Iphone uzmes ako imas vec iphone prodas ga u roku odmah i kupis si desire
Pozdrav
eto uzimam bilo koji mob iz t-mobile ponude i cijena nije bitna..
nekak sam dosao do ova dva modela metodom eliminacije,eventualno je jos hd2 u igri..
e sad nisam pametan kaj da uzmem,da x10 ima ovaj noviji android ne bi razmisljao,ali ovako hmmm..
iphone imam,ali 3g,tako da sve znam...3gs je samo poboljsani uredaj,to mi je siguran izbor i sa time nemrem fulat..
x10 ima veci bolji ekran,kameru i video i proc..e sad ali kaj mi to znaci ako je os bugoviti i ne sljaka kako treba...pa nisam pametan jed..
da bar imaju htc desire,odmah bi tog piknuo..ili da uzmem koji se naj proda,pa uzmem desire??![]()
jed. nisam pametan,moze neki savjet,prijedlog
hvala unaprijed
Iphone uzmes ako imas vec iphone prodas ga u roku odmah i kupis si desire
fora je u tome koliko vidim da se ajfoni prodaju po 2300/400kn,a x10 oko 3000kn,a i nema ih bas,mislim da sa x10 mogu vise zaraditi ako na to idem..samo kaj je istina da ajfon prodam onak odmah)
Napravi ovako
stavi oglas da prodaje soba moba iako ih ne prodajes , pa vidi ko kolko nudi i koji ces prije prodat nis te ne kosta kad te netko nazove pitas koko nudi ovo ono i onda mu kazes da je prodan
dobar,dobar)) napravit cu tako...
inace ako netko ima kakav komentar na x10,ako ga je koristio,slobodno ostavi,danke![]()
pošto imaš jaTelefon, onda je logično da uzmeš android mobitel...
da malo isprobaš i tu platformu...
za x10 je najavljen update na 2.1 (samo, mislim da se spominje 4. kvartal ove godine)
Ili kupiš jedan od ta dva, prodaš ga i kupiš Desire![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Ovako, testirao oba, trenutno koristim X10 i to mi je primarni phone, dok Legend ide u prodaju (to ti govori sto mi je bolje).
Naime ako uzmes Desire/Legend, razocarat ce te ekran, X10 ima jedan od najboljih ekrana na trzistu, u smislu pozadinskog osvjetljenja, odnosno prikaza na suncu.
Uz to, X10 ima 9 GB prostora, odnosno 8 GB memorijske kartice i 1GB interne memorije (najvise u klasi, Desire ima 512 MB). 384 MB RAM-a i Snapdragon jamce brzinu i snagu.
Sto reci, nego da sam prezadovoljan koristeci ovaj uredjaj.
Ima dvije mane:
- Android 1.6
- Nedostatak pinch to zoom
Ovo prvo se rjesava u Q4 2010. gdje X10 dobiva HD mogucnost snimanja videa (kao Vivaz), ovo drugo, I can live without that, fakat ne osjecam da mi "treba".
Koliko god testnih modela imao, X10 mi je postao primarni, cak fotkam za testove uredjaje putem X10, planiram s njime zamjenit i fotic i u Q4 neku mini video kameru, za to je dovoljno, a Android je platforma koja ima bezbroj mogucnosti.
Osobno, X10, eto to ti je moja topla preporuka, ovo je izvrstan device, mozda sada nudi 60% onoga sto ce moci sa Androidom 2.1 (ili 2.2).
Plusevi- najkvalitetniji ekran u klasi Androida, najveca interna memorija u klasi Androida, najbolja kamera u klasi Androida, dobra i kvalitetna izrada
Minusevi- Android 1.6, nedostatak multitoucha (upitan i sa updateom), kratak vijek baterije (cca 2 dana maksimalno) - to mozes i sa iPhoneom ocekivat.
Uredjaj je brz, browsanje je dosta brzo (Opera 10), imas nativnu Twitter/Facebook aplikaciju, mailovi rade mrak, a sam Mediascape/Timescape je dosta koristan, posebice Mediascape (slusanje glazbe i slicno).
odlicno beetleman...
znam da si ti jako zahtjevan korisnik,pa mi ova preporuka puno znaci,cak bi onda i x10 dao sansu..
cudi me da ti je bolji od desirea i legenda...ja nisam niti jedan od tih probao,pa ne mogu komentirat..samo vidim da ih svi hvala,pa reko idem i ja probat..
kakav ti je osj. u ruci dal skripi igdje ili nesta slicno?+dal opcenito u radu ima stucanja ili sve ide glatko...??
hvala jos svima na odg. i savjetima
@beetleman
a kakvo je slikanje po noci sa x10?
iPhone 5s 16 GB
@smogovac: da, iako pri srcu imam HTC, bolji je u toliko sto ima puno bolji ekran, i to je prevagnulo, to, kamera i interna memorija. Naime evo maloprije sam bio na pressici Adidasa miCoach, pofotkao sve sa X10, dosao tamo s biciklom, slusao mp3, a uz to, na semaforu kad stanem i izvadim mob da vidim mailove/poruke, sve vidim, i to je ono sto mi je bilo najbitnije. Dosta sam outdoor tip (bic, cabrio, camac, trcanje...).
Kao sto rekoh, Legend je doma u kutiji, eto to ti sve kaze.
Sto se tice lezanja u ruci, jednostavno mi je izvrstan... bas je cvrst, nema nikakvog skripanja ni slicno, i svidja mi se sto je SE odlucio staviti svoju zastitu ekrana na grebanje i slicno, stoga tu je veliki plus. U samom radu, ipak Snapdragon je kljucan, i to se osjeti, jedino sto Timescape i Mediascape znaju ponekad zastucat, no ipak, to ni ne koristim, osim sto mi je Mediascape primaran za multimediju i tu je zbilja ok. Drugog stucanja nema, Android radi vise nego dobro.
Za unos sam instalirao Better keyboard sa dobrim skinom, i tu je tipkanje mrak, a obzirom da nema smart dial, tu imas rjesenje u aplikaciji "Smart dial" koja je free i dostupna na Marketu.
Sve u svemu sad kad sam ga poslozio, bas sam ovisan o njemu.
Ono sto sam primjetio i ponekad smeta je da ako fotkam nesto u 8mpx rezoluciji i idem to podjelit na facebook i twitter, dugo mu treba, jer nazalost nema resizea fotke nego salje fotku od 2mb, no rjesenje je fotkanje u 2mpx.
@imaticx: nazalost nisam previse slikao, no tu malo zakazuje, bljeskalica je ok, no bolje rjesenje je na N900 i Legendu, nista znacajnije, no bolje.
bman hvala na preporuci...ovako neki prvi dojam je da sam impresioniran...svime pomalo..
jako zanimljivo..do sad nisam niti pomislio mijenjati ajfon..ali ovo je bas svjeze..+ima BT+video snimanje
ekran je zaista odlican,sa 2.1 gore i 16min boja,bude jos bolji..nista ne skripi,iako je cijeli od plastike,nekako je stvarno odlcino skelpan,u rangu SE m600...+stvarno meni bar odlicno zgleda..
kozna torbica je odlican dodatak..
kamera vani na suncu je stvarno odlicna..stvarno nema prigovora u rangu najboljih opcija na trzistu..makro pogotovo..
vidjet cemo kako ce se ponasati u radu..
odustao sam od zamjene za desire,dat cu mu priliku..jer mi pase nekak..
moze neke preporuke aplikacija koje bi mi mogle biti korisne u radu,prvi put se susrecem sa androidom,pa ono,ne znam bas![]()
I kakav je ekran na suncu? zakon jel tako?
Aplikacije? http://mobile-place.info/home/content/view/572/89/
Seesmic-Twitter, Facebook aplikacija, imas toga dostapreporuka i xda-developers aplikacija.
Samo uzivaj, gledaj na to kao evoluciju sa dumb phonea na pravi smartphone![]()
ali stvarno...pa nemrem vjerovat..koliko tu sitnica ima koje su mrak..nisam ovo ocekivao...odusevljen sam...
pa ovo ima brdo potencijala...
ma ekran je vani kao unutra..nema rijeci...
da se vratim na temu..x10 je odlican mob,ali nakon nekog vremena neke sitnice pocinju ici na zivce..+.kamera nije tako dobra kako se cinilo...
mislim da ce sa novim softom ovaj mob biti ono sto je trebao biti na pocetku..
Bookmarks