... - usnm i pwd - pa ovo nema veze sa zaštitom interneta ...jesi uključio kakvu zaštitu - WEP; WPA ...
Pozdrav za ekipu...
situacija je sljedeca: namjestio sam wlan kod kuce (imam obicni adsl modem, i jos jedan modem to jeste acces point sa antenom, sve radi za pet) wlan imam i moj signal se moze uhvatiti do pred moju zgradu. nekada mi je net dosta spor, pa mislim da mi se jos neko spaja iako samo ja znam usnm i pwd.
ono sto meni treba je neki jednostavan program/alat koji ce mi pokazivati koliko uredjaja je spojeno na tu moju konekciju i opcionalno koliki protok podataka koji pravi. hvala
... - usnm i pwd - pa ovo nema veze sa zaštitom interneta ...jesi uključio kakvu zaštitu - WEP; WPA ...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
ukljucena je zastita, to na stranu, postoji li program kojim mogu gledati sa svog racunala (na koji je spojena ova oprema modem i ovo cudo sa antenom) ko se spaja na moj wireless...
Otvoriš GUI routera i pogledaš tamo, svaki router bi morao to imati, barem koje je adrese dodijelio putem DHCP-a...
aham, to ono kad u browseru pritisnem 1, pa ona stranica sto ju otvorim, ok sad sam skuzio da mi tu pokazuje ko je u tom trenutku konektovan na moj net. nea nikakav history ovde, a ni opcije da diskonektujem nekoga ko se prikaci...
Uključi si WPA ili WPA2 AES zaštitu, stavi neki duži key i to je to.
ukljuceno je to i po defaultu, ali evo sada sam i key promijenio. hvala na infu, ako neko ima neki program za kontrolisanje mreze, nek postavi.
Ima masu besplatnih network monitora na netu. Velika većina njih izlistava računala spojena na mrežu pod uvjetom da su ta računala i spojena,žičnim ili pak bežičnim putem.
Ja u svojoj sobi imam dva računala spojena žično putem LAN kabela i u prizemlju u bratovoj sobi je bratov laptop koji se spaja bežičnim putem na WLAN mrežu. U susjedstvu nemam "hakera" pa je 128-bina WEP zaštita dostatna. Također,ponekad susjedu (frendu) posudim pass da se spoji jer nema net i tu je par dana u godini.
Uglavnom,da ne brusim puno,ime program ne znam jer ga trenutno nemam zbog friških Windowsa,al sve u svemu,s tim programom sam "vidio" dva svoja računala kao i bratov i frendov laptop. Imao sam i slikovni opis koliko su i kad "vukli" resursa s mreže i sl...
Malo progooglaj i skini par programčića. Mislim da se je zvao Total network monitor ili nekaj sličnoga...![]()
Bookmarks