8GB nema karticu niti utor za istu. Jel ti riknula memorija (unuratnja)?
Što kompjutor kaže, može li je on pronaći?
Eto... samo uzmem mobitel u ruke i kartice jednostavno nema. Ne prepoznaje je. Nestalo sve što je bilo na kartici. Logično.
Da li se to može zamijeniti, bilo što s tim napraviti?
Ovo mi je nezamjenjiv telefon, a bolju Nokiu još vidio nisam.![]()
8GB nema karticu niti utor za istu. Jel ti riknula memorija (unuratnja)?
Što kompjutor kaže, može li je on pronaći?
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Tako je...nema utor, poput prve N95, dakle, ne mogu je izvadit jer je integrirana... ni kompjuter ju ne prepoznaje... samo piše ''phone memory'' a ono gdje je nekad pisalo ''mass memory'' nedostaje...![]()
Neću te nagovarati na hard reset jer vjerojatno imaš tamo dosta podataka.
Vidim da ti je dosta stalo do mobitela pa bih preporučio da je pošalješ u Mobis na pregled. Teško je ostati bez podataka, znam to iz vlastita iskustva.
U Mobisu!
Ali ako nemas previse vaznih podataka bolje probaj sa hard resetom,da ne cekas bezveze![]()
Nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)))
DA li to znači da gubim i kontakte i bilješke ( ovo što je na phone memoriji) ili samo mass memory formatiram?
I gdje se nalazi taj hard reset?![]()
Prvo napravi back-up podataka koji su dostupni tj. memorije telefona, a zatim napravi hard reset.
A opet, postoji mogućnost zbilja da je pregorio čip od mass memory pa da bezveze radiš reset. Uglavnom, eto, odluči sam.
U Mobisu!
Nije mi problem probati...
Što ako je izgorio čip?
Mogu bacit telefon ili mogu iz neke polovne uvalit memoriju?
Vjerojatno je to sve integrirano unutra pa se i ne isplati...
I koja Nokia joj je najsličnija ? ( N97 mi se ne sviđa, j...š me ako opet ne bi istu kupio, po 3. put...)
Pogledaj ove najnovije Nokije,tipa N8,E7,C7 i C6-01. Meni se svidja ova C6-01 a nije preskupa,najavljena cijena 260 eura
Sve rade na novom symbianu 3![]()
Pa sam kažeš. Ako ti se mobitel doista sviđa, šteta bi bila tog baciti ili ga utopiti po nekoj bezveznoj cijeni pa uzeti novi, isti. Radije odnesi u Mobis, plati cca 300 kuna i imaš "novi" mobitel.
Čitam po netu, ljudi imaju podosta problema oko mass memory koja jednostavno nestane, a ni hard reset ne pomaže.
U biti, možda je s tvojom sve OK samo mob ne prenosi podatke s čipa i možda nakom hard reseta opet dobiješ mass memory.
U Mobisu!
Dobro ti covjek kaze. Probaj hard reset nemas sta izgubiti (dobro,jedino te podatke ako ne mozes napraviti back up)
Hard reset riješio stvari.
Vratio telefon na početne postavke, ali memorija je tu, i ne bi vjerovali, sve slike i videi koje sam slikao...
Sada vraćam stari backup sa konaktima i porukama nazad i kao nov...
Long live N95 8GB!![]()
Sad napravi backup svega što imaš na komp jer moguće da ti nakon nekog vremena opet "krepa" memorija.
Mario, upravo to se dogodilo već večeras... imam backup, al nemam pojma zašto je opet riknula...![]()
Opet ti je riknula i posle hard reseta?
da... bila je tu nekih pola dana, i opet nestala...![]()
ajde bar si podatke sacuvao
a sad njoku u dzep i pravac servis........naravno posto kazes da ti je to mob iz snova
i je pila stvarno-malo je vrime pregazilo ali nista strasno.....
Vrijeme ju je pregazilo koliko u to želimo vjerovati inače ne nužno. Najnovije Nokije imaju i dalje 5 Mpix kameru, N95 ima do sada najjače zvučnike, 3D akcelerator (kojega recimo N86 nema), vrlo velik ekran itd.
Slobodno uloži u nju, vrijedi svake kune IMO. Model s 8GB je bio Nokijin odgovor na slabu N95 original pa su morali malo "zalomiti" tj. zaboraviti na fušeraj tako da po svemu to ispada jedna od zadnjih Nokija koje su baš dobro napravljene i koje ostavljaju odličan dojam u ruci!
Osobno imam dva frenda i niz poznanika koji imaju isto N95 8GB i koji se ne misle tako skoro mijenjati za noviji (drugi) model. Tako da razumijem tvoje visoko mišljenje o tom modelu! Meni osobno ima par propusta zašto sam je i prodao nakon samo mjesec dana, ali to je moje subjektivno mišljenje.
U Mobisu!
Čuo sam se s čovjekom koji ih popravlja i on mi je savjetovao neka stavim novi software... i ja sve po propisu...uključim mobitel u struju, na usb i deri... međutim, stalno je izbacivalo greške i update nije mogao biti izvršen...
Sada je totalno sranje da telefon ne mogu ni upaliti, samo onako zavibrira i zasvjetli tipkovnica i to je to, uključim ga na usb, kompjuter to uopće ne prepoznaje... što mi je činiti?Volio bih da nekako stavim taj novi software pa tek onda ga nositi na servis...
Ali sada me strah da je potpuno mrtav...![]()
Skini Phoenix i odaberi opciju via dead USB (ili nešto u tom điru). Ako ga nosiš na servis svejedno ti je u kakvom stanju je sada.
U Mobisu!
Bookmarks