Ispravak navoda: - Puniva NiMH baterija i punjač
Treba: - Lithium Ion baterija i punjač
Potreban mi je digitalni fotoaparat koji bi zadovoljavao moje potrebe a trebao bi imati slijedeće karakteristike:
- Treba mi za snimanje građevinskih planova rađenih u A3 formatu (29.7cmx42cm), (Flatbed skener za skeniranje A3 formata mi je osobno nedostupan i neprikladan).
- Snimke je potrebno spremati u računalo (USB priključak)
- Puniva NiMH baterija i punjač
- Snimanje pri slabijim svjetlosnim uvjetima
- Nije potreban ispis fotografija
- Nosio bi fotoapatat svaki dan u đepu
- Cijena od 1000 do 2000kn
Unaprijed hvala.
Ispravak navoda: - Puniva NiMH baterija i punjač
Treba: - Lithium Ion baterija i punjač
Cijena ti baš nije u skladu za zahtjevima, kao ni dimenzije foto-aparata. Tražiš aparat koji je dovoljno mali da stane u džep, a opet dovoljno dobrim objektivom da snimi A3 bez izobličenja i to još u lošim svjetlosnim uvjetima. Meni se čini da to baš neće ići.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Meni se ne cini...ja znam da nece ici.
Pitanj je samo koliko ozbiljan taj fotografski rezultat treba biti.
Ako se radi o snimku koji ima za svrhu da sa njega bude ponesto citljivo onda postoji sirokokutnih Sony modela sa low light funkcijom koji bi mogli ispuniti takva ocekivanja, za vise informacija pogledati sljedecu temu:
http://cafe.mobil.hr/threads/66168-Sony-DSC-TX7-i-HX5
Ako se radi o snimku koji treba posluziti u svrhu dokumentiranja i digitalizacije planova, onda ce za sustav koji bi to mogao bez anomalija i gresaka, trebati definitivno izdvojiti poprilicno vise novca.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
a to je Canon S95,najniža cijena 2850- KSU COMPANY
Bookmarks