Imaš na ebay- u za kupiti.
I onda si ili sam složi (nađeš upute na internetu, nabaviš 1- 2 šarafcigera i možda treba lemiti) ili odnesi u servis da ti oni slože.
Ako ti ne prepoznaje dodir- treba ti digitizer, ako se ne varam...
Naime imam problem... Pukao mi je zaslon na Blue Angel-u i nemam jamstveni list ni garanciju pa ga nemogu odnijeti na servis u T-mobile... Kod nekih privatnika kod kojih sam bio rekli su mi da nemogu nabavit djelove za tu vrstu mobitela... Što da radim ???
Zaslon nije oštećen do te mjere da se ništa nevidi, nego ima samo 2 crte tamo gdje je puknuo i radi sve normalno osim toucha... znači mogu radit sa strijelicama i sa tipkama... Kod koga promijenit to i koliko bi cijena otprilike bila ?
Imaš na ebay- u za kupiti.
I onda si ili sam složi (nađeš upute na internetu, nabaviš 1- 2 šarafcigera i možda treba lemiti) ili odnesi u servis da ti oni slože.
Ako ti ne prepoznaje dodir- treba ti digitizer, ako se ne varam...
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Jel si ti to našao ? daj ako jesi pošalji link molim te jer se baš ne snalazim na ebayu... -.-
LCD
Digitizer
Samo (kao što piše) moraš paziti da imaš Sony ekran (i digitizer). Ako nemaš- moraš kupiti neki drugi (tj. ovi neće raditi)- ali taj nisam našao na ebayu.
Sad, koliko će ti se isplatiti dati cca 220 kuna i ako nećeš sam ugrađivati... Pogledaj po oglasniku, sada ni taj mobitel nije toliko skup (ili si uzmi neki drugi- ima ih dosta boljih od ovog a nisu toliko skupi), ili ako netko prodaje strgani (a da mu ekran radi)...![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
a gdje da provjerim koji imam digitizer ? i što je zapravo to ? to je ta plastika koja mi je pukla ? Kad to kupim samo trebam odnijet da mi se ugradi ?
Digitizer je dio koji omogućava "osjet" dodira.
To ti je vjerojatno otišlo, ako ne prepoznaje dodir.
On se nalazi na LCD- u (ako se ne varam), ispod plastike (plastike koju dodiruješ).
Na linkovima koje sam ti dao, tamo ti piše kako provjeriš:
Znači, trebaš rastaviti da vidiš.
Pa, kupiš i to se postavi kako treba (to je bitno, jer ako ne postaviš kako treba- moglo bi ga nešto u mobitelu "dirati" pa bi to prepoznao kao dodir- a tvoje dodire ne) i ekran bi tada trebao normalno raditi.
Ako je samo u tome problem, a najverojatnije je- pošto ti ostale stvari rade.
Ako želiš uštedjeti i ne smetaju ti te dvije crte, mislim da možeš i samo digitizer zamijeniti.
Bookmarks