeš nagađati.
Ovo o rootanju je stvar osobne prirode. Nekome treba, nekome ne. Uglavnom na kraju ispada da je čak isplativo spušiti garanciju
Tek kad rootaš uređaj vidiš da više nemožeš bez toga. A ako misliš čekati da garancija istekne, ionako će ti mob biti dovoljno star da ga više ni nećeš željeti rootati nego kupiti drugi.![]()
Zadnji uredio 84737 : 02-03-2011 u 11:37
nije teško instalirat ponovno aplikacije već ih podesiti nanovo i to traje... skinuo sam ovaj AppMonster, znači napravim backup koji mi se pretpostavljam spremi na memorijsku, njega kopiram na komp i onda napravim format kartice i hard reset? kako da spremim sve kontakte?
ULTRAS CIBALIA VINKOVCI
Da, sa AppMonsterom napraviš backup. (sprema se na memorijsku u istoimeni folder) Za aplikacije koje si instalirao nakon instalacije AppMonstera, on sam napravi backup.
Za kontakte.. možeš ih sinkronizirati sa gmailom, ili ih izvesti na SD karticu.
Odeš u imenik, menu/import-export/export to SD card. Na memorijskoj kartici će ti se pojaviti "vCard File" u kojem su kontakti. (ako taj file pokreneš na kompu otvoriti će ti se toliko prozorčića koliko imaš kontakata)
No najprije ipak sve iskopiraj sa kartice u jedan folder na kompu, pa je formatiraj, te opat vrati sve na nju i probaj. Ako se i dalje bude resetirao, onda napravi hard reset uređaja.
sad sam skužio sa su mi se kontakti automatski sinkronizirali sa google accountom.
formatirao sam memorijsku karticu i probao ga par puta spojit sa kompom i nije se resetirao, probao sam 4 - 5 puta, i onda sam vratio sadržaj na memorijsku karticu i kad bi ga spojio opet se resetira...
opet ću formatirat karticu i ona ću na nju vratiti samo slike i glazbu pa ću vidjet dal će se onda resetirat.
edit: napravio hard reset i ne resetira se više, sutra vračam postavke i aplikacije pa ćemo vidjet onda.
edit 2: nakon hard reseta i formatiranja kartice sve sam ponovno instalirao i za sad sve štima...
Zadnji uredio Winamp : 05-03-2011 u 19:07
ULTRAS CIBALIA VINKOVCI
Bookmarks