planiram si kupiti malo bolji fotić jer jako volim fotografirati pa molim da mi predložite neke kvalitetnije fotiće, cijenom da budu oko 3000kn. hvala
Što mislite o nekom EOS modelu?
planiram si kupiti malo bolji fotić jer jako volim fotografirati pa molim da mi predložite neke kvalitetnije fotiće, cijenom da budu oko 3000kn. hvala
Što mislite o nekom EOS modelu?
Zadnji uredio rosely : 03-07-2010 u 23:22
Kojem konkretno EOS modelu?
Za 3000 kn novi nece ici...stoga razmatras li kupnju rabljene opreme ili se nadas naci novi za taj novac?
SLR aparat nije samo tijelo, on podrazumjeva i optiku, eventualno dodatnu bljeskalicu i mozda jos pokoju sitnicu, koje definitivno nisu zanemarive cijene jesi li to ukalkulirao u budzet?
Imas li kakvoga iskustva sa koristenjem bilo kakvoga SLR sustava (makar i filmasa)?
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
već sam davno premašila cifru od 3000kn, tako da trenutno razmišljam o canon eos 550d, samo me muči objektiv koji dođe u kompletu s njim: 18-55mm i nema USM. Ima li tko iskustva s tim fotićem?
Slobodno i predložite nešto drugo u tom rangu, samo bolje
ostalo mi je još tjedan-dva vremena za razmišljanje i morat ću kupiti fotić zato požurite sa savjetima!
(imam iskustva sa 450d, koji me se jako svidio pa sam zato sklonija canon aparatima)
Razlika u cijeni samo tijela i tijela sa nevedenim objektivom je doista mala, tako da mislim da je kit isplativo rijesenje. Naravno, tu ne pokusavam reci da se radi o kvalitetnome objektivu, ali se radi o komadu optike koji moze posluziti za pocetak dok se ne sakupi lova i ne kupi nesto ozbiljnije. Ova 18-55 Canon varijenta definitivno nije nesto sto ce se konstantno i na duge staze koristiti i zadovoljiti fotografske potrebe, makar se radilo i o korisniku amateru.
Samo 550D tijelo nije lose rijesenje, premda prema onome sto sam osobno imao prilike vidjeti (na kratko sam se poigrao sa tim tijelom) moram priznati da su mi osobno bolje sjeli recimo Pentax k-x ili Sony A380, pa cak i Nikon D5000. Opcenito u tome cijenovnome razredu...mislim da je Pentax ipak trenutno najzahvalnije i najisplativije rijesenje).
Nakon primarne akvizicije u tijelo (+ eventualno neki kit objektiv) biti ce potrebno uloziti u kakvu dodatnu optiku...dva su smjera u kojima mozes krenuti...nabavljanje polivalentnih objektiva siroke namjene i sirokih raspona ili kupovina kvalitetnih komada optike kojima ces ciljano pokrivati ono sto najcesce koristis kao motice (svjetlosno kvalitetniji objektivi...prime - ovi). Za smjer u kojemu ces krenuti potrebno je nekekvo iskustvo...ili barem poznavanje vlastitih fotografskih navada.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Imam ti ja EOS 550D, ali imam ga tek nekih mjesec dana pa nemam jos previse iskustva.
Kupio sam ga sa kit objektivom koji je za pocetak solidan, a ja sam si vec nabavio i jedan 50mm istocno njemacki Pentacon koji uz m42 adapter ide bez problema na EOS.
Taj objektiv me kostao 290 Kn i adapter sam nasao na ebayu za 5$.
Kupio sam vec i Cokin polarizacijski filter za 200 Kn i planiram jos uzeti neku torbu.
Sto se tice EOS-a 550D moja jedina zamjerka je materijal od kojega je napravljen...nije los, ali covjek bi za tu cijenu ocekivao ipak neki bolji materijal.
Inace i ja sam imao dilemu Pentax KX, ali ipak sam uzeo Canon jer je meni za njega lakse doci do dodatne opreme koja je i brojnija, a i sam aparat je jednostavno bolji ako zanemarimo razliku u cijeni.
KX je definitivno best buy, ali ako ti nije problem dati 1500 Kn vise neces pozaliti ako uzmes EOS 550D...jer on osim sto je vrhunski SLR je i ozbiljna video kamera.
Snimao sam neki video sa tim 50mm Pentacon objektivom i zapanjio sam se kakvu ostrinu ima video.
Evo ti i jedna fotka moga macka kojeg sam slikao sa 550-tkom i Pentacon 50mm objektivom.
![]()
uzela sam na kraju canon 550d sa kit objektivom (18-135mm) i za početak sam jako zadovoljna, kasnije kad budem imala veće zahtjeve, lako kupim drugi objektiv. meni je osobno canon bolji od pentaxa, mada sam za ove novce s pentaxom mogla proći puno jeftinije, dok mi je nikon, ono što sam željela bio puno preskup.
eh da, u paketu nisam dobila memorijsku karticu tako da sam na brzinu kupila Panasonic od 8 GB, nadam se da to nema puno veze kakva je kartica?
puno vam hvala na savjetima, sad mi ne preostaje ništa drugo nego slikati![]()
Nije nevazno kakva je kartica, ako si kupila sporu mogla bi imati problema sa snimanjem HD videa.
Bookmarks