Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Hybrid View

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points
    Nagrade:
    Calendar Award

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    VIP
    Bodovi
    26.030
    Nivo
    39
    Bodovi: 26.030, Nivo: 39
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Milestone - stvari koje me živciraju

Kao ponosni vlasnik nove VIP Milestone (FW nadograđen na 2.36, rootan), već u prvim danima kao dugogodišnji WM-fan vrijedno sastavljam svoju listu stvari koje ne rade (ili kako treba ili kako sam zamislio), možda se neke mogu ispraviti aplikacijama, widgetima ili drugim zahvatima, ako je tako, bio bih zahvalan na svakom savjetu:

- očajna Exchange podrška I - kalendar - zaobilazno sinkroniziram kalendar iz Outlooka preko Google Calendar Sync u Google Calendar, pa na telefon, ali nije push, ne pojavljuje se sve niti na netu niti na telefonu;

- očajna Exchange podrška II - Sent Items - nisam našao opciju kako imati Sent Items sinkronizirane na istih X dana kao i Inbox;

- očajna Exchange podrška III - Kontakti - prikazuju se po nekoj svojoj logici (Ime Prezime), nema mogućnosti prikaza po firmama, prezimenu itd. + čudno tretiranje broja za slanje SMS-a, pogotovo kada isti kontakt šalje/prima na više brojeva;

- email potpisa nema

- nema mogućnosti pretraživanja poruka;

- market koji ne prikazuje hrpu aplikacija (tj. iako nađem aplikaciju u AppBrain, ne da otvoriti stranice marketa, jer valjda nije za moje tržište..tako ne mogu dobiti SoundHound full verziju npr. već samo osuđen na free Shazam, čak i ako želim platiti);

- opcije zvonjenja/obavijesti generalno su loše (nema opcija prvo vibracija, postepenog poglašnjavanja itd.);

- browser je blesav, npr. ne da zoomirati dok sve ne učita,

- data veza - nije kao na normalnim telefonima, on hook dok se ne pozove veza, pa se sam spoji, već je ili spojen cijelo vrijeme (!) ili moraš widgetom disableati data vezu ako želiš bateriju koja traje preko tri sata, ali onda moraš ručno spajati svaki put kada trebaš net;

- market je priča za sebe, hrpa aplikacija nije testirana pa je bugovita, aplikacije rade pa prestanu raditi (NYTimes), pa ćak i nestanu sa spiska aplikacija,

..to bi bilo sve za sada, listu ću nadopunjavati kako se upoznajem sa telefonom i OS-om
    Zadnji uredio jsp_m : 01-07-2010 u 14:26

2. 'Hvala' kaže:

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Moto RAZR, ZN5,XOOM
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Bodovi
    25.855
    Nivo
    39
    Bodovi: 25.855, Nivo: 39
    Bodovi: 25.855, Nivo: 39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao jsp_m Pregledaj post
    - očajna Exchange podrška I - kalendar - zaobilazno sinkroniziram kalendar iz Outlooka preko Google Calendar Sync u Google Calendar, pa na telefon, ali nije push, ne pojavljuje se sve niti na netu niti na telefonu;
    to je nažalost tako za sada, nemaš direktne sinkronizacije
    a inače je push mobitel-google, al je stvar da googleov kalendar ima neki period kojim to refresha (a mislim da sigurno nije više od 15ak minuta)

- očajna Exchange podrška II - Sent Items - nisam našao opciju kako imati Sent Items sinkronizirane na istih X dana kao i Inbox;

- očajna Exchange podrška III - Kontakti - prikazuju se po nekoj svojoj logici (Ime Prezime), nema mogućnosti prikaza po firmama, prezimenu itd. + čudno tretiranje broja za slanje SMS-a, pogotovo kada isti kontakt šalje/prima na više brojeva;

- email potpisa nema
    eh...što se potpisa tiče, jedino gmail app ima potpis nažalost...
    za ovo ostalo probaj app K9
    http://www.androidtapp.com/k9-mail/
    ljudi ga hvale...ja ga osobno nisam isprobao

- ograničen search (nije univerzalan kao na iphoneu), treba ući u poruke da bi mi pretraživao poruke, ući u kontakte da pretražuje kontakte.. kada već tražim sa početnog ekrana normalno je pretražuje sve, telefon i net;
    ne spominji iphone, alergičan sam..šala
    uglavnom ovo je itekako globalan search (iapk je to google )
    odi u settings-search i podesi što želiš da ti pretražuje

- market koji ne prikazuje hrpu aplikacija (tj. iako nađem aplikaciju u AppBrain, ne da otvoriti stranice marketa, jer valjda nije za moje tržište..tako ne mogu dobiti SoundHound full verziju npr. već samo osuđen na free Shazam, čak i ako želim platiti);
    stvar je u tome da google neda da se prikazuju plaćene aplikacije izvan nekih 10ak zemalja iz kojih se mogu kupovati...
    postoji par načina kako to možeš zaobići, jedan od njih je "market enabler", al u onoj drugoj temi si rekao da ti ne radi baš, pa neznam onda...
    druga opcija je da malo editiraš build.prop file, al to neznam ovak na pamet..
    kasnije editiram post
    - opcije zvonjenja/obavijesti generalno su loše (nema opcija prvo vibracija, postepenog poglašnjavanja itd.);
    slažem se, skini profilese il nešto slično s marketa
    ima dosta toga za prilagodbu profila (blink ti je isto recimo dobar za notifikacije LEDice)

- browser je blesav, npr. ne da zoomirati dok sve ne učita,
    meni se zumira i kod učitavanja..neznam..
    probaj operu mini, dolphin, xscope....
    - data veza - nije kao na normalnim telefonima, on hook dok se ne pozove veza, pa se sam spoji, već je ili spojen cijelo vrijeme (!) ili moraš widgetom disableati data vezu ako želiš bateriju koja traje preko tri sata, ali onda moraš ručno spajati svaki put kada trebaš net;
    a ovo je internet telefon, sa push stvarima, i namijenjen je da cijelo vrijeme bude online...
    bateriji daj šanse par dana, neće ti trajati 3 sata onda..

- market je priča za sebe, hrpa aplikacija nije testirana pa je bugovita, aplikacije rade pa prestanu raditi (NYTimes), pa ćak i nestanu sa spiska aplikacija,

..to bi bilo sve za sada, listu ću nadopunjavati kako se upoznajem sa telefonom i OS-om
    gugl je obećao da će ovo srediti u narednim verzijama OSa...možemo jedino čekati

Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Jun 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sam na WM bio dobrih 4 godine.... hvalio na sva usta, vise vremena proveo pred kompom dok sam fleso nego razgovarao...ali na kraju je radilo super...

A sto se androida tice... preporodio se, ove stvari koje si naveo osim exchange-a su totalno zanemarive kada u obzir uzmes cijelokupnu sliku!

Pozz!

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Nagrade:
    Calendar Award

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    VIP
    Bodovi
    26.030
    Nivo
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jasno, nisam naglasavao da sam odusevljen androidom, samo sam isao za tim da skratim snag listu
    Pajo hvala, javim rezultate

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Note4, 8850
    Bodovi
    18.838
    Nivo
    33
    Bodovi: 18.838, Nivo: 33
    Ukupna aktivnost: 10,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Čestitam jsp_m na novom mobitelu :-)

Baterija će ti nakon nekih 2 do 3 tjedna početi raditi kako treba. Meni izdrži do dva dana. Kolegi sada čak drži oko 3 dana, valjda ga manje koristi. S tim da on nakon posla mobitel koristi za surfanje i pregled mailova.

Aplikacije dosta problema rješavaju, samo treba tražiti, ili malo istražiti po cafeu

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Bodovi: 38.840, Nivo: 48
    Bodovi: 38.840, Nivo: 48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jedan dan uz cca sat i pol korištenja direktnog streama youtubea, surfanje, msn aplikacija upaljena, gtalk, gmail. cca 5 poziva dnevno, 10 poruka, instaliranje svakih 10 minuta druge aplikacije, instaliranje asphalt 5 i cca 4 testiranje vožnje, podešen clock na 900 MHz i štelanje recoverya, cca 20 slika slikano sa kamerom i 3 video isječka. 24 sata je izdržao sa ZAMJENSKOM baterijom. Da ne pričam da original traje dulje.

Ovo je po meni motorola sa najvećim vijekom trajanja u usporedbi sa telefonima koji su izašli od 2006. godine do danas. Ovaj milestone može izdržati sigurno 3 dana uz korištenje poziva i poruka. Ako su data konekcije (3G, wifi) isključene, kao i gps. I ako se reducira potrošnja.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Note4, 8850
    Bodovi
    18.838
    Nivo
    33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Slažem se . kolegi je ispočetka baterija držala jedva jedan dan, rekao sam mu budi strpljiv. Sad se hvali da mu baterija drži 3 dana.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. [N97 mini] kako ugasit stvari koje rade u backgroundu
    By Boky989 in forum Symbian S60 rel. 5
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 10-03-2010, 21:04
  2. Odgovora: 26
    Posljednji post: 19-10-2006, 08:48
  3. 2 stvari kod Nokie 6630 koje niko nije pitao
    By vizionar in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 20
    Posljednji post: 03-12-2005, 09:01