BT i IR - Bluetooth i InfraRed komunikacija SX! sa ostalim telefonima i kompjuterima
ma necu nista komentirati, samo primijetiti da je whiteboy frlo vjest u pregledavanju threadova. Dobro - od jucer nisam, a nisam ni od jucer ovdje pa nevermind.
Sad me nemoj pitat zasto sam napisao kompjuterima a ne kompjuterom.Nemoj.
Znaci da budem precizniji:
t630 bluetooth - slao slike t630 primio, sa njega nisam slao - provjeriti cu.
z600 - sliku sam na SX1 poslao no dobio sam je kao poruku - kako izvaditi tu sliku iz poruke bi mogao otvoriti novi thread ali NECU.
LG e710 - probao IR - ni prc ni mrc - nishta.
Samsung SGH E700 - ni u jednom ni u drugom smjeru komunikacije nema(Infra Red) ali na samsungu ni neznam kako poslati sliku npr. IC-om jer je pre***eno glup menu.
Powerbook je SX1 kao takav prepoznao - poslao mi mid, a ja dobio Voice memo. moguce je da nema dobru podrsku za ovaj telefon, no bar znam da sa 7650 npr radi kako spada.
Tko mi moze malo detaljnije napisati da li je BT kod mobilnih telefona standard ili pak postoji u razlicitim inacicama, da li moram upgrade-a ti FW da bi taj BT bolje radio - IC isto tako ili?
Na samsungu zaboravio na irdu, jedino kaj možeš je komunikacija samsung<->komp...
IrDa i Bluetooth su standardi za prijenos, a što će softver određenog telefona ili računala napraviti s onim što primi ovisi o dotičnom, a ne o standardu za prijenos.
@gog - je znam da su standardi za prijenos, no proizvodjaci mobilnih telefona s njima bezobrazno postupaju, kad gobvorio standardima npr. Firewire/iLink/IEE1394 radi kako god okrenes - vamo tamo podaci, DV bilo shto dok kod BT-a izgleda pravila nema.
Nitko se nije osvrnuo na PB - valjda ga nitko nema-iznimno lako moguce, no u ovom trenutku nevazno.
@3aTmr - to mi je prvo i palo napamet i napravio sam tako, no izgleda da tulifon vuce midove i iz system\sounds\digital i iz ovog nokiinog foldera - po primitku mid.a on je bio smjesten u sys folder, no ja ganisam skuzio prelistavajuci audio u settingsima.moj bad.
No uspio sam file prebaciti samo SDS-om(sad imam dva za izbor:-) - moze li to i Fexplorer napraviti?
Nego...kamo je shutnuo jpg kojeg sam od z600 dobio?
AFAIK firewire i IEE1394 su ista stvar. A bt i irda rade isto kao i dotični, razlika je (kao što sam i napisao) da mob zbog specifične interne organizacije podataka ponekad ne zna što bi s nečim napravio..
@gleep
za jpg file pogledaj na mail/data
sa fexplorerom mozes prebacivati sve datoteke na c i e, jer na druge drajvove ne mozes pisati, ali mozes sa njih kopirati na druge drajvove...
@gog - naravno da su Firewire, iLink i IEE1394 ista stvar - zato sam ih i "slashao", razumijem da proizvodjaci ne mogu misliti na sve kod implementiranja ovih stvari, no ja sam "mislio", no nije dobro uvijek misliti :-)
@3aTmr - hvala za jpg - prebacio sam i hvala za info o netmonitoru iako sam to procitao kad sam ti site prostrumpfao, no sad vidim da mi se isplati tome pribjeci:-)
Bookmarks