Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7
    Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    May 2007
    Mobitel
    Xperia Arc
    Operater
    Tele2
    Bodovi
    9.809
    Nivo
    23
    Bodovi: 9.809, Nivo: 23
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sony DSC W380 vs Panasonic DMC FS30EP

Dakle, zanima me što je bolji izbor, Sony dsc W380 ili Panasonic dmc FS30EP. Cijena im je gotovo identična, znam da Panasonicov model ima jači optički zoom, inače su slični specifikacijama, ali nisam do sada imao prilike služiti se niti vidjeti rezultate fotografiranja panasonicovih modela, zato molim pomoć. Hvala
    ... pax in domus!!!

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao shanta Pregledaj post
    Dakle, zanima me što je bolji izbor, Sony dsc W380 ili Panasonic dmc FS30EP. Cijena im je gotovo identična, znam da Panasonicov model ima jači optički zoom, inače su slični specifikacijama, ali nisam do sada imao prilike služiti se niti vidjeti rezultate fotografiranja panasonicovih modela, zato molim pomoć. Hvala
    Ne ulazeci u analizu samih fotografija, bitna razlika je u rasponu ova dva aparata, dok Panasonic nudi veci raspon (za vise od 50% vise od Sony - ja) Sony nudi siri kut. sve ostale razlike izmedju ova dva aparata su doista sitnice, tako da odluku treba bazirati na vaganju oko raspona i na analizi sample fotografija sa neta (toga se da naci hrpu).

Osobno...volim imati sto je vise moguce raspona na raspolaganju, ali istina je da je sa ovako malim tijelom vrlo upitna uporaba vecih optickih povecanja (vrlo je tesko fiksirati aparat, pa dolazi do podrhtavanja prilikom fotografiranja, sto onda rezultira "mutnom" fotografijom, poogtovo u uvjetima smanjena svjetla.

Siri je kut uvijek zgodno imati, radilo se o fotografiranju pejsaza, turistickoj fotografiji ili recimo fotografiranja u interijerina (dok nema dovolljno manevarskog prostora za kvalitetno kadriranje).

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Datum registracije
    May 2007
    Mobitel
    Xperia Arc
    Operater
    Tele2
    Bodovi
    9.809
    Nivo
    23
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala ti na odgovoru. Sony mi se čini ipak bolji odabir, barem radi tog širokog kuta. Zoom ionako ne koristim prečesto, pa mi i ne znači previše. Inače, u dućanu su mi dopustili da slikam i s jednim i s drugim, i rezultati su poprilično jednaki. Izrada (kućišta) je bolja kod Panasonica dok je menu puno bolje riješen kod Sony-a. To su sad sve sitnice i detalji, ali sve u svemu (obzirom da sam koristio Sony) čini mi se da ću se ipak odlučiti za Sony. Problem je sad jedino taj što sam vidio i model WX1 i HX5V (koji su i nešto skuplji) pa više definitivno ne znam za što da se odlučim... :-)
    ... pax in domus!!!

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala ti na odgovoru. Sony mi se čini ipak bolji odabir, barem radi tog širokog kuta. Zoom ionako ne koristim prečesto, pa mi i ne znači previše. Inače, u dućanu su mi dopustili da slikam i s jednim i s drugim, i rezultati su poprilično jednaki. Izrada (kućišta) je bolja kod Panasonica dok je menu puno bolje riješen kod Sony-a. To su sad sve sitnice i detalji, ali sve u svemu (obzirom da sam koristio Sony) čini mi se da ću se ipak odlučiti za Sony. Problem je sad jedino taj što sam vidio i model WX1 i HX5V (koji su i nešto skuplji) pa više definitivno ne znam za što da se odlučim... :-)
    Napisi i u kojemu se to ducanu moze pregledati aparat sa baterijom unutra, proci kroz menu - e i okinuti koju fotku...

...mislim da bi to mnogima koristilo.

Sto se tice skupljih modela...WX1 je prilicno hvaljen. Imao sam ga priliku isprobati, na prakratak period da bi donio neke jace zakljucke, ali mogu reci da ono sto sam vidio nije daleko od recenzija u kojima je model poprilicno uspio. Takodjer i ako malo prekopas net vezano uz ovaj model...tesko je naci nekoga tko je kupio i na kraju ostao nezadovoljan.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Datum registracije
    May 2007
    Mobitel
    Xperia Arc
    Operater
    Tele2
    Bodovi
    9.809
    Nivo
    23
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo ovako; dućan u kojem se može isprobati fotoaparat je Tehnomax (u Splitu), ne znam kako je u drugim gradovima. Čovjek se čak sam ponudio jer je vidio da imam neke dvojbe između aparata. Sad me još nešto zanima, vidim da postoji i model sony dsc h55 koji je po specifikacijama dosta sličan ovom modelu HX5 samo što nema GPS, kompas (stvari koje mi definitivno nisu potrebne). Dakle, dvojba je između modela H55 i WX1. Nisam uspio skužiti jel koriste isti čip (BIONZ) i dali model H55 ima onu HandHeld Twilight opciju koja me oduševila kod WX1 (slike na netu) u uvjetima smanjenog osvjetljena bez blica. I zanima me može li u WX1 SDHC kartica pošto nju imam, novu od 8 GB 4.generacije? Hvala puno...
    ... pax in domus!!!

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dakle, dvojba je između modela H55 i WX1. Nisam uspio skužiti jel koriste isti čip (BIONZ) i dali model H55 ima onu HandHeld Twilight opciju koja me oduševila kod WX1 (slike na netu) u uvjetima smanjenog osvjetljena bez blica. I zanima me može li u WX1 SDHC kartica pošto nju imam, novu od 8 GB 4.generacije? Hvala puno...
    Tek sam sad uocio novi post u temi...sorry...

...sto se chipa tice Sony HX1 i H55 ne koriste isti chip...radi se o cipovima razlicitih dimenzija, razlicite razolucije i razlicitoga tipa.

HX1 opremljen je CMOS chipom vecih dimenzija i manje rezolucije od CCD chipa kojim je opremljen H55.

S obzirom na sample fotografije koje se daju naci na netu i s obzirom na specifikacije chipova, osobno uvijek bi se odlucio za onaj kojim je opremljen HX1 model, dakle HX1 to sto se mene tice ima zamjetnu prednost. Dodaj tome HDMI port, kvalitetniji video i bolji display...ja ne bi dvojio niti trenutka (ipak ovdje raspravljano o kompaktima).

Sto se SDHC kartice tice, koliko je meni poznato, sa karticom koju imas trebala bi raditi oba ova modela.

Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2008
    Godina
    49
    Bodovi
    4.177
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.177, Nivo: 15
    Bodovi: 4.177, Nivo: 15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    U Osijeku se moze u nekoliko ducana isprobavati fotice...npr. u Emmezeti, Ekranu, Sony Centru...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Savjet za kupnju - Sony(W270,W290,W380) ili Canon (Ixus)
    By Galandriel in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 18
    Posljednji post: 30-03-2010, 21:06
  2. w380 flash
    By semir_86 in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 11-09-2008, 15:12
  3. Panasonic FZ 50 ili Sony A200
    By startrek in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 11
    Posljednji post: 27-08-2008, 16:29
  4. Sony Ericsson W380
    By Vepar in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 33
    Posljednji post: 30-06-2008, 12:54
  5. Panasonic DMC-FX01EG-K ili Sony DSC-W55?
    By newbie in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 18
    Posljednji post: 05-06-2007, 20:14

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove