Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6
    Tek rođen Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Activity Award

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    63.496
    Nivo
    61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

MeeGo uređaji?

Ima li itko od vas (beetleman) kakvih saznanja kada bi konkretno mogli dočekati "prvi" MeeGo uređaj?

2010 prošla, špekulira se za 2011, ali ali? Hoće li to biti u Q1, na ljeto? Zna li tko nešto više, računam ponajviše na beetleman, a vjerujem da je donekle upučen i Drug Mile, stoga... udri? Iznenadite me
    HC4L

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Desire HD, N900, N8, E72
    Operater
    Tele2/T-Mobile
    Bodovi
    19.415
    Nivo
    33
    Bodovi: 19.415, Nivo: 33
    Bodovi: 19.415, Nivo: 33
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hi,

iznenadit? Bas i ne
    Ovak, ja sam ga instalirao na N900 ali nisam radio nikakav review jer je za sada jednostavno neupotrebljiv.

Glavna novost za MeeGo je da Nokia planira kroz 2-3 mjeseca objaviti novi update N900, PR 1.4, nova verzija donosi osim poboljsanja za Maemo OS i jednu bitnu stvar, a to je prema nekim izvorima mogucnost dual boota sa MeeGo OS-om, iako su iz Nokije izjavili da to nece biti moguce (mozda su se predomislili?).

Q1/2011. je mozda preoptimisticno za ocekivati MeeGo uredjaj, no sve ovisi i o partnerima, prije cemo mozda vidjeti AMD/Intel tablete sa MeeGo OS-om nego smartphone. No nikad ne znas.

Bit cemo pametniji nakon MWC2011, tad cemo vidjet kamo ce se kretat 2011., vec je CES najavio dual core procesore i mnoge novitete.
    Nokia je krajem prosle godine ostavila poruku da Symbian (^3 ) i dalje glavna platforma, no mnogi nagadjaju da ce Symbian postati middle end OS a MeeGo preuzeti high end uredjaje.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    N900, htc Hero, SE P990i
    Operater
    VIP
    Godina
    49
    Bodovi
    9.227
    Nivo
    22
    Bodovi: 9.227, Nivo: 22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mislim da ne treba ocekivati nikakav meego uredaj od nokie prije q3 ako i onda. Meego je trenutno u 1.1.1 verziji za sve osim za mobitele. Ako 1.2 izlazi u travnju, taman i da bude sve kako treba, a vjerojatno ne bude, jer mislim da je nemoguce sa ovog prakticki neupotrebljivog 1.1 napraviti sve funkcionalno na 1.2. Takodjer, meego se i dalje razvija i testira na n900 jer drugog uredaja nema, ili stvarno svi sute sto ne vjerujem. Nadalje, nokia planira neki svoj skin preko toga svega, neki od tih vidjeni prijedloga su OK, neki su skroz bezveze a ja bi najradije cisti OS, to se nekako uvijek pokaze najboljim na kraju. Onda sami HW, taj uredaj mora imati dual core procesor (mislim, ne mora, ali zbog marketinga mora) i jos ponesto stvari vidjenih na CESu. Obzirom na to da Nokia vec dugo nija izasla sa nikakvim revolucionarnim i naprednim uredjajem (bez obzira sto su i N8 i N900 stvarno OK) nekako ne vjerujem da su poceli raditi neku opaku platformu prije LG, Samsunga, Motorole, HTCa...... Svasta se prica za taj N9 ili kako ce se vec zvati no zapravo se ne zna nista. Ako vec imaju nesto onda mozda i bude nesto od toga, ali ako ih je tek CES probudio onda mislim da prije kraja godine nema nista. Nazalost. Iako mislim da su neke od tih stvari stvarno overkill ali ljudi se loze na brojke iako ne razumiju zapravo o cemu se radi. Primjera radi, moj buraz je bio sav sretan zboh HDMI izlaza na N8 jer sad moze gledati filmove na telki. I onda ja spojim svoju N900 preko USB na tu istu telku i gledamo film.
    A kaj se tice PR 1.4, ne znam bas. Pogotovo ovo oko dual-boota. Jos uvijek nisam saznao da li ce biti moguce flashnuti meego umjesto maema ako bude skroz funkcionalan. Mislim da jednostavno nema dovoljno mjesta za 2 OS. A i stvarno je maemo mrtav kaj se tice nokie a i svih ostalih osim ekipe sa maemo.org. Sve te najave oko QT i medjusobne kompatibilnosti i sad N8 ima gro aplikacija od kojih ni jedna nije zavrsila na N900.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nekako sumnjam da će na MWC-u biti predstavljen bilo kakavo MeeGo smartphone, no sve je moguće. Ono što je vjerojatnije jest da bi se mogao provući nekakav tablet na MeeGoi platformi.

Inače, sve se to nekako presporo odvija i nisam previše optimističan. Konkurencija (Android i iOS) doslovno gazi sve pred sobom i ostavlja malo prostora ostalima (WP7 i Nokia)

Ako MeeGo preživi ovu inkubaciju prve uređaje ne treba očekivati prije jeseni.

Tek rođen Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Activity Award

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    63.496
    Nivo
    61
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ekipo ovoga sam se i bojao što ste napisali.

= Citat = Izvorno postao Drug Mile Pregledaj post
    Inače, sve se to nekako presporo odvija i nisam previše optimističan. Konkurencija (Android i iOS) doslovno gazi sve pred sobom i ostavlja malo prostora ostalima (WP7 i Nokia)
    znači nemate ni vi konkretnijih saznanja, znači nisam zaspao oko te tematike, tnx

Čak sam mislio da je ovo i officialni stav Nokije:
    = Citat = Izvorno postao beetleman Pregledaj post
    Nokia je krajem prosle godine ostavila poruku da Symbian (^3 ) i dalje glavna platforma, no mnogi nagadjaju da ce Symbian postati middle end OS a MeeGo preuzeti high end uredjaje.
    btw kinggo imaš dobar popis uređaja (N900, HTC Hero, SE P990i)... je primijetio sam te u Maemo sekciji
    HC4L

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    N900, htc Hero, SE P990i
    Operater
    VIP
    Godina
    49
    Bodovi
    9.227
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa gle, meego netbook je daleko funkcionalniji i na njima to puno bolje izgleda i upotrebljivo je. Po meni daleko upotrebljivije nego prvi iPhone ili android. Koliko je njima trebalo da implementiraju neke stvari kaj sam ja imao jos na P800 2003? A meego prica je stara niti godinu dana. Takodjer in-car sustav je predstavljen jos prosle godine. Stvari izgledaju crno zato kaj smo mi okrenuti najvise na mobove, ali meego nije samo to. A za sada jedino za Nokiu znamo da ce napraviti meego mob. Za intel se isto prica, ali nemaju na cemu trenutno. Atom nije za to.
    A N900 nije jos za baciti a i najvise mi odgovara od svega trenutno dostupnog tak da mi se nikuda niti ne zuri. Bolje da dodje vrhunski uredjaj u 2012 nego nesto nabrzaka sklepano tek tak. Mislim da bi to bilo jos gore i vece razocaranje nego samo cekanje.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Nokia N900 dobila update na MeeGo (developerska verzija)
    By beetleman in forum Linux Maemo/MeeGo
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 29-10-2010, 18:34
  2. kripto gsm uređaji
    By therrlu in forum Općenito
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 27-10-2009, 00:00
  3. Predstavljeni prvi WM 6.5 uređaji?
    By HCSC in forum Windows Mobile
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 23-04-2009, 14:06
  4. Novi uređaji iz HTC-a 5.6.