Pozdrav društvo.
Možda sam i zabrljao s podforumom gdje sad pišem,pa nek me mod slobodno preusmjeri.
Imam jedno pitanje vezano za podešavanje vremena na Nokii.
Jučer sam kupio novi 5130 Xpress Music i mislio sam da sam našao bug,pa sad ni sam ne znam o čemu se radi.
Mobitel je nov,pa da napišem:
Postavio sam točno vrijeme i datum,a za vremensku zonu sam defaultno postavio GMT +1 kao što sam dosad i postavljao na svim mobovima koje sam imao.
Koristim normalno mob cijeli dan i sve 5.
Zatim u stvarnih 00:35 dobijam SMS poruku. Na satu na mobu i na mom satu na ruci je 00:35,a u detaljima poruke stoji da je poruka primljena sat prije tj. u 23:35. Kasnije se ispričavam frendu koji mi je poslao poruku jer mu sat vremena nisam odgovorio,misleći da je poruka stigla uistinu u 23:35 tj. sat ranije i da ju ja nisam uočio...
Frend me je proglasio ludim i reko mi je da pricam gluposti jer da mi je on poslao poruku u 00:35 i da sam mu odgovorio nakon 5 minuta,a ne nakon jedan sat i 5 minuta kao što sam mislio da jesam...
Sad ja gledam tko tu koga *ebe i prčkam po mobu.....
Sve je sjelo na svoje mijesto kad sam vremensku zonu podesio na GMT +2 što je istočno Europsko vrijeme i Hrvatska tamo ne spada. Hrvatska spada u GMT + 1 (kako je i bilo podešeno) i to je centralno (srednje) Europsko vrijeme.
Dakle? Koji quratz?
Hvala!![]()

Odgovori uz citat

Bookmarks